Kύριοι της κυβέρνησης πληρώνει κανείς; Θα λογοδοτήσουν οι κεφαλές της ΕΡΤ;

Πέρασαν πολλές ώρες από τις καταγγελίες του προέδρου του Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, για την φορολόγηση του 22%, την μη πληρωμή  του από πολλά σωματεία και για το σκάνδαλο της ΕΡΤ, ουδείς όμως ασχολήθηκε από την Εισαγγελία, το Υπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Οικονομικών.

Kύριοι της κυβέρνησης πληρώνει κανείς; Θα λογοδοτήσουν οι κεφαλές της ΕΡΤ;

Σε όλα όσα ειπώθηκαν στον Πειραιά προσυπογράφουμε και θα κάνουμε μια ανάλυση της ιστορίας, λέγοντας πρώτα απ όλα ότι η φορολόγηση στην Τουρκία ήταν μόλις 10%, γι αυτό και φτιάχνουν σούπερ ομάδες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ. Η μάχη είναι άνιση και στην Ελλάδα η εκάστοτε κυβέρνηση, φορολογεί υπέρογκα τους συνεπείς και δεν κυνηγά αυτούς που δεν πληρώνουν και υπογράφουν μηδενικά συμβόλαια.

Μιλάμε για σκάνδαλο ολκής κάτω από την μύτη της εφορίας, την στιγμή που ο πρωθυπουργός κηρύσσει την μάχη κατά της φοροδιαφυγής, για πολλοστή φορά. Πόσες φορές αλήθεια έχετε ακούσει να ξεκινά η πάταξη και τον Μητσοτάκη να λέει “τα χρήματα από την φοροδιαφυγή είναι δημόσιος πλούτος και θα επιστραφούν στους πολίτες” . Και ο πατέρας του τα ίδια έλεγε πριν από πολλά χρόνια, ενώ από την ημέρα που καταλάβαμε τον εαυτό μας, ακούμε το ίδιο παραμύθι, με θύματα τους μισθωτούς.

Όταν μια ομάδα πληρώνει 22% και μια άλλη 0% μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό αισχίστου είδους, με την ανοχή της κυβέρνησης, που περί άλλων τυρβάζει. Και οι αρμόδιοι εισαγγελείς είναι συνυπεύθυνοι, όταν μάλιστα γίνεται επίσημη καταγγελία από το μεγαλύτερο αθλητικό κλαμπ της χώρας.

Για την ΕΡΤ γράψαμε κατ επανάληψη το σκάνδαλο χρηματοδότησης του μπάσκετ έναντι του βόλεϊ. Θέλετε να δώσετε 8 εκατομμύρια στο μπάσκετ; Δώστε τα, αλλά μην προσφέρετε μετά κόπων και βασάνων μόλις 250.000 στο βόλεϊ. Δηλαδή πάνω 3.000 %; Και πώς αιτιολογείται αυτή η υπέρογκη προσφορά σε ένα πρωτάθλημα που μόνο τα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός έχουν ενδιαφέρον; Απο την τηλεθέαση ; Ούτε για πλάκα. Στο μπάσκετ δείχνουν όλα τα ματς, έχουν εκπομπές και είναι πρώτα θέματα στα αθλητικά των ειδήσεων.

Στο βόλεϊ ένα ματς την Δευτέρα και ούτε καν τα αποτελέσματα στην “Αθλητική Κυριακή”. Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι η εντολή για την πληρωμή 8.000.000 έφυγε από το πρωθυπουργικό γραφείο, από το δεξί χέρι του Μητσοτάκη, που πλήρωσε το... μάρμαρο για τις υποκλοπές. Όσον αφορά το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών, που έχει τρομερό ενδιαφέρον, ήθελαν τα αποκλειστικά δικαιώματα για να δείχνουν live streaming, κι αν κάτσει ένα δυο ματς τον χρόνο από την ΕΡΤ 3. Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ...

Όλοι αυτοί οι τύποι που αποφασίζουν που θα δοθούν τα λεφτά των φορολογουμένων δίνουν αναφορά σε κανέναν ή κάνουν ότι τους καπνίσει; Μάλλον το δεύτερο, αλλά τώρα που ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές στην ΕΡΤ ελπίζουμε να λογοδοτήσουν οι κεφαλές, αλλά και οι επικεφαλής του αθλητικού τμήματος που τα δίνουν όλα για το μπάσκετ, το άθλημα που περιγράφουν οι ίδιοι. Εντάξει λέμε και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα. Λογοδοτήσουν; Τι είναι αυτό;

Για τα γήπεδα τι να πούμε, για τον πρωταθλητή Ευρώπης πόλο που παίζει στο γκαράζ του Παπαστράτειου; Για τον τρις κυπελλούχο Ευρωπης, που παίζει στον Ρέντη, δημιούργημα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πείτε μου μια ομάδα, πλην του Ολυμπιακού που πληρώνει για να συντηρεί και να ανακαινίζει δημοτικά ή κρατικά γυμναστήρια. Στην ΑΕΚ έκαναν δώρο τεράστιο χρηματικό πόσον για την ΟΠΑΠ Αrena, στον Άρη έδωσαν το Παλέ, στον ΠΑΟΚ την Πυλαία, στον Παναθηναϊκό τον Βοτανικό, στον Ηρακλή το Καυτατζόγλειο.

Ο Ολυμπιακός αν δεν πλήρωνε 2 εκατομμύρια τον χρόνο στην εφορία, θα μπορούσε να φτιάξει δικό του κολυμβητήριο, αλλά είναι νομοταγής. Και προς επίρρωση των καταγγελιών του Ολυμπιακού να επισημάνουμε οτι κανένα αθλητικό κλαμπ δεν βγήκε να απαντήσει “Ώπα κύριοι και εμείς πληρώνουμε”

Ένοχη σιωπή, μαζί με το Υπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Οικονομικών και τους εισαγγελείς.