Αυτοί που δεν σεβάστηκαν τον Ολυμπιακό!

H Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ είναι ένας εσμός παραγόντων άσχετων με το βόλεϊ, που δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του αθλήματος, όπως απέδειξαν και στις πρόσφατες κληρώσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, με θύμα τον Ολυμπιακό

Αυτοί που δεν  σεβάστηκαν τον Ολυμπιακό!

Για να καταλάβετε για ποια ποιότητα ανθρώπων μιλάμε, αρκεί να σας αναφέρουμε ότι εδώ και χρόνια το 3-0 στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι το ίδιο με το 3-1 και πριν από δυο-τρία χρόνια είχε την ίδια σημασία και το 3-2. Μια ομάδα κέρδιζε 3-0, στη ρεβάνς έχανε 3-1 ή 3-2 κι αντί να προκριθεί, έπαιζε στο χρυσό σετ. Μεγαλύτερη ηλιθιότητα στην παγκόσμια ιστορία των σπορ δεν υπάρχει, κι αυτοί οι άνθρωποι διοικούν το ευρωπαϊκό βόλεϊ. Άντε να εξηγήσεις σε ένα φίλο του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου που θέλει να παρακολουθήσει βόλεϊ ότι το 3-2 είναι ίδιο με το 3-0. Θα σε σιχτιρίσει και δεν θα ξαναδεί το άθλημα του φιλέ.

Πάμε τώρα στις κληρώσεις, όπου αρχικά δεν πέτυχαν ούτε την ημερομηνία. Έγραφαν ότι θα γίνουν την Πέμπτη 28 Ιουνίου, μετά το διόρθωσαν για την Παρασκευή 29 Ιουνίου και σε αίτημα του Ολυμπιακού να παραστεί, απάντησαν ότι θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, όταν τα άλλα σπορ τις μεταδίδουν τηλεοπτικά και διοργανώνουν γιορτές για την προβολή του αθλήματος. Όσον αφορά τις ομάδες και σε ποιές διοργανώσεις θα πάρουν μέρος, τις μάθαμε την τελευταία μέρα, καθώς μας έκαναν τη χάρη και αναρτήσαν τους πίνακες στο site τους.

Πάμε τώρα στην κλήρωση και την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού που τα δυο τελευταία χρόνια είναι κάτοχος και φιναλίστ του Τσάλεντζ Καπ. Αντι να τον προστατεύσουν και να μη του βάλουν δύσκολα από την αρχή, τον έβαλαν να παίξει στα προκριματικά με μια ανύπαρκτη ομάδα από το Λουξεμβούργο, ενώ ο Άρης που βγήκε δεύτερος και μετά από 24 χρόνια παίζει σε ευρωπαϊκά κύπελλα τον πέρασαν απευθείας στους «32».

Και φυσικά δεν στέκει η δικαιολογία , της τιμωρίας επειδή αρνήθηκε να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ ως πρωταθλητής, γιατί το ίδιο έπραξε και πέρυσι, αλλά δεν είχε αυτή την αντιμετώπιση. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ, γύρισε πλάτη το 75% των ευρωπαϊκών χωρών μέλη της CEV , αφού είναι μια πολυέξοδη διοργάνωση που όλο απαιτεί, αλλά δεν προσφέρει τίποτα στις ομάδες. Από τις 46 χώρες που οι πρωταθλητές τους είχαν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις 12 το έπραξαν.

Ο Ολυμπιακός θα μπει σε έξοδα για να πάει στο Λουξεμβούργο . Μετά τον ρίχνουν στα νύχια της πανίσχυρης Βολερό, κι αν προκριθεί παίζει με Ρωσίδες και στους ημιτελικούς με Ιταλίδες. Δεν προνόησαν καν να φτάσουν οι ισχυρές ομάδες τουλάχιστον στην οκτάδα, αφού τις δυο τούρκικες, που είναι εκ των φαβορί , τις έβαλαν να παίξουν μεταξύ τους από τον δεύτερο γύρο Όλοι σε ένα τσουβάλι, κλείνουμε τα μάτια και ότι βγει.

Να μην ασχοληθούμε με τον τρόπο που ορίζουν τα ζευγάρια, αφού για να καταλάβουμε με ποιόν θα παίξει ο Ολυμπιακός στους άνδρες, ρωτήσαμε αρχικά χαρτορίχτρες και μετά πυρηνικούς φυσικούς, αλλά πάλι δεν βγάλαμε άκρη.

Αποδείχθηκε εξάλλου η μεγάλη αποψίλωση της CEV από Έλληνες παράγοντες, αφού η καταστροφική εξαετία Μαυρομάτη, άφησε μόνο την αφενομουτσουνάρα του στις επιτροπές και στο ΔΣ. Επί Μιχάλη Μαστρανδρέα σε κάθε επιτροπή υπήρχε και ένας Έλληνας να προστατεύσει τα συμφέροντα μας , ενώ ο ίδιος ήταν πρόεδρος. Και επί Μπελιγράτη είχαμε ισχυρή φωνή σε όλους τους τομείς.

Καλώς λοιπόν βάπτισαν βαρελόφρονες τους παράγοντες της CEV, αφού η αβελτηρία και ο αβδηριτισμός τους δεν έχει προηγούμενο…