Τσιλιμπάρη, Ολυμπιακός ήσουν ή έγινες;(vid)

Ο έμπειρος τερματοφύλακας μίλησε στην κάμερα του fosonline.gr και αποκάλυψε ποια ομάδα υποστηρίζει.

Τσιλιμπάρη, Ολυμπιακός ήσουν ή έγινες;(vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη ανατροπή και έκανε 3-2 το 0-2, κόντρα στην ΑΕΚ και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο χάντμπολ. Στην επιτυχία των «ερυθρόλευκων» ήταν καθοριστική η συμβολή του Κωνσταντίνου Τσιλιμπάρη. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός στη σειρά και συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου ο τίτλος να πιάσει λιμάνι. Γι αυτό και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού.

Αξιοσημείωτα είναι τα επιτεύγματα του Αλέξη Αλβανού και του Κώστα Τσιλιμπάρη, οι οποίοι κατέκτησαν τον τίτλο πέρσι με τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. και έκαναν το repeat φέτος με τον Ολυμπιακό
Συγκεκριμένα ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας 24 με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος, ΙΕΚ ΞΥΝΗ και Ολυμπιακό).

Ο Αλέξης Αλβανός έχει στο παλμαρέ του 5 νταμπλ με 4 διαφορετικές ομάδες και ο πρώτος που το καταφέρνει και με την φανέλα των τριών μεγάλων club (Πανελλήνιος 2000,2002), ΑΕΚ (2013), ΠΑΟΚ (2015), Ολυμπιακός (2018), αναδείχθηκε MVP όλου του πρωταθλήματος το 2013, το 2015 και το 2017 με τρεις διαφορετικές ομάδες, αλλά και ΜVP του Κυπέλλου το 2015.
Έχει κατακτήσει συνολικά 15 τρόπαια στην καριέρα του με Πανελλήνιο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Ολυμπιακό και την Γερμανική Γκούμπερσμπαχ (EHF Cup) και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με τους πολυνίκεις αθλητές

Ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης στον πέμπτο τελικό με τους «κιτρινόμαυρους» γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» τραγουδούσαν το όνομα του έμπειρου πορτιέρο και εκείνος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ μίλησε στην κάμερα του fosonline.gr για την επική ανατροπή, ενώ αποκάλυψε και τι ομάδα υποστηρίζει.

Τον τίτλο του MVP του πρωταθλήματος μοιράστηκαν ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης και ο δεξιός εξτρέμ Δημήτρης Τζηράς, οι οποίοι συγκέντρωσαν από 14 ψήφους στην ψηφοφορία που διενέργησε το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ και ψήφισαν 33 εκπρόσωποι των ΜΜΕ.