ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε Εβάντρο

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου ακραίου Εβάντρο.

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε Εβάντρο

Παίκτης του ΠΑΟΚ και επίσημα ο Βραζιλιάνος Εβάντρο.

Η ανακοίνωση

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Evandro Dias Souza, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Γεννημένος στις 18 Απριλίου του 1988 στην Βραζιλία, ο Evandro αγωνίζεται ως ακραίος και έχει ύψος 199cm.

Η καριέρα του στον χώρο του βόλεϊ ξεκίνησε από την αγωνιστική χρονιά 2009-10, αγωνιζόμενος στην βραζιλιάνικη, Cimed Florianópolis. Στη συνέχεια παρέμεινε στην Λατινική Αμερική, παίζοντας για την Universidad La Salle από την Βολιβία και την Jujuy Vóley από την Αργεντινή.

Το πρώτο ευρωπαϊκό του... άνοιγμα το έκανε την σεζόν 2012-13, αγωνιζόμενος στην Odolena Voda από την Τσεχία, για να επιστρέψει την επόμενη χρονιά και πάλι στην Βραζιλία για την APAV.

Οι σεζόν 2014-15 και 2015-16 τον βρήκαν και πάλι στην Ευρώπη, με την φανέλα της Gümüşhane Torul Gençlik από την Τουρκία.

Την επόμενη χρονιά (2016-17) έκανε ένα... διάλλειμα από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, πηγαίνοντας στην Ινδονησία για λογαριασμό της Palembang Bank Sumsel Babel, για να επιστρέψει στην «Γηραιά Ήπειρο» και στην Κύπρο για τον Παφιακό Πάφου.

Η χρονιά 2018-19 τον βρήκε κάτοικο Ελλάδας για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς ο Βραζιλιάνος ακραίος πραγματοποίησε το ταξίδι Πάφος-Σύρος, για να φορέσει την φανέλα του Φοίνικα.

Την σεζόν 2019-20 μετέβη στο Ισραήλ για την Hapoel Yoav Kfar Saba, ενώ η αρχή του 2020-21 τον βρήκε στην Εσθονία αγωνιζόμενος στην Saaremaa VK του Γιάννη Καλμαζίδη.

Με «ατού» τα τρομερά σερβίς του και την αποτελεσματική του επίθεση, ο Evandro Dias Souza έρχεται να δώσει λύσεις σε τομείς που χρειάζεται ο Δικέφαλος, αντικαθιστώντας τον Henrique Batagim».

Για την έναρξη συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, ο Evandro δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Η μεταγραφή μου σε ένα σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ ήταν στόχος καριέρας. Μετά τον Φοίνικα Σύρου, έψαχνα μια καλή ευκαιρία να μείνω και να παίξω στην Ελλάδα. Η τεράστια ευκαιρία ήρθε, και θέλω να την απολαύσω δουλεύοντας σκληρά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, την Διοίκηση, και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα αλλά και γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέλος σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη»