Ματς «αιωνίων» σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, η τρέλα του Ιντάλγκο

Ευλογία για το βόλεϊ αν γίνουν οι ημιτελικοί Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ ανδρών σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ.

Ματς «αιωνίων» σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, η τρέλα του Ιντάλγκο

*** Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του στα δύο πρώτα σετ στο Βουκουρέστι, με ένα απροσπέλαστο μπλοκ, τέλειο συνδυασμό μπλοκ άμυνας και σερβίς που σκότωνε και δεν άφηνε περιθώρια στη Στεάουα.

*** Στο πρώτο σετ είχε 4 άσους (Ιντάλγκο 2, Παγένγκ 1, Κουμεντάκης 1) και 5 μπλοκ (Στερν, Γκουστάβο, Κουμεντάκης, Τράβιτσα, Ιντάλγκο) και στο δεύτερο 3 άσους (Κουμεντάκης 2, Τράβιτσα), 2 μπλοκ (Στερν).

*** Ο Στερν ήταν καταπληκτικός στην επίθεση με 8/12 (67%), ενώ ο Γκουστάβο είχε 4 μπλοκ, 4/6 επιθέσεις και έναν άσο, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στα ευρωπαϊκά ματς με τον Παναθηναϊκό.

*** Με τον Βραζιλιάνο γίγαντα (2.15) στην εξάδα του ο Ολυμπιακός έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα κόντρα στον Παναθηναϊκό που διατηρεί όμως ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Λιγκ Καπ παίζει το δεύτερο ματς στην έδρα του.

*** Το καλύτερο για το βόλεϊ θα ήταν να γίνουν οι ημιτελικοί στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, πέρα από μικροσωματειακά συμφέροντα, σε γεμάτα γήπεδα με ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το ελληνικό βόλεϊ αντεπιτίθεται.

*** Εξαρτάται από τη βούληση των διοικήσεων των «αιωνίων» γιατί δεν υπάρχουν τότε εντός έδρας, o Oλυμπιακός παίζει στις 3 Φεβρουαρίου με την Εφές και στις 9 του ίδιου μήνα στο Βερολίνο. Το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι στις 7 Φεβρουαρίου.

*** Την εβδομάδα του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στις 15 Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει παιχνίδι Ευρωλίγκας γιατί γίνεται το φάιναλ-8 Κυπέλλου Ελλάδας. Ας πάρουν την πρωτοβουλία η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ, τονίζοντας το όφελος των δυο συλλόγων και σε έσοδα και σε αίγλη.

*** Στον τελικό πάντως όποια ελληνική ομάδα περάσε θα είναι και το φαβορί απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ- Μπαστάρντο Αζόρων και ο νικητής του… εμφυλίου αναμένεται να κατακτήσει και το Τσάλεντζ Καπ.

*** Ο πρώτος τελικός θα γίνει στις 8 Μαρτίου στο εξωτερικό και η ρεβάνς στην Ελλάδα στις 15 του ίδιου μήνα, γεγονός που δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα που θα βρεθεί στους τελικούς.

*** Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ ανδρών, μετά τα δύο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ενώ έχουμε ακόμη ένα στις γυναίκες, πάλι από τον Ολυμπιακό. Και τα τρία από τον Πειραιά.

***Μια εξέδρα στο «Μιχάι Βιτεαζού» ήταν κατάμεστη με οπαδούς της Στεάουα, ντυμένους στα μαύρα, οι οποίοι, όπως και αυτοί του Ολυμπιακού, τραγουδούσαν συνεχώς και δεν έσπρωχναν την ομάδα τους στα δύσκολα. Δεν ήταν συντονισμένοι με τη ροή του παιχνιδιού. Ο Ιντάλγκο φάνηκε να το διασκεδάζει και στο τέλος δεν δίστασε να πάει μαζί με τους παίκτες της Στεάουα και να τραγουδήσει μαζί με τους οπαδούς.

*** Στο Cev Cup γυναικών να σημειώσουμε ότι η νέα αντίπαλος, η Ντούγκλα Λίμπερετς είναι καλύτερη της Μπρνο που απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο ο Ολυμπιακός καθώς η πρώτη είναι στη δεύτερη θέση με 7 ήττες και η Μπρνο στην πέμπτη με 10 ήττες.

*** Αλλάζει ο χάρτης των πλέι άουτ με την έλευση του Γιώργου Τζιουμάκα στην Κρήτη, αφού ο ΟΦΗ απέχει 5 βαθμούς από Πήγασο και Άθλο και τους έχει και τους δύο στο νησί. Αν ο διαγώνιος της Εθνικής επανέλθει στα περσινά στάνταρτ του ο ΟΦΗ έχει ένα φοβερό ατού, ενώ προστέθηκε στο ρόστερ του και ο κεντρικός της εθνικής Λεττονίας.

*** Φραστικό επεισόδιο Κώστα Δεληκώστα με την Φωτεινή Καφετζάκη στη Σκύδρα, όπου η παλαίμαχη βολεϊμπωλίστρια εκτελεί χρέη μεταφράστριας και βοηθού προπονητή. Ο Γιάννης Λάιος δεν κάθισε στον πάγκο, αφού πήγε στη Σκύδρα έμεινε 4 μέρες, δεν ταίριαζαν τα χνώτα τους και έφυγε.