Αυγενάκης, Μαυρωτάς υπεύθυνοι αθλητισμού χωρίς αθλητισμό και ο Κικίλιας...

Ο ρόλος του Λευτέρη Αυγενάκη, του Γιώργου Μαυρωτά, του Βασίλη Κικίλια για το κλείδωμα του αθλητισμού, λόγω πανδημίας, όταν όλη η Ευρώπη συνεχίζει τα πρωταθλήματα της, σε όλα τα σπορ

Αυγενάκης, Μαυρωτάς υπεύθυνοι αθλητισμού χωρίς αθλητισμό και ο Κικίλιας...

Τηλεδιάσκεψη έκαναν οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με τον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά και στο πάνελ υπήρχαν δυο γιατροί, ο ένας ορθοπεδικός και ο άλλος μικροβιολόγος.

* Η ατζέντα μιλούσε για λοιμωξιολόγους, αλλά ας το αντιπαρέλθουμε και ας ασχοληθούμε με την ουσία, το αποτέλεσμα της συνάντησης, την οποία οι συμμετέχοντες θεώρησαν θετική και ελπιδοφόρα.

* Επειδή όμως ο Μαυρωτάς είναι πολιτικός παλαιάς κοπής, παρότι είχε διαφορετική αφετηρία, είπε κι αυτός τα τετριμμένα «ναι, έχετε δίκιο, αλλά δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, θα κανονίσω ραντεβού με τους αρμοδίους».

* Για να δούμε, αν και όλα δείχνουν ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς θα γραφτούν στην… Ιστορία ότι ήταν αρμόδιοι του αθλητισμού όταν δεν λειτουργούσε ο αθλητισμός.

* Όταν σε όλη την Ευρώπη έπαιζαν βόλεϊ πλην της Ελλάδας. Και το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι το καλοκαίρι είχαν σταματήσει όλοι να παίζουν βόλεϊ πλην της Ελλάδας. Τότε μας είπαν «ήρωες». Τώρα τι θα μας πουν άραγε; Θυμηθείτε το τραγούδι του Μηλιώκα και θα πάρετε την απάντηση «να δεις που κάποτε θα μας πουν και μ…».

* Περιμένουμε τα αποτελέσματα και του νέου ραντεβού, αν και το βόλεϊ ήδη φυλλορροεί, έφυγαν προπονητές και παίκτριες γιατί η κυβέρνηση ήθελε να λειτουργήσει μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το επαγγελματικό μπάσκετ.

*Και οι υπεύθυνοι του αθλητισμού της κυβέρνησης, δεν κατάφεραν να την πείσουν ότι δεν υπάρχει διασπορά από τον αθλητισμό, αλλά από τις λιτανείες, τα πάρτι, τα ΜΜΜ και τις συναθροίσεις στις πλατείες.

* Και το σπουδαιότερο; Υπουργός Υγείας είναι ο πρώην αθλητής Βασίλης Κικίλιας. Κι αυτός δεν υπερασπίσθηκε τον αθλητισμό στην κυβέρνηση, για να συνεχίζουν να παίζουν όπως κάνει όλη η Ευρώπη.

* Λάθη έγιναν από την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ, αλλά ας μη κοιτάμε πίσω, όταν το βόλεϊ βάλλεται σαν άθλημα και οι τρεις άνθρωποι του αθλητισμού που μετέχουν στην κυβέρνηση αδυνατούν να το υπερασπισθούν.

*Γι αυτό πρέπει να υπάρχει αρραγές μέτωπο για να μην αφανιστεί το άθλημα. Και μετά θα κάνουμε την αυτοκριτική μας για το ποιοι έφταιγαν μέσα από το βόλεϊ.