Ο υπέροχος Άλεν Παγένγκ!

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι έλεγε μετά την ευρωπαϊκή ήττα στον Ρέντη «χάσαμε μια μάχη, δεν χάσαμε τον πόλεμο», πίστευε στον Ολυμπιακό και έγραψε το όνομά του στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη του, αφού όμως δούλεψε τέλεια όλο το κλαμπ.

Ο υπέροχος Άλεν Παγένγκ!

Ο Ιταλός προπονητής δεν πανηγύρισε έξαλλα στο Μαρούσι, ήταν ήρεμος και την ηρεμία του μετέφερε και στους παίκτες, ενώ με τη λήξη του αγώνα πήγε στο πέταλο του Αμαρουσίου, όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης, επικεφαλής της διοικητικής παρέας του Ολυμπιακού, και του έκανε με νόημα «σου τα έλεγα εγώ».

Ο Τζουλιάνι εξηγεί: «Για να φτάσουμε στον τελικό μετά την ήττα στον Ρέντη δούλεψε άριστα όλο το κλαμπ. Δούλεψε στο 100% για την προετοιμασία της ρεβάνς». Κι αυτό γιατί η διοίκηση δεν ζήτησε το κεφάλι του, δεν αντέδρασε σπασμωδικά, αλλά οργανωμένα. Μετέθεσε το ματς με τον Πήγασο την Παρασκευή για να έχει μια μέρα περισσότερη προετοιμασία, πήγε η ομάδα σε ξενοδοχείο της Αττικής Οδού πριν από το ματς της Τετάρτης και διανυκτέρευσε εκεί και το βράδυ της ίδιας ημέρας για να μείνουν όλοι απερίσπαστοι στον στόχο τους. Και πάνω απ’ όλα ο Ιταλός προσάρμοσε την τακτική του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό των τριών ακραίων, κάτι που δεν μπορούσε στον πρώτο ημιτελικό γιατί δεν είχε εικόνα.

«Γνωρίζαμε καλύτερα τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ματς και τον μπλοκάραμε στην αλλαγή» λέει ο Ιταλός προπονητής και προσθέτει: «Πάνω απ’ όλα εμπιστεύτηκα τους παίκτες μου και στη ρεβάνς πήγαμε πολύ καλύτερα στην κόντρα επίθεση».

Αν φοβήθηκε στο 1-0 και 25-23: «Σε όλο τον αγώνα είχα τους φόβους μου, αλλά δεν φοβήθηκα στην κυριολεξία καμία στιγμή, είχα εμπιστοσύνη στους παίκτες μου κι αυτοί στους εαυτούς τους».

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού διακρίθηκαν, ξεχώρισαν όμως οι επιδόσεις του Παγένκ με 18 πόντους (11/18 επ., 2 άσοι, 5 μπλοκ), αλλά και το πάθος του. Στο πρωτάθλημα όπου παίχτηκε λιγότερο είχε 11 πόντους (8/15 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ).

Ως τώρα ξέραμε έναν ψυχρό Σλοβένο, στο όριο της αδιαφορίας, στα ματς όμως με τον Παναθηναϊκό διαπληκτίστηκε με τον Κόβαρ στον Ρέντη και στο Μαρούσι ξεχείλιζε από αδρεναλίνη, με τις φλέβες στον λαιμό έτοιμες να εκραγούν. Και όπως είπαμε στον Τζουλιάνι, πρώτη φορά είδαμε τον Παγένκ «πεινασμένο και θυμωμένο, hungry and angry».

«Εγώ τον είδα πολλές φορές στην Εθνική Σλοβενίας. Αν και δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω τους παίκτες μου. Όταν όμως ένα ματς είναι κρίσιμο, κάνει τη διαφορά».

ΥΓ 1: Στο ματς πρωταθλήματος στον Ρέντη ο Ερνάντες έβγαλε στο τέταρτο σετ μια υποδοχή στον Ιντάλγκο, αν και διαγώνιος και στράφηκε κομπορρημονώντας προς τον Ανδρεόπουλο λέγοντας «άσε θα βγάζω εγώ την πρώτη μπαλιά». Στο 14-10 του τάι μπρέικ, τον σημάδεψε ο Ιντάλγκο, του πήρε άσο και τον προσγείωσε...

ΥΓ2: Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχασε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο στο ΣΕΦ από τη Ραβένα, κατέκτησε όμως δυο ευρωπαϊκα κύπελλα στο ίδιο Στάδιο. Αυτό για τα γούρια...