Ετοιμαστείτε για μεγάλες βραδιές βόλεϊ, με Εγκονού, Κνακ στη Γλυφάδα

Ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκονται οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού και οι φίλαθλοί του θα ζήσουν μεγάλες βραδιές, με μεγάλα ονόματα να έρχονται στην Ελλάδα.

Ετοιμαστείτε για μεγάλες βραδιές  βόλεϊ, με Εγκονού, Κνακ στη Γλυφάδα

Η ομάδα ανδρών έχει μπροστά της ένα μόνο εμπόδιο για να φτάσει στους ομίλους, τον νικητή του ζευγαριού Σολισγκόρ (Λευκορωσία) - Πάζαρτζικ (Βουλγαρία), με την πρόκριση να είναι ανοιχτή και για τους δυο, αφού το σκορ του πρώτου αγώνα είναι ρευστό, νίκη 3-2 της λευκορώσικης ομάδας στη Βουλγαρία. Ο Ολυμπιακός, αν με το καλό περάσει, θα μετακομίσει κατά πάσα πιθανότητα στο νέο γυμναστήριο της Γλυφάδας, όπου όμως δεν έχουν προβλεφθεί τα αναγκαία για αγώνες βόλεϊ, καθώς δεν υπάρχουν τρύπες για τοποθέτηση στυλοβατών του φιλέ.

Βέβαια, αυτό είναι λεπτομέρεια κι αν υπάρξει συμφωνία όλα θα τακτοποιηθούν. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ένα μεγάλο πρόβλημα του πειραϊκού κλαμπ, αφού δεν έχει έδρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στον Πειραιά, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Κι αυτό λόγω χωρητικότητας του Ρέντη, που έχει μόνο 1.700 θέσεις, ενώ απαιτούνται 3.000 και πλέον, ενώ το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν μπορεί να αλλάζει τερέν μπάσκετ και βόλεϊ, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν δύο αγώνες Ευρωλίγκας την εβδομάδα.

Ετοιμαστείτε για μεγάλες βραδιές. Μπορεί η πολωνική Γιαστρέμπσκι να φαντάζει ανίκητη, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει τη γερμανική Φριντρισχάφεν και τη βελγική Ροζελάρ, παρότι και οι τρεις είναι μπαρουτοκαπνισμένες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα ο Ολυμπιακός απουσιάζει μια δεκαετία, επειδή δεν είχε γήπεδο να παίξει. Σκέφτηκαν ακόμη και να μετακομίσουν στην Πάτρα. Συν το γεγονός ότι το παράβολο ήταν υψηλό και απαγορευτικό. Απλά φέτος λόγω κόβιντ έπεσε αισθητά και του επέτρεψαν να παίξει στους προκριματικούς στον Ρέντη.

Κι εδώ έρχεται μια ανακολουθία της πολιτείας, που υποσχέθηκε μπόνους στις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Δήλωσαν όλες, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές. Φράγκο όμως δεν μπήκε στο ταμείο τους και τα έξοδα είναι πολλά, ιδιαίτερα αν ο Ολυμπιακός αναγκαστεί να ταξιδέψει στη Λευκορωσία για την οποία υπάρχει εμπάργκο στις πτήσεις από την Ευρώπη. Η ομάδα γυναικών πήγε στο Μινσκ, αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην Κωνσταντινούπολη και δύο βράδια στη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με αποτέλεσμα το κόστος ενός εισιτηρίου να εκτοξευθεί στις 4.000 ευρώ! Κι αυτό γιατί η CEV δείλιασε να αναγκάσει τις ομάδες της Λευκορωσίας να παίξουν σε άλλη χώρα, όταν την Εθνική της χώρας τους την έστειλαν στην ουδέτερη Μόσχα.

Η ομάδα γυναικών, αν δεν πονούσε η Σάλας μετά το πρώτο σετ και δεν έβγαινε για να πάρει χάπι, θα περνούσε… αέρας από τη Σερβία, έχασε όμως 3-2 και παρ’ όλα αυτά έχει την πρόκριση στα χέρια της. Ο καλός και υγιής Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί σε τίποτα από τη σερβική ομάδα κι αν όλα πάνε καλά την ερχόμενη Πέμπτη ο κόσμος του Ολυμπιακού θα θαυμάσει από κοντά την κορυφαία βολεϊμπολίστρια του κόσμου, την Εγκονού, που οδήγησε πρόσφατα την Ιταλία στην κατάκτηση του Ευρωβόλεϊ. Πρώτη ήττα του στην Ευρώπη, μπορεί όμως να είναι ανώδυνη, αφού με 3-0, 3-1 περνάει για πρώτη φορά στην Ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον γεμάτο Ρέντη η σερβική Ζοκ δύσκολα θα αντέξει στην πίεση της ομάδας και του κόσμου...