Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών: Η Ελλάδα θέλει τη νίκη με το Αζερμπαϊτζάν για να ελπίζει

Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί η Ελλάδα στον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών. 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών: Η Ελλάδα θέλει τη νίκη με το Αζερμπαϊτζάν για να ελπίζει

Η εθνική γυναικών αφήνει πίσω της το ματς με την Τσεχία και στρέφει πλέον την προσοχή της στον αυριανό αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν (22/8, 18:00) το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με ρεκόρ 1 νίκη-2 ήττες και έχοντας ακόμη δύο ματς (αύριο με Αζερμπαϊτζάν και την Τετάρτη με την Τουρκία) η νίκη είναι μονόδρομος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προσπάθεια του να βρεθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα κόντρα στις Αζέρες (επίσης έχουν ρεκόρ 1 νίκη-2 ήττες αλλά εκτός της Ελλάδας έχουν να αντιμετωπίσουν τη Σουηδία) ξεκίνησε με την πρωινή προπόνηση στο προπονητήριο, ακολούθησε βίντεο και το απόγευμα υπήρξε προπόνηση στο γυμναστήριο και δεύτερη παρουσίαση μέσω βίντεο του Αζερμπαϊτζάν.

Γιουνούς Οτσάλ: «Θέλω και περιμένω να δω μια ομάδα μαχήτριες»

Ο Τούρκος ομοσπονδιακός τεχνικός τόσο στην πρωινή προπόνηση όσο και στο βίντεο μίλησε για αρκετή ώρα με τις αθλήτριες του και στις δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για την αντίδραση που θα βγάλουμε στον αγώνα.

«Αύριο έχουμε να παίξουμε τον τελικό των τελικών για να δούμε αν θα μείνουμε στη διοργάνωση ή όχι και χρειαζόμαστε τη νίκη. Πιστεύω ότι και στα τρία παιχνίδια που έχουμε δώσει, με Γερμανία, Σουηδία και χθες με Τσεχία εμείς διαμορφώσαμε το αποτέλεσμα και όχι οι αντίπαλοι μας. Με Γερμανία εμείς αποφασίσαμε ότι αυτοί είναι καλύτεροι αν και δεν το δείξανε στο γήπεδο. Στο δεύτερο ματς με τη Σουηδία εμείς αποφασίσαμε να παίξουμε έτσι, να κυνηγήσουμε την κάθε μπάλα σα να είναι η τελευταία, αλλά και χθες εμείς αποφασίσαμε να μην το κάνουμε ξανά κόντρα στην Τσεχία. Πρέπει να είσαι αποφασισμένος από πριν να δώσεις όλη σου την ενέργεια και να παλέψεις. Το ζήσαμε αυτό το φαινόμενο και στα φιλικά. Η μία μέρα ήταν τέλεια, η επόμενη εντελώς διαφορετική… Δεν είναι θέμα τεχνικής ή τακτικής, αλλά νοοτροπίας.
Πρέπει να φανούμε δυνατοί πνευματικά και θέλω αύριο να δω μια ομάδα με μαχήτριες. Κι αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί. Ξέρω κι εγώ και τα κορίτσια το πόσο σημαντικό είναι το αυριανό ματς και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν. Ξέρω την ομάδα και σας λέω πως αν τα δώσουν όλα μπορούν να κάνουν τα πάντα», ήταν το αρχικό σχόλιο του.

Στην ερώτηση για το Αζερμπαϊτζάν και την εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα είπε: «Είναι μια έμπειρη ομάδα. Παίξανε τρία σερί ματς και σήμερα ξεκουράζονται και θα έρθουν σε καλύτερη κατάσταση… Είναι και γι’ αυτούς πολύ σημαντικό ματς, θα παλέψουν, αλλά έχουν αθλήτριες που αν της πιέσεις δεν αντέχουν ως το τέλος… Όποιος αντέξει στην πίεση θα νικήσει όποιος τα παρατήσει θα χάσει».