O Tζουλιάνι τα αλλάζει όλα στον Ολυμπιακό, αστοχίες του Φενόλιο στον ΠΑΟΚ και η Άγκοστ που έρχεται

O Τζουλιάνι αλλάζει τον τρόπο προπόνησης του Ολυμπιακού, πρωί-απόγευμα, οι κινήσεις του Φενόλιο στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1 και η Τέιλορ Άγκοστ που βάζει υποψηφιότητα για βασική στη θέση της Χίπε.

O Tζουλιάνι τα αλλάζει όλα στον Ολυμπιακό, αστοχίες του Φενόλιο στον ΠΑΟΚ και η Άγκοστ που έρχεται

Αλλάζει ο τρόπος προπόνησης στον Ολυμπιακό, αφού στη φιλοσοφία του Δημήτρη Καζάζη δεν υπήρχαν πρωινές προπονήσεις, κάτι που δεν ενστερνίζεται ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Είναι υπέρμαχος των δύο προπονήσεων.

Ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε περισσότερη δουλειά και πρωινές προπονήσεις, ενώ σε περίπτωση που το πρόγραμμα θα έχει μόνο απογευματινή, τότε θα είναι τρίωρη, σε δυνατούς ρυθμούς και όποιος αντέξει...

Ο Τζουλιάνι είδε πολλά ματς του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει καλή άποψη για τους τέσσερις ξένους βάσει βιογραφικού, αμφιβάλλει όμως λογικά για τον Έγκλεσκαλνς, βάσει της εικόνας που παρουσιάζει το τελευταίο καιρό.

Βέβαια όλα θα φανούν στο γήπεδο και η πείρα του Ιταλού θα μετρήσει, αφού μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξεις το τσιπάκι μιας ομάδας όταν έχει μάθει επί δύο χρόνια σε διαφορετικό τρόπο δουλειάς.

Όσον αφορά τις αλλαγές παικτών, λογικά δεν θα γίνουν άμεσα, αν δεν δει δηλαδή ο Τζουλιάνι τους παίκτες του σε αρκετές προπονήσεις και τον ευνοεί σε αυτό η διακοπή, αλλά και το ότι το πρώτο ματς είναι με τον αδύναμο Φίλιππο.

Και τι μπορεί να κάνει αυτήν την εποχή που σπανίζουν οι καλοί ξένοι και πρέπει να σπάσουν συμβόλαια για να βρεθεί παίκτης; Να παίζει με διπλή αλλαγή με διαγώνιο τον Ζουπάνι, να βάλει τον Ζουπάνι βασικό διαγώνιο και να πάρει ξένο πασαδόρο, να αλλάξει έναν από τους δύο ξένους ακραίους;

Το σίγουρο είναι ότι ο Τζουλιάνι ξέρει πολλά για τον Ολυμπιακό από τον αγαπημένο του Παγένκ, θέλει όμως να δει ιδίοις όμμασι το ρόστερ και να πάρει σωστές αποφάσεις και χωρίς βιασύνη...

Πάμε στις γυναίκες και στον ΠΑΟΚ που παρουσίασε κακή εικόνα μετά το ματς με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημά του εντοπίζεται στην υποδοχή και δεν θα λυθεί με την έλευση της ακραίας Λι, που είναι πολύ καλή στην επίθεση, όχι όμως στην πρώτη μπαλιά.

Ο Φενόλιο έχει ελάχιστες μέρες για αλλαγές (ως το βράδυ της Τρίτης), καλές ξένες δεν υπάρχουν αυτήν την περίοδο, κι αν υπάρχουν είναι ακριβές. Η Φιντόν είναι καλή υποδοχέας, κακή επιθετικός, κι επομένως δεν αποκλείεται να παίξει με ακραίες τη Γαλλίδα και την Κορεάτισσα και διαγώνια τη Μερτέκη.

Ξάφνιασε πάντως ο Ιταλός με την αντικατάσταση της Λι με την Ηλιοπούλου (αν την έκανε Έλληνας θα είχε απολυθεί) αλλά και την αλλαγή της Μερτέκη με τη Φιντόν στο 1-1 του τέταρτου σετ. Δικαιολογείται μόνο αν δόθηκαν λανθασμένες θέσεις στο ξεκίνημα του σετ και έκανε την αλλαγή. Και το σπουδαιότερο; Δεν πήρε τάιμ άουτ στο τέταρτο σετ που τελείωσε 25-17!

Αυτό πάντως που έκανε άσχημη εντύπωση είναι το μεγάλο ρεπό που πήραν οι παίκτριες του ΠΑΟΚ, που έκαναν διακοπές από το ματς της Σαντορίνης 18 Δεκεμβρίου ως τις 27 Δεκεμβρίου. Οκτώ μέρες για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, η Τέιλορ Άγκοστ είναι σε καλή κατάσταση και χτυπάει την πόρτα της δωδεκάδας. Για ποια χτυπάει όμως η καμπάνα; Μάλλον για τη Χίπε που παρά τους 24 πόντους είχε 2 χαμένα σερβίς, 5 άουτ επιθέσεις και 6 μπλοκ. Αντίθετα η Σάλας πήρε 50 υποδοχές, τα πήγε μια χαρά, και αστόχησε μόνο σε δύο επιθέσεις (1 άουτ, 1 μπλοκ).