Δικέφαλος με Ράπτη, Βαν Ντε Ντρις και Θρύλος με κουρασμένο Τράβιτσα!

O ΠΑΟΚ απέδειξε στην Καλαμάτα ότι του ταιριάζει το Κύπελλο με την τέταρτη σερί κατάκτηση του τροπαίου, ενώ ο κακός Ολυμπιακός πρέπει να αφήσει πίσω του το άσχημο βράδυ της Καλαμάτας και να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Λιγκ Καπ.

Δικέφαλος με Ράπτη, Βαν Ντε Ντρις και Θρύλος με κουρασμένο Τράβιτσα!

Ο «δικέφαλος» είχε δύο κεφάλια στην Μεσσηνία. Το πρώτο ο Βαν Ντε Ντις, καταβρόχθισε την Παρασκευή τον Παναθηναϊκό και το δεύτερο ο Ράπτης, που έκανε τεράστια εμφάνιση το Σάββατο με τον Ολυμπιακό. Δυο παίκτες που ήταν πέρυσι στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και φέτος βρήκαν λιμάνι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί συνάντησαν έναν σοβαρό προπονητή τον Μιλενκόσκι που δεν το έβαλε κάτω μετά τις 5 συνεχείς ήττες από το «τριφύλλι», αναμόρφωσε την ομάδα του και έφτασε στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού και στο 2-0 επί του Ολυμπιακού με αποκορύφωμα τη δίκαια νίκη στον Πελοπόννησο. Έχοντας βέβαια τη σταθερή αξία στο πλάι του, τον Μένιο Κοκκινάκη, που είναι ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας, στα εύκολα και στα δύσκολα. Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού που μπήκε στο πετσί του ρόλου του στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, με συνεχή ταξίδια και τη συμμετοχή σε 4 διοργανώσεις δεν πρόλαβε να προπονηθεί, να ανασυνταχθεί, να ξεκουραστεί και κλάταρε μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Η κούραση βγήκε περισσότερο στον 37χρονο αρχηγό του, τον πολυτιμότερο παίκτη του Τσάλεντζ Καπ, τον Ντράγκαν Τράβιτσα, που δεν άντεξε δυο συνεχόμενα ματς σε ένα διήμερο. Αποτέλεσμα; Δεν μπορούσε να βρει τους επιθετικούς του και ουκ ολίγες φορές οι Κουμεντάκης, Ιντάλγκο, Στερν πέρασαν την μπάλα όχι με καρφί, αλλά με δυο χέρια, γιατί δεν την έστελνε στο επιθυμητό σημείο ο ιταλοκρόατης. Και όταν το σερβίς του Ολυμπιακού σταμάτησε να φέρνει αποτελέσματα, ήρθε η κατάρρευση μετά το 19-21 του τρίτου σετ και η πλήρης παράδοση. Ο Τζουλιάνι κατάλαβε ότι δεν μπορεί η ομάδα του, παραδόθηκε, αν και μπορούσε να βγάλει τον Τράβιτσα στο δεύτερο σετ, όπου έχανε 23-13 και να τον βάλει πιο φρέσκο στο τρίτο. Βέβαια αυτός ξέρει καλύτερα την ομάδα και τους παίκτες του.

Άλλο όμως ένα νοκ άουτ ματς στο Κύπελλο, κι άλλο η σειρά των τελικών, όπου πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ξανά τον ΠΑΟΚ, κι εκεί χρειάζονται τρεις νίκες για τον τίτλο. Σε αυτή την προσπάθεια ο Ολυμπιακός θέλει την βοήθεια του Παναθηναϊκού και εύχεται να κερδίσει το «τριφύλλι» στην Πυλαία να κάνει το 2-1 και να τραβήξει περισσότερο περισσότερο η δική τους σειρά, με την προϋπόθεση βέβαια ο Ολυμπιακός να κάνει το 3-0 την Τετάρτη με τον Μίλωνα.

Η ιδιομορφία των εφετινών πλέι οφ είναι ότι μετά τους ημιτελικούς, γίνονται οι διπλοί τελικοί του Λιγκ Καπ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και με βαριά καρδιά ο Κυπελλούχος Ευρώπης πρέπει να παρατήσει αυτά τα ματς και να αφοσιωθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος, που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Μπορεί όμως να παίξει με δεύτερη ομάδα στο Λιγκ Καπ και μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό; Δύσκολο.

ΥΓ: Το κέρδος του ελληνικού βόλεϊ στην Καλαμάτα είναι ο Αλέξανδρος Ράπτης, που αναμένεται να επιστρέψει στην Εθνική, χάρη στη σκληρή δουλειά του και την βοήθεια από τον Μιλενκόσκι. Ο Πατρινός μάζεψε δίπλα του σαν μελίσσι τα μικρά παιδιά, που όλα ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Το άθλημα του φιλέ θέλει σταρ στο ρόστερ του και ο Ράπτης είναι ένας κράχτης για το βόλεϊ. Έχασε δύο χρονιές στον Παναθηναϊκό, την πρώτη ως διαγώνιος και την δεύτερη ως αναπληρωματικός των Ανδρεόπουλου, Πρωτοψάλτη, αλλά είναι μόλις 23 χρονών και μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έπαθε και έμαθε και γι' αυτό πήγε σε ομάδα που παίζει βασικός και μάλιστα στη φυσική θέση του, ως ακραίος με υποδοχή.