Δεν τις πούλησε, τις δάνεισε! Οι θύελλες Αυγενάκη, Μαυρωτά

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες όσον αφορά τον αθλητισμό, με τα πρωταθλήματα να είναι σε λίστα αναμονής και μερικά από αυτά να έχουν ημερομηνία λήξης…

Δεν τις πούλησε, τις δάνεισε! Οι θύελλες Αυγενάκη, Μαυρωτά

Όταν ανακοινώθηκε το δεύτερο λοκντάουν, οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν καθολική παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά μετά από πιέσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το επαγγελματικό μπάσκετ, αφού υπήρχε ταυτόχρονη διεξαγωγή του Τσάμπιονς Λιγκ και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μπάσκετ. Στα άλλα σπορ όμως έβαλε λουκέτο, αν και είχαμε το οξύμωρο να παίζουν ομάδες πόλο και χάντμπολ (μόνο η ΑΕΚ) στα ευρωπαϊκά κύπελλα, χωρίς αγώνες πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με Χίπε, Χριστοδούλου, Γιώτα

Την ίδια ώρα σε όλο τον κόσμο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παίζουν σε όλα τα σπορ και σε πολλές χώρες και σε όλες τις κατηγορίες. Και γεννάται το ερώτημα. Όλοι οι λοιμωξιολόγοι του κόσμου ήταν θετικοί στα σπορ, γιατί όχι και οι δικοί μας; Πιθανόν δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό ή δεν τον θεωρούν απαραίτητο. Ο Νίκος Σύψας μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί μόνο εμείς δεν λειτουργούμε σε όλα τα σπορ, απάντησε με δόση ειρωνείας «το ξέρω, μόνο εμείς και η Ανδόρα είμαστε, αλλά δεν έχουμε εισήγηση και έτσι το θέμα δεν έχει συζητηθεί».

Τι έγραψε η Ζακχαίου στη Χίπε, m... see you! (pic)

Και περνάμε τώρα στους αρμοδίους του αθλητισμού αλλά και στον Βασίλη Κικίλια που γαλουχήθηκε στον αθλητισμό, άσχετα αν είναι υπουργός Υγείας. Οι Αυγενάκης, Μαυρωτάς αλλά και ο Κικίλιας δεν διαμαρτυρήθηκαν, δεν προέβαλαν ενστάσεις, δεν μετέφεραν τις απόψεις, την αγωνία και τα αιτήματα των ανθρώπων του αθλητισμού; Μπορεί και να το έκαναν και να μην έπεισαν, αλλά το βάρος πέφτει στις πλάτες των επικεφαλής του υπουργείου Αθλητισμού, που μάλλον αδυνατούν να συνεννοηθούν. Δεν μπορεί ο Γιώργος Μαυρωτάς να δηλώνει στις 19 Δεκεμβρίου «θα εξετάσουμε τα αιτήματα των άλλων σπορ μετά τις γιορτές» και λίγες ημέρες αργότερα να ανακοινώνεται παραμονές Χριστουγέννων (!) ότι θα ανοίξουν οι προπονήσεις την 1η Ιανουαρίου (!). Και φυσικά χωρίς να μπορούν να εγγυηθούν πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα ή αν δεν θα ξαναδιακοπούν αν ξεκινήσουν. Επαναλαμβάνουμε ότι σε όλο τον κόσμο παίζουν κανονικά, πλην της Ελλάδας, άντε και της Ανδόρας, όπως λέει και ο Σύψας.

Και πρόσθεσε ο λοιμοξιωλόγος για το ενδεχόμενο επανέναρξης των πρωταθλημάτων«Εξαρτάται ποια θα είναι η πρόταση, ποιο θα είναι το σχέδιο τους. Αν μας φέρουν ένα σχέδιο επανέναρξης για τα πανηγύρια, ασφαλώς και θα πούμε όχι…» Oι δύο άνδρες του αθλητισμού, λοιπόν, έπρεπε να ενημερώσουν τις ομοσπονδίες για τη σύνταξη των κατάλληλων πρωτοκόλλων. Αρχικά υπήρχε μούδιασμα για τα μοριακά τεστ που στοίχιζαν μια περιουσία, ενώ τα rapid έριξαν πολύ το κόστος. Κι αν υπήρχε οικονομικό κόστος, ας το αναλάμβανε η κυβέρνηση που μοίρασε παντού λεφτά και καλά έκανε, λόγω της πανδημίας, πλην του αθλητισμού.

Και πάμε στον Ολυμπιακό, που ορθώς άφησε ελεύθερες τις βολεϊμπολίστριες. Δεν μπορεί χωρίς έσοδα από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα να πληρώνει συμβόλαια, όταν ουδείς διαβεβαιώνει ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Κι επειδή διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα αλαλούμ και ημίμετρα από ΓΓΑ, ετοιμάζει την ομάδα του για την επόμενη χρονιά, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει και να τελειώσει ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων, με υποχρεωτική τη λήξη του στις 15 Απριλίου, λόγω εθνικών ομάδων. Και δεν ξεπουλάει τις Χίπε, Χριστοδούλου, Γιώτα, απλά τις δανείζει και θα επανέλθουν το καλοκαίρι. Από την άλλη οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΟ Θήρας το βλέπουν σαν ευκαιρία να πάρουν έναν τίτλο, κρατούν τις παίκτριές τους και τις πληρώνουν, αλλά καλό θα είναι να κάνουμε ταμείο στο τέλος, όταν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα ξεκινήσει ή δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Και θα χρεωθεί το φιάσκο στους Αυγενάκη, Μαυρωτά…