O Oλυμπιακός επένδυσε επιτέλους και σε προπονητή, η λανθασμένη επιλογή του ΠΑΟ

Oλοκληρώθηκε και τυπικά το πρωτάθλημα βόλεϊ, ο τίτλος πήγε στον Παναθηναϊκό, το Σούπερ Καπ το είχε κατακτήσει ο Φοίνικας Σύρου και το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ, ενώ και οι τρεις θα διεκδικήσουν το Λιγκ Καπ.

O Oλυμπιακός επένδυσε επιτέλους και σε προπονητή, η λανθασμένη επιλογή του ΠΑΟ

Απ’ ό,τι καταλάβατε, ο μόνος της παρέας που έμεινε χωρίς κούπα ήταν ο Ολυμπιακός και μάλιστα με αρνητικό ρεκόρ ηττών, 14 συνολικά, τις 10 στην Ελλάδα, αλλά τα αίτια της παραχώρησης των σκήπτρων τα αναλύσαμε διεξοδικά στο παρελθόν. Εν κατακλείδι, το καλοκαίρι δεν στήθηκε καλά η ομάδα και μετά δεν διορθωνόταν η κατάσταση, παρά την πρόσληψη του Αλμπέρτο Τζουλιάνι και την απόκτηση των Προύσαλη, Τέπαν. Αν ήμασταν στη θέση του Ιταλού προπονητή, θα σπάγαμε το συμβόλαιο του Προύσαλη, θα αποκτούσαμε ξένο πασαδόρο και θα παίζαμε με διαγώνιο τον διαγώνιο της Εθνικής Νίκο Ζουπάνι. Βέβαια τον χειμώνα είναι δύσκολο να βρεις καλούς ξένους παίκτες, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Τέπαν δεν ήταν καλύτερος του Ζουπάνι.

Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός δίκαια πήρε το πρωτάθλημα, αφού είχε ισορροπία όλη τη χρονιά, ήταν η πιο σταθερή ομάδα, κέρδισε τέσσερις φορές τον Ολυμπιακό και δύο φορές τον ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα 1-6, ενώ τα βρήκε σκούρα από τον Φοίνικα με τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο. Ίσως όμως ο αποκλεισμός από το Κύπελλο τού έκανε καλό, γιατί την ώρα που «σκοτώνονταν» στη Γλυφάδα ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Φοίνικας, o Παναθηναϊκός ξεκουραζόταν και μετά κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Απογοήτευσε και ο ΠΑΟΚ, παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου, αφού λίγο αργότερα πήγε στο Μαρούσι και έχασε με κατεβασμένα χέρια 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο ματς τίτλου. Του στοίχισαν βέβαια οι τραυματισμοί, ο κορονοϊός και η απροθυμία του Ούντρις να παίξει σε ματς όπου είχε ενοχλήσεις στον ώμο. Είχε στη σύνθεσή του τους δύο κορυφαίους Έλληνες του πρωταθλήματος, Κοκκινάκη και Κουμεντάκη, που ως γνωστόν πριν πάνε στην Πυλαία έπαιζαν στον Ολυμπιακό.

Ο Φοίνικας εντυπωσίασε, ήταν μέσα σε όλους τους τίτλους, επιβλήθηκε του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, του στοίχισαν όμως οι δύο χαμένοι βαθμοί από ομάδες κατώτερης κλίμακας, τον Μίλωνα και την Κηφισιά, αλλά και το γεγονός ότι δεν του έβγαινε η κόντρα με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο έχασε δύο φορές και μάλιστα εύκολα από την πειραϊκή ομάδα. Το σερβίς του Ολυμπιακού διέλυε την υποδοχή της κυκλαδίτικης ομάδας και δεν έφτανε η μπάλα στο φιλέ, όπου ο Φοίνικας είχε το μεγάλο ατού του, το μπλοκ.

Η επόμενη χρονιά προμηνύεται συναρπαστική με τους ίδιους πρωταγωνιστές, οι ομάδες θα αυξηθούν σε δέκα και θα έχουμε τέσσερις από την Αττική (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μίλων, Κηφισιά), δύο από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Πήγασος Πολίχνης) και τέσσερις από την περιφέρεια (Φοίνικας Σύρου, Αριστοτέλης Σκύδρας, ΟΦΗ και Φίλιππος Βέροιας ή Άθλος Ορεστιάδας).

Στον Ολυμπιακό εγκατέλειψαν τη λανθασμένη αντίληψη που ήθελε να συγκροτούν ομάδα με καλούς παίκτες χωρίς να δίνουν βαρύτητα στον προπονητή, αφού έχουν πλέον τον πιο ακριβοπληρωμένο και πιο ένδοξο τεχνικό στον πάγκο τους, τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι, και μάλιστα με διετές συμβόλαιο.

Στα αρνητικά του φετινού πρωταθλήματος η εμμονή του Παναθηναϊκού να μην ακολουθήσει τις άλλες επτά ομάδες στη δημόσια τηλεόραση και να δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε αθλητικό σάιτ. Αυτός έχασε, αφού δεν τον είδαν χιλιάδες οπαδοί του που βλέπουν τηλεόραση και όχι live streaming.