Καζαμίας 2019: Ο Φιλίποφ στην 7, οι 7 αλλαγές του Μουνιόθ, επιστροφή Κοκκινάκη

Διαβάστε τις αποκαλύψεις του Στέφανου Λεμονίδη στον Καζαμία 2019

Καζαμίας 2019: Ο Φιλίποφ στην 7, οι 7 αλλαγές του Μουνιόθ, επιστροφή Κοκκινάκη

Το 2019 ήρθε και στο χώρο του βολεί θα έχουμε πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις, πάνω απ όλα απρόβλεπτες, με το “Φως” να τις αποκαλύπτει, πριν ακόμη γίνουν, όπως τη στιγμιαία μετάλλαξη του Φιλίποφ, το νέο ...ανδραγάθημα του Μουνιόθ, τον διάλογο Γκιούρδα-Τζούριτς και άλλα πολλά.

Στον τελικό του Κυπέλλου, στην Ιεράπετρα, ο Ολυμπιακός συναντά τον ΠΑΟΚ και ο Φερνάντο Μουνιόθ κάνει το απρόβλεπτο. Μετά τη διπλή αλλαγή διαγώνιου-ακραίου και των δύο ακραίων , με αριθμητική πρόοδο φτάνει στην κορύφωση. Κάνει ταυτόχρονα επτά αλλαγές. Χριστοφιδέλης, Κουμεντάκης, Ανδρεάδης, Παπαλεξίου, Ζουπάνι, Σμαραγδής, Δαρίδης, μπαίνουν στο τερέν, αρχίζουν να μετριούνται και διαπιστώνουν ότι λείπει ο πασαδόρος. Ο Στιβαχτής μέσα στην αναμπουμπούλα μπερδεύτηκε , δεν πρόλαβε να μπει και προκαλείται ένα κομφούζιο. Τη λύση δίνει ο μάνατζερ του Παπαλεξίου από την εξέδρα, που κάνει νόημα στον Αντώνη Βουρδέρη να βάλει τον πελάτη του στην πάσα, αφού επί δυο χρόνια κάθε εβδομάδα άλλαζε θέση και μπορεί να ανταπεξέλθει . Πράγματι το παιδί διαπρέπει και σώζει τον Μουνιόθ”. Μετά το τέλος του αγώνα ο Μιχάλης Κούντουρης ρωτάει τον Ισπανό “κόουτς γιατί το έκανες αυτό;” και η απάντηση “για να τιμήσω τη θύρα-7 πρόεδρε, που με στηρίζει”

Φτάνουμε στον τρίτο τελικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ο «Δικέφαλος» πάει στο Ρέντη για τη μεγάλη ανατροπή με τον Σάκη Ψάρα να λέει στους παίκτες «μην ανησυχείτε, εγώ ήμουν πρωταγωνιστής σε τέτοιες ανατροπές. Έπαιζα στον Παναθηναϊκό και κερδίζαμε 2-0 σετ τον Ολυμπιακό σε Γλυφάδα και Ρέντη. Ε, στο τέλος χάναμε 3-2.Όλα γίνονται στον αθλητισμό και στο βόλεϊ . Ρωτήστε και μένα, το έχω ζήσει στο πετσί μου. Μη λιγοψυχήσετε, όλα μπορούν να συμβούν . Έζησα δέκα ανατροπές, ως αρνητικός πρωταγωνιστής. Ήρθε η ώρα να γελάσει και μένα το χειλάκι μου»

Στα κάγκελα ο Φιλίποφ

Πράγματι όπως προέβλεψε, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 και για δεύτερη συνεχή χρονιά στήθηκε μεγάλο γλέντι. Μες στην αναμπουμπούλα και την παραζάλη, αλλά και τη θολούρα που προκάλεσαν τα καπνογόνα, ο Φιλίποφ τρώει φλασιά, γυρίζει το χρόνο πίσω, τρέχει και αρπάζει το τρόπαιο από τα χέρια του αρχηγού Χριστοφιδέλη και σκαρφαλώνει στα κάγκελα. Φτάνει στους επικεφαλής της Θύρας-7, τον αγκαλιάζουν και τον κρατούν στη συντροφιά τους, με τον διεθνή πασαδόρο να μονολογεί «νυν απολύεις το δούλο σου δέσποτα». Εκεί λιποθυμά και συνέρχεται όταν η αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει άπραγη στη Θεσσαλονίκη. Μόλις του λένε τι συνέβη, αν και είναι περασμένα μεσάνυχτα, παίρνει επειγόντως τηλέφωνο τον Γιώργο Σαββίδη και του λέει «πότε έχει ματς στην Τούμπα να έρθω στη σουίτα σου. Ειλικρινά δεν θυμάμαι τι συνέβη». Ο Γιωργάκης του απαντά «ντροπή σε αυτούς που δεν σε προστάτευσαν. Γράψτους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Εξάλλου είμαι συνηθισμένος με τις… οβιδιακές μεταμορφώσεις σου. Μικρός ήσουν Παναθηναϊκός και φιλούσες το τριφύλλι, μετά έγινες Ολυμπιακός και πήρες το 7 , τώρα που ωρίμασες και κατάλαβες το συμφέρον σου έγινες ΠΑΟΚ. Άντε και με το καλό στην ΑΕΚ, που μας έκλεψε πέρυσι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου». Με αφορμή την ενέργεια του Φιλίποφ ο Λουτσέσκου ξαναχτυπά “το πρωτάθλημα ανήκει στον ΠΑΟΚ, αφού είδα στην τηλεόραση ότι το κρατούσε στα χέρια του ο Φιλίποφ. Μας το έκλεψαν”

