Επιστροφή Κοβάτσεβιτς στον Ολυμπιακό, πραξικόπημα στον ΠΑΟ, o εφιάλτης του Ανδρεόπουλου!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και το 2023 ο Καζαμίας του «Φωτός» μεταξύ σοβαρού και αστείου κάνει αποκαλύψεις και διακωμωδεί με καλή πρόθεση τα κακώς κείμενα στο βόλεϊ, που έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα συμβεί τη νέα χρονιά.

Επιστροφή Κοβάτσεβιτς στον Ολυμπιακό, πραξικόπημα στον ΠΑΟ, o εφιάλτης του Ανδρεόπουλου!

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2023

To καλοκαίρι γίνεται πραξικόπημα στον Παναθηναϊκό, επιστρέφει μετά βαΐων και κλάδων ο πρώην χορηγός Θάνος Αραγιάννης και παίρνει τη ρεβάνς από τον Τάκη Μαλακατέ. Με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης ορίζει τον πρώην πρόεδρο στο «αγαπημένο» του τμήμα, το πόλο γυναικών, στο οποίο έχει πλέον αποκλειστική απασχόληση, όχι όμως ως επικεφαλής. Πρώτο βιολί ο Νίκος Πλυτάς, ο… αγαπημένος φίλος του Τάκη Μαλακατέ. Στο βόλεϊ γυναικών γυρίζει ως αρχιπροπονητής ο Απόστολος Οικονόμου και φυσικά πρώτη μεταγραφή είναι η Τζίνα Λαμπρούση, που κάνει και τον σχεδιασμό της νέας ομάδας. Με εισήγησή της μετακομίζουν στον Πειραιά οι κολλητές της Στέλλα Χριστοδούλου, Κατερίνα Γιώτα, επιστρέφει από τη Ρουμανία η Σάσι Χίπε και ξαναγυρίζει στην ενεργό δράση η Αρέτα Κονόμι. Γενική διευθύντρια αναλαμβάνει και επίσημα η Πένυ Ροντογιάννη, που ως τότε λειτουργούσε άτυπα σε αυτό το πόστο.

Η Βασιλαντωνάκη στον Παναθηναϊκό

Η Τζίνα Λαμπρούση σχεδιάζει τον νέο Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός κάνει κόντρα ρελάνς και αποκτά την Αθηνά Παπαφωτίου και τον σχεδιασμό μετά από πολλά χρόνια τον κάνει προπονητής και όχι ο Νίκος Κατσιούρας. Στον πάγκο επιστρέφει ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και βάζει βέτο να αποκτηθούν υγιείς παίκτριες και κάτω των 40 ετών, ενώ παραμένει ως συνεργάτης του ο Σπύρος Σαραντίτης για 453η χρονιά, ανανέωση που προκαλεί τον θαυμασμό του παγκόσμιου συνδέσμου προπονητών, που τον βραβεύει με τη χρυσή μπάλα. Αντιδρά ο Αντώνης Βουρδέρης που έχει τα ίδια χρόνια ως δεύτερος στην ομάδα ανδρών. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού και η Ανθή Βασιλαντωνάκη μαζί με την κολλητή της Όλγα Στράντζαλη, προς ικανοποίηση του Μαρτσέλο Αμποντάνζα.

O Γκουσταβάο στον Ολυμπιακό, η αλήθεια για τον Σάντερ!

Μπασκετοβόλεϊ στο ΣΕΦ

Πριν όμως ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχουμε αλλαγή και στο διοικητικό, με την Ελευθερία Κούκου να αναλαμβάνει επικεφαλής, με συνεργάτιδες τις Σέκολο, Λέχτονεν, Γκλιγκόροβιτς . Φέρνει στην ομάδα τον Στάθη Νικολούζο, όπως τους παλιούς καλούς καιρούς, και μετακομίζει στο ΣΕΦ, όπου με τη σύμφωνη γνώμη του Παναγιώτη Αγγελόπουλου παίζουν πριν από τους αγώνες της Ευρωλίγκα παρουσία χιλιάδων οπαδών. Δυο ματς στη συσκευασία του ενός με τον Μπαρτζώκα να διορίζεται τεχνικός διευθυντής. Μπερδεύει όμως τα αθλήματα και παίζει στους αγώνες βόλεϊ με τον Σλούκα και στους αγώνες μπάσκετ με τη Σοφία Κοσμά. Μπερδεύονται οι πάντες, αλλά από το λάθος ξεπηδά ένα νέο άθλημα, το μπασκετοβόλεϊ, με το γήπεδο να έχει φιλέ στη μέση, καλάθια στις άκρες, με δυο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Μπάσκετ και βόλεϊ. Φρενίτιδα στον κόσμο που παρακολουθεί με ενθουσιασμό τα παιχνίδια, το υιοθετεί και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που πρωτοστατεί στη δημιουργία νέας ομοσπονδίας με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και της ΚΕΔ τον Στέλιο Συμεωνίδη. Κι ενώ το άθλημα βρίσκεται στην κορύφωσή του, αποχωρεί η ομάδα μπασκετοβόλεϊ του Ολυμπιακού με σύνθημα «Μέχρι να βγει ο ήλιος από τη δύση».

