Άλλο Φιλίποφ, άλλο Τζούριτς, άλλο Κουρνέτας, μα πάνω απ όλα ο Ολυμπιακός

Ο Στέφανος Λεμονίδης σχολιάζει την παρουσία των Τζούριτς, Φιλίποφ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και επισημαίνει τις διαφορές των δυο παικτών.

Άλλο Φιλίποφ, άλλο Τζούριτς, άλλο Κουρνέτας, μα πάνω απ όλα ο Ολυμπιακός

Το βράδυ της Τετάρτης οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουν ανάμικτα συναισθήματα, καθώς απέναντι στην αγαπημένη ομάδα τους, θα βρεθούν δυο παίκτες που λατρεύτηκαν στο παρελθόν, ο Ντίμα Φιλίποφ και ο Μίταρ Τζούριτς, που είναι βέβαια τελείως διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο πρώτος έγινε αγαπητός, επειδή "πούλησε" τον Παναθηναϊκό, όπου ανήκε για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Αποθεώθηκε γι αυτόν τον λόγο από τη Θύρα-7, παρακολούθησε πολλά ματς από την εξέδρα τους στο Καραϊσκάκης και δεν έχανε την ευκαιρία να εκδηλώσει τα οπαδικά του αισθήματα, φορώντας μάλιστα τη φανέλα με το "7". Ο Φιλίποφ έπαιξε την περίοδο 2010-13 στον Ολυμπιακό, αλλά την τελευταία χρονιά δεν ήταν βασικός λόγω τραυματισμού στη μέση. Κέρδισε 2 νταμπλ και ένα Λιγκ Καπ και στη συνέχεια μετακόμισε για δυο χρόνια στην Πολωνία και την Γιαστρέμπσκι, αλλά επέστρεψε το 2015 για δυο χρόνια στον Ολυμπιακό, χωρίς να πανηγυρίσει πρωτάθλημα(τα κέρδισε ο ΠΑΟΚ), παρά μόνο 2 κύπελλα και ισάριθμα Λιγκ Καπ.

Λίγο μετά τον βεβαρυμένο με ...σκιές πέμπτο τελικό με τον λαβωμένο ΠΑΟΚ (κέρδισε στο Ρέντη ο "δικέφαλος" με 3-1) φιλοξενήθηκε στη σουίτα του Γιώργου Σαββίδη στην Τούμπα, προκαλώντας την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού. Η σελίδα του στο fb, κατακλύσθηκε από απειλητικά και υβριστικά μηνύματα. Αναγκάσθηκε να την κατεβάσει. Παρόλα αυτά συνέχισε να δηλώνει Ολυμπιακάρα. Έπαιξε το 2017-18 στη Γκαλάτι της Ρουμανίας και για φέτος είχε συμφωνήσει με την Αραγκό ντε Σετ, αλλά ο φίλος του Γιώργος Σαββίδης τον έκανε ... δώρο στην ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ, για ... σπάσιμο και στον Ολυμπιακό.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του , δήλωσε ότι φορούσε τη φανέλα με το "7" όχι λόγω της Θύρας-7, αλλά επειδή είχε το ίδιο νούμερο ο πατέρας του στην εθνική Ουκρανίας.

Η πρώτη παρουσία του λοιπόν την Τετάρτη, θα είναι εκρηκτική, ακολουθεί ο αγώνας πρωταθλήματος στις 15 Δεκεμβρίου στην Πυλαία και θα επιστρέψει στο Ρέντη στις 25 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείεται οι δυο ομάδες να ξανασυναντηθούν στο Κύπελλο, αλλά πολύ πιθανόν και στους τελικούς των πλέι οφς. Ήδη σε οπαδικές σελίδες στο fb, έχουν γίνει ακραίες αναρτήσεις με κηδειόχαρτα και προειδοποιήσεις «μη τραυματισθείς στην προπόνηση».

Άντιθετα ο Μίταρ Τζούριτς δεν είχε πολλά –πολλά με τους οργανωμένους οπαδούς όπως ο Φιλίποφ, αγαπήθηκε πολύ όμως από τον κόσμο του Ολυμπιακού και χρωστάει πολλά στο κλαμπ και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Χάρη σε αυτόν πήγε σε ηλικία 16 χρονών στον Ολυμπιακό από την Ορεστιάδα και χάρη σε αυτόν έγινε Έλληνας , παρά τις δυσκολίες και τα κενά που είχε ο φάκελος του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με προσωπικές ενέργειες του και χάρη στη φιλία του με τον αείμνηστο υπουργό εσωτερικών Θανάση Νάκο, ξεπέρασε τα πολλά εμπόδια και έκανε Έλληνα τον Μίταρ Τζούριτς. Κι όταν ήρθε η πρόταση από την Ιταλία, από την Τρεντίνο, ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε εμπόδιο στην παραχώρηση του, παρότι είχε συμβόλαιο και για άλλο χρόνο.

Χάρη στον ηγέτη του Ολυμπιακού έπαιξε με ελληνικό διαβατήριο, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα(2009, 2010, 2011) , δυο Κύπελλα(2009, 2011) και ένα Σούπερ Καπ(2010), άνοιξε τις πόρτες της Εθνικής τον έμαθε το παγκόσμιο βόλεϊ και έκανε τεράστια καριέρα σε Ιταλία, Κορέα, Τουρκία. Άρα στον Ολυμπιακό χρωστάει την αθλητική ύπαρξη του και όχι απλά την «άνδρωση» του, όπως ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του στο site του ΠΑΟΚ!

Όπως και να έχει, κακώς ένας παίκτης ταυτίζεται οπαδικά με ένα κλαμπ και για εμάς δεν υπάρχουν παίκτες-σημαίες, με τρανό παράδειγμα προς αποφυγή τον Χατζηθεοδώρου, ενώ παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Τσιλιμπάρης που είχε το θάρρος να πει όταν αποθέωνε ο κόσμος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χάντμπολ «Δεν ήμουν Ολυμπιακός, έγινα Ολυμπιακός»

Και πάνω απ όλα δεν πρέπει να γίνει σύγκριση με την περίπτωση Βασίλη Κουρνέτα, που ήταν είναι και θα είναι Ολυμπιακός, αλλά ο Δημήτρης Καζάζης δεν τον ήθελε στο ρόστερ της ομάδας , με αποτέλεσμα να πάει στον ΠΑΟΚ και να πανηγυρίσει ένα νταμπλ και ένα κύπελλο.

Η ουσία είναι ότι οι παίκτες έρχονται και παρέρχονται ο Ολυμπιακός παραμένει ανεξαρτήτως παικτών-προέδρων-προπονητών και οι φίλοι του οφείλουν να γεμίσουν την Τετάρτη(6μμ) το Ρέντη για να επιδοκιμάσουν τους παίκτες που φορούν τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και όχι για να αποδοκιμάσουν αυτούς που έχουν πλέον τον «δικέφαλος αετό» στο στήθος.

Διαβάστε επίσης

Τζούριτς: «Το έξτρα κίνητρό μου για να κερδίσω τον Ολυμπιακό»

Τσιλιμπάρη, Ολυμπιακός ήσουν ή έγινες;(vid)