Ναράνχο:«Υποχρέωση να πάμε την Ελλάδα ψηλά, συν την Ανθή και της Διώτη»

Να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί με την Εθνική ομάδα ελπίζει ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Γκιγιέρμο Ναράνχο όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο ΟΑΚΑ.

Ναράνχο:«Υποχρέωση να πάμε την Ελλάδα ψηλά, συν την Ανθή και της Διώτη»

Το παρών στη συνέντευξη τύπου των Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης έδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Γκιγιέρμο Ναράνχο και μίλησε για τους στόχους της ομάδας αλλά και για τις απαιτήσεις που υπάρχουν γύρω από αυτή:

Είπε συγκεκριμένα:

«Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πάλι εδώ, ειδικά στην Αθήνα για το παιχνίδι με την Νορβηγία. Αν και έχουμε ήδη προκριθεί, έχουμε ακόμα στόχο να τελειώσουμε αήττητοι τον όμιλο. Έχουμε υποχρέωση να πάμε την Ελλάδα ψηλά και η αρχή έγινε το καλοκαίρι, όπου ανεβήκαμε 16 θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη, Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πλάνο προετοιμασίας του καλοκαιριού ενόψει Ευρωπαϊκού, πρωταθλήματος ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Υπάρχει ήδη πλάνο το οποίο έχει κατατεθεί. Έχουμε αρχικά το Silver European League που θα δώσουμε έξι παιχνίδια τον Μάιο και τον Ιούνιο. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αρκετά καμπ προπονήσεων πριν το ευρωπαϊκό μαζί με την προετοιμασία μας για να είμαστε έτοιμοι στον μέγιστο βαθμό».

Για το σκεπτικό των κλήσεων που έγιναν τον Ιανουάριο ο Γκιγιέρμο Ναράνχο είπε: «Κάθε αθλήτρια που έχει κληθεί την έχω παρακολουθήσει όχι μόνο σε ένα παιχνίδι, αλλά σε αρκετά. Έχω δει ένα ένα όλα τα παιχνίδια της Volleyleague και της Pre League. Όσον αφορά το προπονητικό καμπ, δεν είναι η δεύτερη καλύτερή μας ομάδα. Δεν είμαστε οι ΗΠΑ με δύο Εθνικές ομάδες. Είναι αθλήτριες που στα παιχνίδια που έχω δει με τους συνεργάτες μου, μας έχουν τραβήξει την προσοχή. Υπάρχουν νέες και έμπειρες αθλήτριες τις οποίες θέλαμε να δούμε ζωντανά στη προπόνηση και όχι μόνο μέσω βίντεο. Ξαναλέω πως δεν είναι απαραίτητα η δεύτερη καλύτερη ομάδα, θέλαμε να τις δούμε, να τις αξιολογήσουμε και να δούμε πως αντιδρούν».

Για τις αθλήτριες που σπουδάζουν και παίζουν βόλεϊ στην Αμερική, ο Ναράνχο είπε: «Λόγω του προγράμματος που έχουν στην Αμερική δεν είναι εφικτό να έρθουν στην Εθνική. Το πιο σημαντικό θεωρώ πως είναι η μόρφωση. Τις παρακολουθούμε όμως και τις 17 αθλήτριες και ξέρουμε τις επιδόσεις τους. Τις περιμένουμε με το καλό όταν τελειώσουν τις σπουδές τους».

Αν θα γίνουν νέες αλλαγές στις κλήσεις για το Ευρωπαϊκό, ο Ισπανός ομοσπονδιακός ανέφερε: «Η Ανθή (σ.σ. Βασιλαντωνάκη) δεν είναι μαζί μας αυτή την στιγμή, όπως και η Παναγιώτα (σ.σ. Διώτη) που θα είναι όμως το καλοκαίρι. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλες τις αθλήτριες, υπάρχουν νεαρές αθλήτριες που αναπτύσσονται γρήγορα. Βλέπουμε βελτίωση σε πολλές αθλήτριες στα σωματεία τους, θέλουμε να κάνουμε πάλι προετοιμασία με 16-18 αθλήτριες. Η βάση όμως είναι αυτή που έχουμε».

Το πρόγραμμα
Γυναίκες

Κυριακή 6 Ιανουαρίου
(ΕΡΤ3): Ελλάδα - Νορβηγία

Τετάρτη - 9 Ιανουαρίου
18.00: Μαυροβούνιο - Ελλάδα

Bαθμολογία
1. Ελλάδα 12-0 12
2. Ουκρανία 6-6 6
3. Μαυροβούνιο 6-7 6
4. Νορβηγία 1-9 0