Η CEV «στηρίζει» τον Λουκασένκο, το πληρώνει ο Ολυμπιακός, ο Νικολάκης και η διόρθωση Αυγενάκη

Η CEV «στηρίζει» τον Λουκασένκο και ματώνει οικονομικά τον Ολυμπιακό, η αποχώρηση του Δημήτρη Νικολάκη και του... Παναθηναϊκού και ο Λευτέρης Αυγενάκης, που πρέπει καταργήσει το κατάπτυστο ρουσφέτι με την απαγόρευση εργασίας κοινοτικών στην Ελλάδα. 

Η   CEV «στηρίζει» τον Λουκασένκο, το πληρώνει ο Ολυμπιακός, ο Νικολάκης και η διόρθωση Αυγενάκη

Στο Μινσκ μέσω Κωνσταντινούπολης ταξίδεψε ο Ολυμπιακός, γιατί υπάρχει ευρωπαϊκό εμπάργκο στις πτήσεις προς Λευκορωσία μετά την ...κρατική αεροπειρατεία του Λουκασένκο, που αγωνίζεται για την επιβίωση του σοβιετικού τύπου καθεστώτος του.

Το αεροπλάνο αντί να κατευθυνθεί προς τον τελικό προορισμό του, συνοδεύτηκε στο Μινσκ από μαχητικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος. Εκεί, οι αρχές συνέλαβαν έναν εξέχοντα δημοσιογράφο ο οποίος επέβαινε στην πτήση, τον Ραμάν Προτάσεβιτς, εξόριστο πρώην διευθυντή σύνταξης του ειδησεογραφικού διαύλου (στο Telegram) Nexta, βασικής πηγής ανεξάρτητων ειδήσεων στη Λευκορωσία.

Παρόλα αυτά, για την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ πέρα βρέχει και αντί να ορίσει το ματς για τα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ σε ουδέτερη έδρα, όπως έκανε για παιχνίδι της Εθνικής Λευκορωσίας (στη Μόσχα) ανάγκασε τον Ολυμπιακό να πληρώσει 1500 ευρώ το άτομο για εισιτήρια. Χώρια οι 3 διανυκτερεύσεις σε Πόλη και Μινσκ.

Ο Ολυμπιακός απαίτησε από την CEV να επιβάλει στη Μινσκ να παίξει σε ουδέτερη έδρα, λόγω του εμπάργκο. Αυτή ως Πόντιος Πιλάτος έκανε πως δεν καταλαβαίνει, ο πρωταθλητής μίλησε με τον αντίπαλο σύλλογο , πλήρωνε όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής συν 10.000 ευρώ για να γίνουν τα δυο ματς στον Πειραιά, αλλά οι Λευκορώσοι αρνήθηκαν.

Με λίγα λόγια η CEV «στηρίζει» τον Λουκασένκο, όταν όλη η Ευρώπη του κάνει εμπάργκο. Πλήρης ανευθυνότητα και αβελτηρία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, που έχει μόνο απαιτήσεις από τα κλαμπ και δεν βοηθάει την ανάπτυξη του αθλήματος.

Και η ΓΓΑ δεν βοηθάει όμως, γιατί οι ομάδες βόλεϊ γυναικών δεν πήραν ούτε σεντς μετά τις εξαγγελίες Αυγενάκη, που στο μιλητό υποσχέθηκε λεφτά από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Για να παίξουν στην Ευρώπη και να κάνουν ανάπτυξη του αθλήματος. Αντί να δώσει χρήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μοίρασε ευρώ στον επαγγελματικό!

Ο Παναθηναϊκός δεν μετέχει στην κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών και γυναικών, γιατί θεώρησε ότι είναι λίγα τα λεφτά που δίνει η ΕΡΤ.

Μακάρι να βρει άλλο κανάλι με περισσότερα λεφτά και να ανοίξει την αγορά του βόλεϊ. Αν όμως πάει σε οπαδικό σάιτ, τότε κάνει κακό στον σύλλογο, αλλά και στο άθλημα. Αναμένουμε το αποτέλεσμα των ενεργειών του...

Ο Δημήτρης Νικολάκης αποχώρησε από την Κηφισιά, λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας με τον πρώτο προπονητή Γιάννη Ορφανό. Κρίμα γιατί ήταν η σημαία του κλαμπ, που κόβει τις ρίζες του. Κι έτσι εξαφανίζει την ιστορία του.

Ο σύλλογος των Βορείων Προαστείων τα τελευταία χρόνια ξεκινά με εντυπωσιακή παρουσίαση της ομάδας και μετά μη τον είδατε, γιατί έχει τεράστιο έλλειμμα επικοινωνίας. Ως τώρα δεν είχαμε από κανένα ματς, επίσημο ή φιλικό, σύνθεση της Κηφισιάς με στατιστικά...

Τελικά με παρέμβαση της ΕΟΠΕ, ο Κουτίνιο πήρε προσωρινή άδεια να κοουτσάρει στο ματς του Ολυμπιακού με τις Αμαζόνες, ενώ δεν είχε πρόβλημα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Αστερίξ και Μινσκ.

Όλα δείχνουν οτι ο Λευτέρης Αυγενάκης θα αλλάξει την κατάπτυστη συντεχνιακή απαγόρευση που πέρασε στο παρελθόν ο ΣΕΠΠΕ και δεν επιτρέπει σε κοινοτικούς να δουλεύουν ως προπονητές, φυσιοθεραπευτές, στατιστικολόγοι στην Ελλάδα.

Αν οποιοσδήποτε προσφύγει (και θα το κάνουν οι θιγμένοι) σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, θα πέφτουν τα πρόστιμα βροχή, χώρια το διεθνές ρεζιλίκι. Πιστεύουμε ότι ο Υπουργός να κατάλαβε το ολίσθημα των προκατόχων του, που έκαναν απίστευτο ρουσφέτι στους προπονητές, χωρίς να υπολογίζουν τους ευρωπαϊκούς νόμους.

Στη φωτό, οι συνέπειες του ευρωπαϊκού αεροπορικού αποκλεισμού της Λευκορωσίας που αποφάσισε η ΕΕ μετά την «κρατική αεροπειρατεία», όπως τις δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.