Ο ΠΑΟ έχασε τεράστια ευκαιρία, πρόταση σε Βασιλαντωνάκη, πάμε για 4 ξένες στο πρωτάθλημα

H τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός στο Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ γυναικών και οι 4 ξένες στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟ έχασε τεράστια ευκαιρία, πρόταση σε Βασιλαντωνάκη, πάμε για 4 ξένες στο πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός έχασε με κατεβασμένα χέρια από τη Λαγκούνα της Τενερίφης 3-0 και απώλεσε μοναδική ευκαιρία να φτάσει στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ γυναικών, αφού η κλήρωση ήταν άκρως ευνοϊκή.

Η κληρωτίδα έκανε το κέφι του Παναθηναϊκού, που κληρώθηκε με ομάδες από τη Σλοβακία, το Βέλγιο και την Ισπανία, ενώ στον άλλο βραχίονα του ταμπλό βρέθηκαν τα φαβορί, η τουρκική Αιντίν, οι Κάννες Γαλλίας, η Πότσδαμ Γερμανίας και η Σκαντίτσι Ιταλίας.

Αν περνούσε στην επόμενη φάση, θα έπαιζε πάλι με ομάδα του χεριού του, τη σέρβικη Ομπρένοβιτς, ενώ οι σπουδαίες ομάδες που προαναφέραμε αλληλοσκοτώθηκαν και στον τελικό θα πάει μια από το ζευγάρι Αϊντίν, Σκαντίτσι.

Τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναβρεί ο Παναθηναϊκός και η εμφάνισή του στην Τενερίφη ήταν απογοητευτική, δεν διασώθηκε ούτε μία παίκτρια, με τον Απόστολο Οικονόμου να παίζει με τρεις διαγώνιες, αφού ξεκίνησε με τη Στεπανένκο, μετά έβαλε την Τσιτσιγιάννη και στο τέλος τη Βραζιλιάνα Μπραμπίλα. Τεράστια ευκαιρία, μεγάλη αποτυχία.

Ο Παναθηναϊκός πάντως θα ρίξει πολύ χρήμα την επόμενη χρονιά, γι’ αυτό έκανε πρόταση στην Κατερίνα Ζακχαίου, που δεν φεύγει όμως από την Ιταλία και θα παίξει τα… ρέστα του με την Ανθή Βασιλαντωνάκη, με την οποία υπήρξε απλά μια διερευνητική επαφή τον Δεκέμβριο.

Έτσι κι αλλιώς η Βασιλαντωνάκη ανήκει στον Παναθηναϊκό, αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και όλα είναι πιθανά, αν η πρόταση ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Ετοιμαστείτε πάντως για 4 ξένες στο πρωτάθλημα, αφού το απαιτούν σχεδόν όλες οι ομάδες, αριθμός που στους άνδρες μπορεί να ανεβεί στους 5, καθώς δεν υπάρχουν Έλληνες-ίδες για να διακριθείς στην Ευρώπη.

Δεν στέκει εξάλλου η δικαιολογία «έτσι δεν θα έχουμε σπουδαία Εθνική», γιατί όλες οι καλές παίκτριες επιπέδου Εθνικής βρίσκουν συμβόλαιο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και με αυτόν τον τρόπο θα πέσουν τα υψηλά κασέ των «μέτριων» βολεϊμπολιστριών. Και υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα με εθνικές που παίρνουν μετάλλια, χωρίς να έχουν διεθνείς στα εγχώρια πρωταθλήματα, καθώς όλοι οι καλοί αγωνίζονται στο εξωτερικό. Όπως η Σλοβακία, που πήρε δυο αργυρά μετάλλια στο Ευρωβόλεϊ, η Σερβία κ.λπ.

Οι αντίπαλοι των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα παίζουν με 8, 9, 10 ξένους-ες και οποιοσδήποτε στην Ελλάδα μπορεί να φέρει 12 κοινοτικούς-ές και να τινάξει τις προκηρύξεις στον αέρα.