Ξανθοπούλου: «Λειτουργούμε σαν ομάδα και είμαστε έτοιμες για κάθε αγώνα»

Η 24χρονη λίμπερο Μαρτίνα Ξανθοπούλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλει η Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών στον αγώνα της με τη Νορβηγία, για να βρεθεί πιο κοντά στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2023.

Ξανθοπούλου: «Λειτουργούμε σαν ομάδα και είμαστε έτοιμες για κάθε αγώνα»

Στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Νορβηγία (Τετάρτη, 31/8) έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Εθνική ομάδα βόλεϊ των γυναικών, με στόχο να πανηγυρίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την τέταρτη νίκη του που θα το φέρει πιο κοντά στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2023.

«Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι από πολλές απόψεις. Από εμπειρίες, από προπονήσεις, από κούραση (γέλια). Αλλά δείξαμε ότι η δουλειά που κάναμε δεν πήγε χαμένη και οι κόποι μας σιγά, σιγά δικαιώνονται. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δουλέψει παραπάνω από σκληρά για να βγει αυτή η εικόνα στο γήπεδο και σαν ομάδα ήμασταν έτοιμες για όλα τα παιχνίδια. Βέβαια ίσως κι εμείς να μην περιμέναμε το 3 στα 3 χωρίς απώλεια σετ, αλλά τα καταφέραμε», ανέφερε η 24χρονη λίμπερο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μαρτίνα Ξανθοπούλου και πρόσθεσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε φτάσει στο αγωνιστικό μας... ταβάνι. Είμαστε μια νέα ομάδα κι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στο 100%. Ωστόσο συγκριτικά με τα όσα δείξαμε στους Μεσογειακούς Αγώνες, υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος και φαινόμαστε πλέον πιο ομάδα. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει κάνει ο προπονητής με την ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε πολύ καιρό όλες μαζί. Κι ο κόουτς πέρα από τη δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο να λειτουργούμε σε όλα με ομαδικό πνεύμα».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Τίποτα δεν έχει κριθεί, απλά είμαστε αρκετά κοντά στο στόχο μας και πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια συγκέντρωση μέχρι να εξασφαλίσουμε και τυπικά την πρόκριση. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχουν αρκετές εικόνες. Υπάρχει επίσης κι ένας μικρός ενθουσιασμός αφού ξέρουμε ότι είμαστε κοντά στο στόχο μας».