Κορονοϊός: Πώς πέρασαν την αρρώστια οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Αλέκος Λεώνης

Ο κορονοϊός ύψη και ηλικίες δεν κοιτά... Ανδρέας Ανδρεάδης και Αλέκος Λεώνης μιλούν στο «ΦΩΣ» για το πώς βίωσαν και πέρασαν την αρρώστια!

Κορονοϊός: Πώς πέρασαν την αρρώστια οι Ανδρέας Ανδρεάδης και Αλέκος Λεώνης

Συνεντεύξεις στον ΣΤΕΦΑΝΟ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν νιώσαμε για τα καλά τα αποτελέσματά της, αφού τα κρούσματα ήταν ελάχιστα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Τώρα όμως η αρρώστια χτυπάει τους φίλους, τους συγγενείς, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, αθλητές που δεν περνούσε καν από το μυαλό μας ότι μπορούσαν να προσβληθούν. Τους θεωρούσαμε άτρωτους, λόγω σωματοδομής, ύψους, ηλικίας. Κι όμως…

Οι συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο «ΦΩΣ» στις 15/11/2020

Ανδρεάδης: «Δεν είχα οξυγόνο»

Tον Ανδρέα Ανδρεάδη τον γνωρίζουν όλοι οι φίλοι του βόλεϊ και του αθλητισμού, αφού έπαιξε σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Άρη αλλά και σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Μίλωνα όπου βρίσκεται τώρα. Είναι μόλις 39 χρόνων και έχει ύψος 2,03 μ. Κι όμως, ο κορονοϊός ύψη και ηλικίες δεν κοιτά και ο Θρακιώτης γίγαντας (από τον Προβατώνα Έβρου) λύγισε από τον αόρατο εχθρό. Ήταν φίλος του Καναδού Χαντ, του πρώτου βολεϊμπολίστα που προσβλήθηκε από τον ιό, και την άλλη μέρα «ένιωσα μεγάλη εξάντληση. Πέρασε και η δεύτερη μέρα με 37,8 πυρετό, αλλά από την τρίτη μέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Στη συνέχεια ανέβασα 38,5 πυρετό και δεν μπορούσα να λειτουργήσω. Είχα ζαλάδες, δεν καταλάβαινα πολλά πράγματα και δεν ήμουν σε επαφή με τον κόσμο. Πήγα στο "Σωτηρία" και μου είπαν ότι μπορούσα να νοσηλευτώ, αλλά προτίμησα να περάσω την αρρώστια στο σπίτι. Δεν είχα οξυγόνο και δυνάμεις και κατάλαβα γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οι ηλικιωμένοι. Είναι ένα μαρτύριο και υπέφερα πολύ. Έπαιρνα αντιπυρετικά, καθόμουν στον ήλιο και έβαζα προπόλη στον λαιμό και στη μύτη».

Και η συνέχεια: «Έκανα δύο εβδομάδες για να το ξεπεράσω. Κι όταν τα κατάφερα, δεν είχα δυνάμεις. Την πρώτη φορά που βγήκα έξω, περπάτησα πεντακόσια μέτρα και νόμιζα ότι έκανα χιλιόμετρα».

Δίπλα του η πρώην βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακού και αρχηγός της Εθνικής Κροατίας, Μπίμπι Γκλιγκόροβιτς: «Και η Μπίμπι προσβλήθηκε, αλλά ευτυχώς ήταν ασυμπτωματική. Μείναμε μαζί σε καραντίνα, κρατώντας τις αποστάσεις και μου συμπαραστάθηκε όλο το άσχημο διάστημα. Μην ακούτε ιστορίες συνωμοσίας, ο κορονοϊός είναι παντού και δεν κάνει διακρίσεις».

