Η σιωπή των... αμνών και η ένοχη σιωπή του Υπουργείου Αθλητισμού

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό που μετράει 8 συνεχείς νίκες, στο Ρέντη, στο Μαρούσι, στο ΟΑΚΑ, στο ΜΕΤΣ με ή χωρίς θεατές και το πρόβλημα μεγενθύνεται όσο περνάει ο καιρός, αφού και ο Λορέντσο Μιτσέλι μετράει 6 σερί ήττες. Να υπενθυμίσουμε ότι ουδείς ασχολήθηκε ως τώρα με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για τη μη πληρωμή της εφορίας από τους άλλους συλλόγους.

Η σιωπή των... αμνών και η ένοχη σιωπή του Υπουργείου Αθλητισμού

Στο άδειο ΜΕΤΣ ο Ολυμπιακός είχε όλες τις προϋποθέσεις για τη νίκη, γιατί το ματς έγινε χωρίς θεατές, η βασική κεντρική Χατζηευστρατιάδου ήταν εκτός αγώνα, ενώ η Γκρόθες έπαιξε τραυματίας και η Ρόγκα εξουθενωμένη από ίωση και με μια προπόνηση. Και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-1. Τι πιο ιδανικό;

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2: Ούτε τώρα έφτασε στη νίκη

Μετά όμως, με την είσοδο της Γκρόθες είδαμε άλλο ματς. Η υποδοχή του Ολυμπιακού με τις κορυφαίες Αρτακιανού, Νίζετιχ έμπαζε από παντού, η Καράρο επιδόθηκε σε ρεσιτάλ κακής τροφοδότησης και δεν υπήρχε παίκτρια να τελειώσει τις ψηλές μπαλιές. Και στο 5-5 του τάι μπρέικ, δυο λάθη της Νίζετιχ και ένα της Μλείνκοβα έφεραν το 8-5 και γειά σας.

Ο εφετινός Ολυμπιακός έχει καλύτερα ονόματα, αλλά το πρόβλημα της ομάδας παραμένει και είναι ψυχολογικό. Δεν γνωρίζουμε πως θα λυθεί, αλλά μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός κερδίζει κάτω από διαφορετικές συνθήκες υπέρ ή κατά του. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον αέρα του Ολυμπιακού, που θυμίζει τη... σιωπή των αμνών, αφού χάνει ότι και να γίνει!

Kύριοι της κυβέρνησης πληρώνει κανείς; Θα λογοδοτήσουν οι κεφαλές της ΕΡΤ;

Να θυμίσουμε όμως και την ένοχη σιωπή του Υπουργείου Αθλητισμού και του Υπουργείου Οικονομικών, που δεν έκαναν το παραμικρό για τις σοβαρές καταγγελίες του Ολυμπιακού ότι είναι ο μοναδικός που πληρώνει το 22% στην εφορία. Κι αυτό προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό, γιατί ο ένας προϋπολογισμός είναι φουσκωμένος κατά 22% και νόμιμος, ενώ οι άλλοι γλυτώνουν παράνομα το 22% και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις μεταγραφές. Και ουδείς σύλλογος αντέδρασε στις καταγγελίες, δεν τις χαρακτήρισε συκοφαντικές, λέγοντας «Κι εμείς πληρώνουμε την εφορία». Καλά όσον αφορά την ΕΡΤ, δεν περιμέναμε απάντηση. Στο βασίλειο της αδιαφορίας, δεν ιδρώνει κανένα αυτί.

Όσον αφορά την ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού, η προσθήκη του υγιούς Τζούριτς και η επιστροφή του Στερν άλλαξαν επίπεδο στη ομάδα του Καστελάνι που θα πάρει την πρόκριση. Ο Αργεντίνος δεν καταλαβαίνει από ονόματα, γι' αυτό και πέρασε στον πάγκο τον ΜVP του πρωταθλήματος Άλεν Παγενγκ. Γιατί απλά δεν τραβούσε...