Μεσογειακοί Αγώνες: Πανέτοιμη η Εθνική ανδρών για τον προημιτελικό με την Κροατία

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των Ανδρών για το αυριανό (Πέμπτη 30/6, 21:00) παιχνίδι με αντίπαλο την Κροατία στα προημιτελικά των 19ων Μεσογειακών Αγώνων.

Μεσογειακοί Αγώνες: Πανέτοιμη η Εθνική ανδρών για τον προημιτελικό με την Κροατία

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της ενόψει του αυριανού (Πέμπτη 30/6, 21:00) κρίσιμου αγώνα με αντίπαλο την Κροατία στο «Palais Sports Hammou Boutlélis», στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης των 19ων Μεσογειακών Αγώνων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προπονήθηκε νωρίς το μεσημέρι και το ευχάριστο για τον Ντάντε Μπονιφάντε έχει να κάνει με τον Δημήτρη Κομητούδη. Ο πασαδόρος του Πήγασου Πολίχνης, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή για τον αγώνα με την Αλγερία, ξεπέρασε τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπώρησαν και τέθηκε στη διάθεση του για τον αγώνα με τους Κροάτες που είναι αρκετά ιδιαίτερος.

Πέρα από την παρουσία του Τόμο Τσόσκοβιτς (με θητεία στον Ολυμπιακό τώρα είναι βοηθός προπονητή) και του Ιβάν Μίχαλι (παλαιότερα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, πέρσι στον ΑΟΠ Κηφισιάς), η ομάδα του Γάλλου τεχνικού Σεντρίκ Ενάρ θα βρεθεί αντίπαλος μας και στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (οι αγώνες ξεκινούν αρχές Αυγούστου).

«Σίγουρα αυτό το στοιχείο δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που η Κροατία έχει έρθει εδώ με τη βασική της ομάδα», παραδέχθηκε ο Ντάντε Μπονιφάντε και συμπλήρωσε: «Θα είναι ένα δύσκολο και ενδιαφέρον ματς, γιατί παίζουμε με μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα. Κάνουν λίγα λάθη στο παιχνίδι τους, έχουν παίξει πολλά παιχνίδια καθώς συμμετείχαν στο Golden European League και είναι πιο έτοιμη από εμάς».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε γεμάτη ενέργεια και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, αλλά και αποφασισμένοι να παίξουμε στο 100%. Προσωπικά θεωρώ ότι ο προημιτελικός είναι το πιο δύσκολο ματς από αυτά των νοκ άουτ φάσεων γιατι αν κερδίσεις έχεις δύο ευκαιρίες για ένα μετάλλιο, ενώ αν χάσεις αγωνίζεσαι για τις θέσεις 5-8».

Όσον αφορά το τι ζήτησε από τους διεθνείς, απάντησε: «Να παίξουμε καλύτερα από παιχνίδι με παιχνίδι, όπως το κάναμε στα δύο πρώτα ματς κόντρα σε δύο πολύ καλές και δυνατές ομάδες όπως είναι η Γαλλία και η Τουρκία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το κάνουμε και τώρα κι αυτό το λέω γιατί βλέπω καθημερινά την προσπάθεια όλων των παιδιών. Από την αρχή εξηγήσαμε ποια είναι η ιδέα μας, ποιο είναι το πλάνο που θέλουμε να εφαρμόσουμε κι η προσαρμογή τους είναι εξαιρετική. Δεν είναι εύκολο, σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που θα γίνουν και λάθη αλλά σημασία έχει η προσπάθεια κι είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια θα είμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Το πρόγραμμα των προημιτελικών:
12:00, Ιταλία-Τουρκία
15:00, Αίγυπτος-Ισπανία
18:00, Γαλλία-Τυνησία
21:00, Κροατία-Ελλάδα.