Και μια αθλητική τζούρα από τον παίκτη πλέον του Μίλωνα: «Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Το δείγμα είναι μικρό, παίξαμε μόλις δύο αγώνες και στο Λιγκ Καπ. Ο Ολυμπιακός έχει δυνατό σερβίς κι αν πιάσει μπορεί να σε σκοτώσει. Αν όμως δεν τα καταφέρει, έχει πρόβλημα και δεν δυνάμωσε στο μπλοκ με την προσθήκη του Όκολιτς. Έχει δυο κοντούς, τον Στιβαχτή και τον Μιγιαΐλοβιτς, που είναι πρόβλημα στο μπλοκ. Ο ΠΑΟΚ, αν κρατήσει την υποδοχή του, μπορεί να κάνει τη ζημιά. Ο Παναθηναϊκός με την παρούσα σύνθεση είναι σίγουρα τέταρτος, ενώ ερωτηματικό είναι ο Φοίνικας. Στο Λιγκ Καπστο πρώτο ματς ο πασαδόρος του ήταν κακός, αλλά μετά βελτιώθηκε και έβαλε στο παιχνίδι τον κεντρικό. Χάσαμε πάντως μεγάλη ευκαιρία να είμαστε ενεργοί μαζί με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Τώρα που πειθαρχήσαμε όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο ο κορονοϊός θερίζει, αλλά καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από Δευτέρα τις προπονήσεις».

Λεώνης: «Σαν να με χτύπησε τρένο»

Το άλλο μέλος της βολεϊκής παρέας που προσβλήθηκε από κορονοϊό είναι ο προπονητής του Ηρακλή Αλέκος Λεώνης, που δούλεψε και στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική. Προσβλήθηκε από κορονοϊό όταν στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν κρούσματα μετρημένα στα δάχτυλα των δυο χεριών και μετά από μια βόλτα για ουζάκι μαζί με τους προπονητές Τάκη Φλώρο, Άρη Γιαννακίδη. «Kρατούσαμε τις αποστάσεις κι εγώ ήμουν από αυτούς που είχαν πάρει σοβαρά την κατάσταση από την αρχή. Πίστευα όμως όπως όλοι ότι δεν θα κολλήσω κορονοϊό, γιατί έπαιρνα τα μέτρα μου. Εδώ και καιρό απέφευγα την πολυκοσμία και σταμάτησα τις χειραψίες».

Το ξεκίνημα στις 26 Σεπτεμβρίου που διαγνώσθηκε θετικός: «Είχα πυρετό, η γυναίκα μου δουλεύει στο Διαβαλκανικό κι όταν πήγα για εξετάσεις με έστειλαν στο "Παπαγεωργίου" γιατί το Διαβαλκανικό είναι covidfree. Kαι από τότε άρχισε το δεκαήμερο μαρτύριο. Κάπνιζα παλιά, αλλά ευτυχώς τον τελευταίο καιρό το είχα κόψει. Ένιωθα ένα βάρος στο στήθος, σαν να με χτύπησε ένα τρένο. Υπέφερα, έχασα 10 κιλά και αλλοιώθηκε η φωνή μου, μιλούσα σαν γέρος. Ακόμη και τώρα που ανέρρωσα, δεν έχω δυνάμεις, με δυσκολία περπατάω μεγάλες αποστάσεις. Είμαι τυχερός γιατί τώρα στην κορύφωση της πανδημίας δεν κινδυνεύω και δεν μπορώ να κολλήσω τους άλλους. Αλλά ποιος ξέρει αυτήν την αρρώστια; Ο Ρονάλντο πέρασε δυο φορές τα ίδια. Το καλό είναι ότι κάνω εξετάσεις για να δω αν μου άφησε προβλήματα υγείας, αλλά ευτυχώς προς το παρόν όλα είναι καλά και δεν πειράχτηκε η καρδιά μου, ενώ κάνω ειδική αγωγή αποκατάστασης της φωνής μου».

Η σύζυγός του… «ευτυχώς η Χαρά, που δουλεύει στο νοσοκομείο, δεν κόλλησε, ήμασταν μαζί στην καραντίνα, φυσικά σε διαφορετικά δωμάτια και διαφορετικές τουαλέτες. Πάλι καλά. Όλοι όμως πρέπει να προσέχουν να πάρουν στα σοβαρά τις απαγορεύσεις».

Κι όπως λέμε, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι, γι’ αυτό και ο Λεώνης θέλησε να μας πει και κάτι βολεϊκό: «Παρακολουθώ το άθλημα που δεν πάει καλά, ενώ ήμουν σε συζητήσεις να επιστρέψω στην προπονητική. Ήταν λάθος που άλλαξε θέση ο Ράπτης από ακραίος σε διαγώνιο. Έγινε πολύ βιαστικά και δεν νομίζω να είναι καλό για τον παίκτη αλλά και το ελληνικό βόλεϊ».