Σοφία Κοσμά: «Πολύ ευτυχής στον ΠΑΟ»

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση της Σοφίας Κοσμάς

 Σοφία Κοσμά: «Πολύ ευτυχής στον ΠΑΟ»

Όπως γράψαμε στις 22 Ιουνίου η Σοφία Κοσμά συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και πριν από λίγο μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής της δήλωσε: «Είμαι πολύ ευτυχής που ήρθα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που έχει αναλάβει η οικογένεια Γιαννακόπουλου που όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, εγώ και οι συμπαίκτριες μου θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε τα πάντα στο γήπεδο για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αξίζει, εκεί που αρμόζει στην ιστορία του».

Η Σοφία Κοσμά ως γνωστόν κέρδισε πρωταθλήματα και κύπελλα με τον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι ανακοίνωσε ότι σταματάει το βόλει.

Η αθλήτρια υπέγραψε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός , παρουσία του αντιπροέδρου του Συλλόγου Στέφανου Αυγουλέα.

Η Σοφία Κοσμα ξεκίνησε την καριέρα της στον Ηρακλή Κηφισιάς και εν συνεχεία αγωνίστηκε κατά σειρά στις εξής ομάδες: Μαρκόπουλο (2007-09 και 2010-11), Κερατέα (2009-10), Ολυμπιακό (2011-14), ΑΕΚ (2015-16) και Ηρακλή Κηφισιάς (2016-18). Επιπλέον ήταν στέλεχος της Εθνικής ομάδας beach volley.

Ο ΠΑΟ ως τώρα έχει αποκτήσει την κεντρική Στέλλα Τσιάκουλα και τη Μαρία Λαμπρινίδου, θα συνθέσουν το δίδυμο των κεντρικών. Έχει συμφωνήσει με τη διαγώνια Μαρία Οικονομίδου, καθώς και με τη πασαδόρο Έλενα Κουντουρά , με παρτενέρ την Αθηνά Βογιατζόγλου . Λίμπερο θα είναι η Πένυ Ρόγκα, με δεύτερη την Κύπρια Λεωνιδάκη. Στα πλάνα η επιστροφή της Μερτέκη.