Υποτροφία από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τον Νίκο Ζουπάνι!

Ο Ολυμπιακός ευχαρίστησε τον Σοφοκλή Ξυνή για την πλήρη υποτροφία στον παίκτη της ομάδας βόλεϊ, Νίκο Ζουπάνη.

Υποτροφία από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τον Νίκο Ζουπάνι!

Η ενημέρωση από τον Ολυμπιακό

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης υποτροφιών στους αθλητές/τριες του συλλόγου, χάρη στη συνεργασία με τον Όμιλο ΞΥΝΗ και του προγράμματος «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», ευχαριστεί θερμά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή για την πλήρη υποτροφία στον Νίκο Ζουπάνη. Ο αθλητής της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου μας, χάρη στη σπουδαία πρωτοβουλία του κ. Ξυνή, έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις σπουδές του στο τμήμα Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την εκπαίδευση.

Ο κ. Ξυνής στέκεται αρωγός σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα και αναμένεται να συνεχίσει τη χορηγία υποτροφιών και σε άλλα τμήματα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., δείχνοντας για άλλη μία φορά, με πρωτοποριακές πρακτικές για τα ελληνικά δεδομένα, τον δρόμο στην εκπαίδευση! Το πρόγραμμα «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», με υποσύνολο της ευρύτατης πρωτοβουλίας το κοινωνικό μήνυμα «Dual Career In Athletics» (Διπλή Καριέρα των Αθλητών), παροτρύνει τους αθλητές, μέσω των αθλητικών παραγόντων, της οικογένειας και των ενεργειών της πολιτείας, να εκπαιδεύονται παράλληλα με τον αθλητισμό με το ξεκίνημα της καριέρας τους, με αποτέλεσμα να γίνονται και καλύτεροι, αλλά και να έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μεταθλητική τους ζωή.

Ο κ. Ξυνής, μετά την χορήγηση της υποτροφίας στον Νίκο Ζουπάνη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση στο olympiacossfp.gr:

«Το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση αποτελεί για τον Όμιλο ΞΥΝΗ, από την ίδρυσή του έως και σήμερα, μία από τις μεγάλες του προτεραιότητες! Η υποτροφία στον αθλητή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη και από κοινού υποστήριξη της πρωτοβουλίας μας, αλλά και του κοινωνικού μηνύματος "Dual Career in Athletics", επιβεβαιώνει το πόσο ψηλά έχουμε σαν όμιλος το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση. Προσφέραμε, λοιπόν, με χαρά πλήρη υποτροφία σπουδών για το τμήμα Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής στον αθλητή βόλεϊ, Νίκο Ζουπάνη, του οποίου ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και πολλά... πρωταθλήματα και στις σπουδές του! Θα ήθελα να πω, ότι πέρα το αθλητικό ιδεώδες και την παρότρυνση των νέων να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, το οποίο εμείς, με μεγάλη επιτυχία, το προσπαθούμε για τους σπουδαστές μας, είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται η προσπάθεια και η προσφορά των αθλητών, τόσο των εν ενεργεία, όσο και των βετεράνων, με τη χορήγηση υποτροφιών σπουδών. Για τον Νίκο Ζουπάνη, λοιπόν, αυτή η υποτροφία είναι μία επιβράβευση».

Ο αθλητής του Ολυμπιακού, Νίκος Ζουπάνη, κατά την παραλαβή της υποτροφίας από τον κ. Σοφοκλή Ξυνή, που έγινε παρουσία του Διευθυντή Επικοινωνίας και Αθλητικού τομέα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Αντώνη Γλύκα και του Υπεύθυνου Τύπου του συλλόγου μας, Κώστα Δελεχά, δήλωσε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή για αυτή την υποτροφία, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να εκπαιδευτώ, ώστε να χτίσω το μέλλον μου. Τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ δείχνουν στην πράξη την υποστήριξη σε όσους αθλητές δεν κατάφεραν να σπουδάσουν νωρίτερα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και συμμετοχών σε εθνικές ομάδες και στηρίζει την προσπάθεια τους, αποδεικνύοντας πως η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ και έχει πάντα την ευκαιρία να θέσεις νέους στόχους! Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων, διότι μαζί με τη στήριξη του Ολυμπιακού, εγώ και πολλοί συναθλητές μου μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον μας, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής μας δράσης»».