Eθνική βόλεϊ γυναικών: Τα κορίτσια... ψήλωσαν και κοιτάνε τα άστρα

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι η Εθνική βόλεϊ γυναικών βρίσκεται σε σωστό δρόμο, αφού έχει ως στόχο τη διάκριση και όχι απλά τη συμμετοχή στο Ευρωβόλεϊ, μακάρι να ευθυγραμμισθεί σε αυτό και η Εθνική ανδρών.

Eθνική βόλεϊ γυναικών: Τα κορίτσια... ψήλωσαν και κοιτάνε τα άστρα

Οι μέτριοι αρκούνται στη συμμετοχή και διακηρύσσουν ότι αρκεί που είμαστε στα τελικά, ενώ οι φιλόδοξοι θέλουν το κάτι παραπάνω, τη διάκριση, καλύτερο αποτέλεσμα από το προηγούμενο.

Οι ταλαντούχοι μπορούν να πετύχουν έναν στόχο, που οι άλλοι δεν μπορούν να τον φτάσουν. Οι μεγαλοφυείς μπορούν να πετύχουν έναν στόχο που οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν. Και να μη ξεχνάμε ότι το μέτριο είναι κάτι μοιραίο. Το αρκετό είναι καλό όσο ένα απλό γεύμα. Το υπερβολικό είναι τόσο καλό, όσο ένα συμπόσιο.

Η εθνική γυναικών έκανε ένα βήμα ή καλύτερα ένα άλμα μπροστά προπονητικά. Έγινε το αυτονόητο, αφού με την μετατόπιση της Βασιλαντωνάκη σε ακραία με υποδοχή και την καθιέρωση της γιγάντιας Ανθούλη σε διαγώνια, πλησιάσαμε, δεν φτάσαμε βέβαια,τις μεγάλες ομάδες.

Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πάμε μπροστά,να έχουμε όραμα, αρκεί να το πιστεύουν και οι αθλήτριες, που όπως έδειξαν στη media day, έχουν υψηλές φιλοδοξίες, δούλεψαν σκληρά το καλοκαίρι και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Αυτή τη φορά η Εθνική είναι πλήρης με την επιστροφή της Γιώτα και της Εμμανουηλίδου, αν και στερείται τη λίμπερο Αρέτα Κονόμι, που βιάστηκε να αποχωρήσει, παρά να ζήσει την εμπειρία ενός Ευρωβόλεϊ με υψηλούς στόχους, αλλά και τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό.

Η ιστορία πάντως γράφεται με τις παρούσες και όχι με τις απούσες και αν όλα πάνε καλά θα έχουμε θαυμαστά αποτελέσματα στο Ευρωβόλεϊ 2021, αλλά και στο μέλλον, αν και παραμένει πρόβλημα η πρώτη μπαλιά, η υποδοχή που μπορεί να βελτιωθεί μόνο με δουλειά, αφού δεν υπάρχουν αθλήτριες με έμφυτο ταλέντο. Πιστεύουμε σε αυτή την Εθνική.

Ταυτόχρονα ελπίζουμε να έχει αλλάξει στόχους και η Εθνική ανδρών γιατί σε πρόσφατη συνέντευξη ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: “Η ομάδα είναι απόλυτα πετυχημένη που βρίσκεται για δεύτερη φορά σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να σταθούμε”

Πιστεύουμε οτι κράτησε χαμηλά τον πήχη για να μη φορτώσει με άγχος τους παίκτες γιατί ουδείς είναι ικανοποιημένος απλά με τη συμμετοχή, όταν μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη και πρέπει να στοχεύεις πιο ψηλά.

Σε μια άλλη παράγραφο όμως τόνισε το αντικρουόμενο “Στην δική μας φιλοσοφία αυτό που ζητάμε είναι η πρόοδος και η εξέλιξη της Εθνικής ομάδας” . Δεν ταιριάζει το ένα με το άλλο και ευελπιστούμε ότι ισχύει το δεύτερο.

Η εθνική ανδρών δεν έχει το ευτύχημα να διαθέτει κορμιά ανάλογα με της Ανθούλης και της Βασιλαντωνάκη, δεν ψήλωσε σε σχέση με την ομάδα του 2018, τουναντίον, αλλά στις επόμενες φουρνιές υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να την πλησιάσουν στις κορυφαίες ομάδες.