Στην ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού γυρίζει ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας Μένιος Κοκκινάκης, που υπογράφει τριετές συμβόλαιο, ενώ πάει ως δεύτερο λίμπερο μετανιωμένος ο Δημήτρης Ζήσης, που ζητάει συγγνώμη από τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Ο Ιταλός τού δίνει άφεση αμαρτιών και του επιτρέπει να πηγαίνει όλη την εβδομάδα για μαθήματα στη σχολή του και να παίζει ως αναπληρωματικός του Κοκκινάκη, χωρίς προπονήσεις. Αποθεραπεύεται ο Γκαράς και ο Ολυμπιακός έχει 4 λίμπερο...

kokkinakis.jpg
Ο Κοκκινάκης επιστρέφει στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός παίρνει πίσω τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο ως λίμπερο και τον Αλέξανδρο Ράπτη ως ακραίο με υποδοχή, ενώ ο Γιώργος Πετρέας ξαναρχίζει την περιοδεία στις ομάδες κορυφής. Μετά τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, γυρίζει στον Ολυμπιακό με στόχο να κάνει δυο φορές την ίδια διαδρομή ως τα 50 χρόνια του, αφού δεν υπάρχουν κεντρικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο εφιάλτης του Ανδρεόπουλου

O Δημήτρης Ανδρεόπουλος οδηγεί την ομάδα του (μία είναι η ομάδα του, όπως και ένα είναι το κόμμα) σε βαριά ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό και εκπλήσσει τους πάντες με τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ «για την ήττα φταίω εγώ αποκλειστικά. Οι διαιτητές ήταν άψογοι και μπορώ να πω πλέον ότι έχουμε τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο. Μπήκα 432 φορές στον αγωνιστικό χώρο και ως συνήθως δεν μου έδωσαν ούτε μια κίτρινη κάρτα. Ο Γιάκομπσεν ταρακούνησε 235 φορές τη σκάλα του πρώτου και δεν του έκαναν καν παρατήρηση. Ζήτω η ελληνική διαιτησία». Την ίδια στιγμή γκρεμίζονται όλοι οι φούρνοι και μένει η χώρα χωρίς ψωμί. Ταυτόχρονα όμως ξυπνά κάθιδρος και λέει στον Παύλο Καραμαρούδη που κοιμόταν στο διπλανό κρεβάτι «ρε Παύλο, δεν μπορείς να φαντασθείς τι εφιάλτη είδα» για να του απαντήσει ο συνεργάτης του «Καλά που με ξύπνησες γιατί το ίδιο έπαθα κι εγώ. Έβλεπα τον Ρανγκέλ να φωνάζει με κόκκινο κασκόλ. Ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω η εθνική Αργεντινής».

malakates-andriopoulos.jpg
O Tάκης Μαλακατές προσπαθεί να συγκρατήσει τον Ανδρεόπουλο, που επιτίθεται για 432η φορά στους διαιτητές

Με σύστημα Τζούριτς ο Φοίνικας

Τον Φοίνικα Σύρου αναλαμβάνει τη νέα περίοδο και επίσημα ο μάνατζερ Θάνος Μιχαλόπουλος και προσλαμβάνεται μάλιστα ως υπάλληλος με βασιλικό μισθό. Παίρνει στην ομάδα όλους τους πελάτες του, υπογράφει με τον Δημήτρη Τζούριτς δεκαετές συμβόλαιο. Ικανοποιούνται μάλιστα οι απαιτήσεις του. Το 2022 ζήτησε από τον Δημήτρη Καζάζη να κάνει μόνο δύο προπονήσεις την εβδομάδα και δεν το δέχτηκε ο Θεσσαλονικιός προπονητής. Το 2023 θα κάνει μπάνια στην Αζόλιμνο, καμία προπόνηση και θα παίζει κανονικά στα ματς. Ο Μιχαλόπουλος επαυξάνει και επιβάλει στον Καζάζη να εφαρμόσει το πρόγραμμα Τζούριτς σε όλη την ομάδα. Θα παίζουν χωρίς να προπονούνται.

Φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του Καζάζη παίρνει και τον αγαπημένο παίκτη τους, Κώστα Προύσαλη, που δηλώνει «από μικρός ήμουν Φοίνικας και στα παιχνίδια με τον Ηρακλή έκανα το αεροπλανάκι για καταλάβουν ότι ήμουν έτοιμος να πετάξω για τη Σύρο, προκειμένου να επεκτείνουν το αεροδρόμιο και να έρθουν τσάρτερ από το εξωτερικό». Ο Κώστας Νικολούζος υποβάλει την παραίτησή του, δεν δέχεται τη μεταγραφή του Προύσαλη και όπως πέρυσι αναλαμβάνει τη διοικητική ηγεσία ο Χρήστος Καφτηράνης. Βραβεύεται μάλιστα από την ΕΣΑΠ επειδή τάραξε τα νερά της Βόλεϊ Λιγκ. Επί προεδρίας του ο Φοίνικας έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι άουτ, γεγονός που απέδειξε ότι το πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο όλων των εποχών με εκπλήξεις και ανακατατάξεις... Τα νέα φτάνουν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, που του αναθέτει εν λευκώ τον σχεδιασμό του βόλεϊ στην Αφρική. Ταυτόχρονα νέα διάκριση για τον Φοίνικα, αφού ο ΕΟΤ βραβεύει τον Κώστα Νικολούζο γιατί έφερε τόσους πολλούς ξένους παίκτες και προπονητές στο νησί κι αυτοί με τη σειρά τους διέδωσαν τα κάλλη του νησιού στα πέρατα της οικουμένης, με αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού.

Ο τενεκές με λίρες και ο Αυγενάκης

Xαράς ευαγγέλια στην ΕΟΠΕ, αφού στις εργασίες για την ανακαίνιση της Παιανίας στο σπίτι του βόλεϊ, ανακαλύπτουν έναν τενεκέ με χρυσές λίρες και ο Γιώργος Καραμπέτσος πληρώνει όλους του οφειλέτες της τελευταίας εικοσαετίας και τους δίνει προκαταβολή για την επόμενη πενταετία, αφού έδειξαν καλή διαγωγή και δεν πήγαν την Ομοσπονδία Βόλεϊ στα δικαστήρια. Παρουσιάζεται στα γραφεία και ο Στέλιος Προσαλίκας και παίρνει 1.234 ευρώ που του χρωστούσε ο Θανάσης Μπελιγράτης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όταν ήταν προπονητής στην Εθνική ομάδα. Ο πρώην πρόεδρος και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο Περικλής Μπακοδήμος τον πίεζε τότε να βάλει τον Ηλία Λάππα στο 20-12 του τέταρτου σετ για να μπει στην Πυροσβεστική, με τα γνωστά αποτελέσματα. Άμεση διάψευση από τον Μπακοδήμο που «δίνει» τον Αντώνη Δόγαρη, ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό της Μαλού ως δολιοφθορέας της Εθνικής επειδή δεν της άνοιξαν σαμπάνια Κριστάλ των 9.000 ευρώ στον ερχομό της στην Ελλάδα και περιορίστηκαν σε μια φτηνιάρικη Καίρ Ρόδος των 20 ευρώ. Παγκόσμιο σκάνδαλο που παίρνει τεράστιες διαστάσεις, όταν έπειτα από ενδελεχή έρευνα αποδεικνύεται ότι ball girl στον περιβόητο αγώνα ήταν η Εύα Καϊλή με απαίτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, που είχε ως μεσάζοντα τον παντός καιρού Κώστα Χαριτωνίδη. Με την παράδοση του τενεκέ με τις λίρες σε φαντασμαγορική τελετή ο Γιώργος Καραμπέτσος τελειώνει τον λόγο του με τη γνωστή φράση «ευχαριστούμε τον Λευτέρη Αυγενάκη» για να παρέμβει ψιθυριστά ο γενικός γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής: «Γιώργο, δεν έχει σχέση ο Αυγενάκης με τις λίρες», προκειμένου να πάρει αποστομωτική απάντηση «Σκάσε, δεν ξέρεις εσύ».

karabetsos-tarnatoros.jpg
Kαραμπέτσος και Ταρνατόρος ψάχνουν για μια ακόμη χρυσή λίρα στη βασιλόπιτα για να... σώσουν το ελληνικό βόλεϊ

Για τιμωρία ο Μπακοδήμος μετατίθεται στο «αγαπημένο» του τμήμα μπιτς βόλεϊ, αλλά καταφέρνει και πείθει όλους τους παίκτες και τις παίκτριες να ασχοληθούν με το βόλεϊ σάλας και δεν έχει πλέον αντικείμενο και ξαναγυρίζει στο βόλεϊ σάλας. Για ρεβανσιστικούς λόγους βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος κόντρα στον Καραμπέτσο. Εμφύλιος στον ΣΕΠΠΕ, που αρχίζουν τα τηλέφωνα στα μέλη τους και δεν ξέρουν ποιον να πρωτοπροτείνουν. Ο Χαριτωνίδης είναι με τον Καραμπέτσο και ο Σαμαράς με τον Μπακοδήμο και ο πόλεμος είναι ανηλεής. Ο ΣΕΠΠΕ κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά την εκλογή Προσαλίκα να μην έχει πρόεδρο της αρεσκείας του στην ΕΟΠΕ.

