Η Κοκκινάκη δεν θα λύσει το πρόβλημα της Εθνικής γυναικών

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού στη 18άδα της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Κοκκινάκη δεν θα λύσει το πρόβλημα της Εθνικής γυναικών

Γνωστοποιήθηκε την Τρίτη (10/7) η αποστολή της Εθνικής Γυναικών για την προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου στο Καρπενήσι.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Βόλο, εκεί όπου θα είναι και η έδρα των αγώνων.

Η Εθνική Γυναικών θα πραγματοποιήσει έξι φιλικά παιχνίδια με Ρουμανία και Εσθονία στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας Βόλου. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Ρουμανία το τριήμερο 2-4 Αυγούστου (ώρα έναρξης 20.00) και την Εσθονία στις 9-11 (ώρα έναρξης 20.00) του ίδιου μήνα.

Bέβαια η Ειρήνη Κοκκινάκη θα πάρει μέρος μόνο στην προετοιμασία και όχι στα παιχνίδια του Αυγούστου, επειδή έχει εξεταστική περίοδο στην ΑΣΟΕΕ και έχει μείνει πολύ πίσω στις σπουδές της, λόγω της ενασχόλησης της με το βόλει. Θα παίξει όμως, αν το κρίνει βέβαια ο Ισπανός προπονητής, στα παιχνίδια του Ιανουαρίου, όπου θα κριθεί η πρόκριση για το Ευρωβόλει. Όπως αποδείχθηκε και στους Μεσογειακούς Αγώνες, το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής γυναικών είναι η υποδοχή, αφού δεν υπάρχει κάποια από τις υπάρχουσες αθλήτριες που θα πάρει πάνω της την πρώτη μπαλιά και φυσικά δεν θα λυθεί με την επιστροφή της Χαντάβα.

Κατά τη γνώμη μας το πρόβλημα θα λυνόταν αν έπαιζε λίμπερο η Αρέτα Κονόμι , που σταμάτησε το βόλεϊ για να δημιουργήσει οικογένεια, ενώ πολύ καλή λύση είναι η Ειρήνη Κοκκινάκη που δυστυχώς λόγω σπουδών θα βοηθήσει στη δεύτερη φάση.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι η Ειρήνη Κοκκινάκη θα καλύψει το κενό της Αρέτας Κονόμι στον Ολυμπιακό, με τη συνεργασία της Έλενας Μιλεντίγεβιτς.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γκιγιέρμο Ναράνχο ανακοίνωσε τις 18 αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία. Αναλυτικά:

Πασαδόροι: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Κωνσταντίνα Δρακουλίδου, Όλγα Βεργίδου, Στέλλα Χριστοδούλου.
Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη, Παναγιώτα Διώτη, Όλγα Στράντζαλη, Σία Τοτσίδου, Εύα Χαντάβα.
Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου.
Διαγώνια: Μαρία Οικονομίδου, Ανθή Βασιλαντωνάκη.
Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Ηλιάνα Ιακωβίδου, Ειρήνη Κοκκινάκη.