Tελειώνει η χρονιά και γίνονται οι κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού καλεί πάλι τον Μίταρ Τζούριτς που παίρνει τηλέφωνο στον μάνατζερ Μάριο Γκιούρδα και του λέει «ακολουθώ ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και θα βρίσκομαι στην διάθεση της εθνικής ομάδας όταν θα είμαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση». Ο Γκιούρδας του απαντά «δεν πειράζει, πάρε τον χρόνο σου, κι όταν περάσουμε από τους ομίλους το ξανασυζητάμε. Να ξέρεις όμως ότι σε υπολογίζουμε ως κεντρικό μπλοκέρ» Ε τότε …αρπάζει ο Τζούριτς και του λέει «τι είναι αυτά που λες. Τιναφτορε; Ο μάνατζερ μου Θάνος Μιχαλόπουλος, βαθύς γνώστης του βόλει μου είπε ότι έχω ακόμη 4-5 καλά χρόνια ως διαγώνιος. Ο άνθρωπος βλέπει μπροστά. Δεν είδες τι έκανε με τον Παπαλεξίου; Τον πήρε πιτσιρικά, όλοι οι προπονητές έσκιζαν τα διπλώματα τους ότι το σώμα του κάνει για κεντρικός, κι αυτός τον έκανε μια χρονιά ακραίο, την άλλη διαγώνιο, μετά λίμπερο και τώρα παίζει πασαδόρος. Άσε ρε Μάριε, δεν ξέρει ο Θάνος και ξέρετε εσείς στην Εθνική; Μη ξεχνάς εξάλλου ότι έφερε τον κορυφαίο διαγώνιο ever στον Ολυμπιακό. Τον Αμερικανό Κλαρκ… Ξέρει εκατό καντάρια βόλει»

Ο Τσαλόπουλος παίρνει και... Ντράγκοβιτς

Στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι σύμφωνα με την προσφιλή τακτική τους παίζουν την …τυφλόμυγα. Ο Κατσαρήςφέρνει τον Σεπέδα γιατί έχει αδυναμίες στους Κουβανούς και έχει αγαπημένο τραγούδι «μη μου ξυπνάς το παρελθόν», ο Τσαλόπουλος κάνει την έκπληξη και με κίνηση ματ συμφωνεί με τον Γιώργο Ντράγκοβιτςλέγοντας «τον είδα σε μια κασέτα του 1998 και ήταν καταπληκτικός”. Ο Γιώργος Σαββίδης ανανεώνει το συμβόλαιο του Φιλίποφ με την επισήμανση «είναι ο μοναδικός Έλληνας βολειμπωλίστας που δέχεται να πληρώνεται σε ρούβλια και μάλιστα μου κάνει και επιστροφές. Πέρυσι από το Ρέντη μου κουβάλησε χίλια πεντακοσάρικα», ενώ ο Τζήκας βαλσαμώνει τον Σαφράνοβιτς και ο Ισραηλινός μένει στον ΠΑΟΚ για . Α, στο τέλος λένε στον μάνατζερ Μαργαρίτη «βρες μας ρε Κωστή και έναν προπονητή να κάνει ομάδα τις επιλογές μας».

Στον Ολυμπιακό παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με σερί 69 νίκες κάνουν αλλαγές. Φεύγει ο Μουνιόθ για την Ισπανία με δόξα και τιμές και έρχεται ο Γάλλος Τιλί, πατέρας του πρώην μπασκετομολίστα του Ολυμπιακού. Και κάνει τη μεγάλη αλλαγή, σε συνδυασμό με τη μεγάλη επιστροφή. Φέρνει πίσω από τη Γαλλία τον Μένιο Κοκκινάκη, αλλά σε ρόλο λίμπερο, με τον Κώστα Δεληκώστα να αναφωνεί “Δεδικαίωμαι. Ποιος Γκρεμπενίκοφ; Ο Μένιος θα γίνει γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο” Με το που βάζει τη φανέλα του λίμπερο, γράφεται στα ρεκόρ Γκίνες, αφού είναι μαζί με την Ειρήνη, τα μοναδικά αδέλφια που παίζουν λίμπερο και μάλιστα στην ίδια ομάδα, τον Ολυμπιακό”

