Aποκάλυψη: Ο Τζούριτς έπαιζε με λοιμώδη μονοπυρήνωση-Μόνο διαγώνιος

Ο Δημήτρης Τζούριτς αποκάλυψε ότι οι τραυματισμοί του και η κόπωση οφειλόταν σε "βουβή" λοιμώδη μονοπυρήνωση που πέρασε χωρίς να το καταλάβει, ενώ δήλωσε ότι θα παίξει διαγώνιος, κλείνοντας ουσιαστικά τον δίαυλο με τον Ολυμπιακό και όντας απροπόνητος δεν θα παίξει στο Silver League.

Aποκάλυψη: Ο Τζούριτς έπαιζε με λοιμώδη μονοπυρήνωση-Μόνο διαγώνιος

Ο διεθνής παίκτης δήλωσε : "Τα τελευταία δύο καλοκαίρια δεν ήμουν στην Εθνική, δυστυχώς δεν μπορούσα και αυτό φαινόταν στο γήπεδο. Είμαι έτοιμος και πάντα ήμουν και θα είμαι δίπλα στην Εθνική ομάδα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και με την εμπειρία μου και θέλω όσα έχω μάθει να τα μεταδώσω στους μικρότερους. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό το 2009 κουβαλούσα εγώ τα νερά και τις πετσέτες και τώρα δίνω εγώ οδηγίες για να μου τα φέρουν. Το άσχημο είναι ότι πέρασαν 10 χρόνια για να επιστρέψουμε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ευχάριστο όμως είναι ότι θα είμαστε και πάλι παρόντες σε τελική φάση. Όλα αυτά τα 10 χρόνια το θέλαμε πολύ, περάσαμε δύσκολα με πολλές θυσίες. Αυτά ήταν τα άσχημα και ανήκουν στο παρελθόν. Το θετικό είναι ότι πλέον έχουμε υψηλούς στόχους. Δεν θα πάμε για... παρέλαση στο ευρωπαϊκό, δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με την παρουσία μας. Είναι μία διοργάνωση που έχουμε 10 χρόνια να πάμε και έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και την ομάδα. Ξέρουμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε, αλλά πάμε χωρίς άγχος και με την... τρέλα του Κοκκινάκη να μας οδηγεί. Χρειαζόμαστε πίστη και να είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό που κάνουμε. Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για μένα, πάντα ήμουν παρών όταν ήμουν υγιής. Είναι ένα εξίσου σημαντικό καλοκαίρι, δεν έρχεται κανένας στην Εθνική για να βρει ομάδα. Άλλο να αγωνίζεσαι για το εθνόσημο και άλλο για έναν σύλλογο».

Ο Τζούριτς αναφέρθηκε και στη μεγάλη αγωνιστική κάμψη που είχε τη σεζόν 2018-19. Σύμφωνα με ειδικές εξετάσεις που υποβλήθηκε μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ και την Πουατιέ διαπιστώθηκε πως πριν από ένα χρόνο είχε περάσει «λοιμώδη μονοπυρήνωση» χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική του ακεραιότητα. Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτός ήταν και ο λόγος που ο Τζούριτς είχε καταρρεύσει σωματικά και δεν είχε δυνάμεις και όπως του είπαν «ήταν τυχερός άτυχος» καθώς θα με την πίεση που ασκούσε στον εαυτό του για να έχει επιδόσεις, θα μπορούσε ακόμα και να έχει καταρρεύσει με ανυπολόγιστες συνέπειες ή να χτυπήσει στο συκώτι και να πάθει μεγάλη ζημιά.

Σε ερώτηση σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τζούριτς, ο Έλληνας διεθνής ήταν απόλυτος: «Θα παίζω διαγώνιος μέχρι να πεθάνω».

Ο Τζούριτς δεν δηλώθηκε στο Silner League, γιατί είναι απροπόνητος επί δυο μήνες, θα προπονείται με τους υπόλοιπους παίκτες και όταν είναι έτοιμος θα ενταχθεί στην Εθνική για το Ευρωβόλεϊ.