Οπαδός του βόλεϊ ο Χατζηγεωργίου

H EΡΤ κάνει μεγαλειώδη στροφή και δεν μεταδίδει αγώνες μπάσκετ, με προσωπική παρέμβαση του Δημήτρη Χατζηγεωργίου, που δηλώνει «από μικρός ήμουν θαυμαστής του βόλεϊ. Ποιο μπάσκετ; Μην ξεχνάτε ότι μετέδιδα αγώνες βόλεϊ όταν στην Εθνική ήταν προπονητής Χιλμπέρτο Χερέρα και εκτόξευσα την ομάδα με τις υπερβολές που με χαρακτηρίζουν κατά τη μετάδοση. Γι’ αυτό με αντάμειψε τότε πλουσιοπάροχα ο Θανάσης Μπελιγράτης. Με έκοψε όμως στη συνέχεια γιατί αποκαλύφτηκε ότι ήμουν κρυφοολυμπιακός». Η ΕΟΠΕ τον βραβεύει την ημέρα της ονομαστικής γιορτής του, την... Πρωταπριλιά και η ΕΡΤ ντύνει το λογότυπό της με ένα φιλέ, προκαλώντας τον θαυμασμό της FIVB που της δίνει τα αποκλειστικά δικαιώματα των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

xatzigeorgiou.jpg
Ο Χαζηγεωργίου όταν μετέδιδε αγώνες βόλεϊ

Ο Παντελής Ταρνατόρος μετά τον Ολυμπιακό, τον Μίλωνα, τον Πήγασο Πολίχνης και τον Ιωνικό Νικαίας παίρνει υπό τη σκέπη του όλες τις ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ και δέκα από ΕΣΠΑΑΑ, ΕΠΕΣΘ. Διοργανώνει μάλιστα τα πρωταθλήματα με υπεύθυνο τον Γιάννη Πετίδη στα καμπ του στο Αίγιο και την Πορταριά.

Τα τρικ Πιτούλια και Δανδάλη

Ο Δημήτρης Πιτούλιας γίνεται από δήμαρχος κλητήρας και από πρόεδρος του Φίλιππου Βέροιας μάνατζερ παικτών βόλεϊ με θαυμαστά αποτελέσματα. Κάνει και σεμινάρια, με κορυφαίο το «πώς να διαλύσετε μια ομάδα σε λίγες εβδομάδες». Χειροκροτεί με ενθουσιασμό από το ακροατήριο ο Τάκης Χριστοφορίδης, λέγοντας με δάκρυα στα μάτια «ήμουν κι εγώ εκεί και έβγαζα φιλιππικούς λόγους ύστερα από κάθε ματς υπέρ του προέδρου».

Πλέι άουτ και στην Κρήτη παίζουν ΟΦΗ - Άθλος Ορεστιάδας. Ο Γιάννης Δανδάλης λανσάρει ένα περίεργο κοκτέιλ με καφέ παραγωγής του, ρακί και ξύγαλο. Το σερβίρει στην αντίπαλη ομάδα, με αποτέλεσμα να πάθουν όλοι δηλητηρίαση, να μην παίξουν στον αγώνα και να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά. Αμέσως ξεσπάει ο Θανάσης Κασαμπαλής, πατέρας του πασαδόρου Σταύρου: «Εγώ το έλεγα εδώ και καιρό. Ο Κρεούζης δεν είναι καλός υδραυλικός, έπρεπε ως εξπέρ στα υγρά να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στο κοκτέιλ. Αυτός φταίει».

ofi-delikostasdandalis.jpg
Ο Δεληκώστας εξηγεί στους παίκτες γιατί μηδενίστηκε ο Άθλος Ορεστιάδας. Πίσω ο σατανικός Δάνδαλης

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον Καζαμία 2023, μια στήλη που καθιέρωσε η εφημερίδα εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλες επιτυχίες στις προβλέψεις της. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που σχολιάζουμε, γιατί αυτούς που αναφέρουμε τους αγαπάμε περισσότερο. Αγάπη…