Σπίτι του ο Καραμπέτσος

Η ΕΟΠΕ βουλιάζει στα χρέη ιδιαίτερα μετά την διάλυση της ΕΣΑΠ και την ένταξη του πρωταθλήματος Α1 ανδρών στους κόλπους της. Ο Γιώργος Καραμπέτσος παίρνει τη μεγάλη απόφαση, κλείνει τα γραφεία στο ΟΑΚΑ , απολύει όλους τους υπαλλήλους και μετακομίζει τα γραφεία στο σπίτι του στο Μοσχάτο. Έτσι γλιτώνει από έξοδα και όλος ο προϋπολογισμός πάει στην ανάπτυξη και της εθνικές ομάδες. Όταν μάλιστα του λένε ότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό, απαντά με στόμφο “Μα τι λέτε τώρα, έτσι κι αλλιώς εγώ αποφάσιζα για όλα. Μόνος μου. Τι να τους κάνω τους υπαλλήλους και τους σύμβουλους;” Και καταλήγει ως νέος Λουδοβίκος ΙΔ “L’ Eope c’est moi”, παραφράζοντας το γνωστό “το κράτος είμαι εγώ”. Βάζει μάλιστα σαν στόχο να σπάσει το ρεκόρ βασιλείας του Λουδοβίκου που έφτασε τα 61 έτη, αλλά δεν του βγαίνουν τα χρόνια, γιατί πρέπει να φτάσει σε ηλικία 117 χρονών”

Τον παρηγορεί ο Παντελής Ταρνατώρος που κάνει τη ρελανς. “Γιώργο για να μη πλήττεις μόνος στο σπίτι και πάθεις ιδρυματοποίηση, να έρχεσαι τις μονές μέρες στο ένα ξενοδοχείο μου στο Παλαιό Φάληρο, τις ζυγές στο άλλο στο Καλαμάκι και τα Σαββατοκύριακα στο Πήλιο. Θα διοικείς από εκεί, αφού έτσι κι αλλιώς πελάτες μου είναι όλες οι ομάδες ανδρών και γυναικών. Θα είσαι κοντά στους ψηφοφόρους σου”

Τιμές σε Μπακοδήμο, Περόπουλο

Η αποχώρηση από τα γραφεία είναι πανηγυρική και με την ευκαιρία τιμώνται οι άνθρωποι που ... πρόσφεραν στο βολεί και κέρδισαν τα προς το ζην και το ευ ζην. Πρώτος απ όλους ο Περικλής Μπακοδήμος, που άντεξε με τρεις διοικήσεις. Με Μπελιγράτη, με Μαυρομάτη και με Καραμπέτσο, ενώ ταυτόχρονα απολάμβανε τις έμμισθες τιμές ως κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις. Δεύτερος αλλά καταϊδρωμένος ο Βαγγέλης Περόπουλος, που είναι μάνατζερ της εθνικής γυναικών, με απόσπαση κι αυτός, αλλά και προπονητής σε σύλλογο, την Κόρινθο. Τον βραβεύει και η FIVB, ως άνθρωπο- ορχήστρα, καθώς είναι ο μοναδικός στον κόσμο μάνατζερ-εκπαιδευτικός-προπονητής.

Το Πάσχα γίνεται κλήση της εθνικής γυναικών και ο Ναράνxo καλεί εκτός από δυο παίκτριες της Κορίνθου, είκοσι από τον νομό Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαίας, αφού η δουλειά του Περόπουλου έπιασε τόπο και στο καμπ, όπου υποτίθεται πάνε εξελίξιμες παίκτριες, φωνάζει τις αδελφές Γκαραγκούνη, Αγγελάκη, Μήτση, Ροτσίδου, Κωστοπούλου. Όταν του λένε “μα αυτά τα κορίτσια έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση” απαντά αφοπλιστικά “γιατί οι άλλες που κάλεσα τα Χριστούγεννα τι έκαναν;. Μου είπαν να τις ετοιμάσω για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παλαιμάχων”

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα snow volley, γνωρίζει λαμπρή δόξα με τη συμμετοχή του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Θοδωρή Παπαλουκά στο Μαίναλο. Έτσι μετά τα Καλάβρυτα και την Αρκαδία, γίνεται πρόταση από τον Νίκι Λάουντα να πάει στις Άλπεις και η Ομοσπονδία μετακομίζει στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια των αγώνων, με επικεφαλής τον Νεκτάριο Χαβατζή, που τα τελευταία χρόνια έχει επισκεφτεί όλη την ελληνική επικράτεια, χάρη στο μπιτς βόλει. Τώρα βάζει ως στόχο την Ευρώπη και βλέπουμε …

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον Καζαμία 2019, μια στήλη που καθιέρωσε η εφημερίδα, εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλες επιτυχίες στις προβλέψεις της. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που σχολιάζουμε, γιατί αυτούς που αναφέρουμε, τους αγαπάμε περισσότερο. Αγάπη…