Το βόλεϊ οδεύει προς αφανισμό, ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό!

To βόλεϊ ζήτησε από την Πολιτεία  να ανοίξει  το παράθυρο για να συνεχισθούν τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών (Volley League), η ΓΓΑ το έπραξε, αλλά διαπιστώνεται απροθυμία και κωλυσιεργεία με αποτέλεσμα  τη… διάλυση του αθλήματος.

Το βόλεϊ οδεύει προς αφανισμό, ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την ανακοίνωση της ΚΥΑ, οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ, γεγονός που φανερώνει την έλλειψη βούλησης , τη διαφορετική φιλοσοφία των παραγόντων και την απουσία κεντρικής οδηγίας.

Στη Volley League ανδρών για παράδειγμα, υπάρχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας Σύρου που κρατούν τους παίκτες τους και έχουν εκπονήσει σχέδιο κάλυψης του εξτρά κόστους των 8-10.000 ευρώ. Σύμφωνα με το πλάνο ο σύλλογος θα καλύψει όλα τα έξοδα ή θα τα μοιρασθεί με τους παίκτες, κάνοντας αναλογικές περικοπές. Ανάλογα με το ύψος του συμβολαίου θα συμβάλουν και οι παίκτες στην πληρωμή των τεστ, προς όφελος τους. Αν ένας παίκτης για παράδειγμα έχει συμβόλαιο 30-40.000 ευρώ θα επωμισθεί ένα κόστος 500 ευρώ και θα πάρει τα λεφτά που συμφώνησαν. Φυσικά οι χαμηλόμισθοι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα χρήματα.

Υπάρχουν ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ που επιτρέπουν τους ξένους παίκτες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, προκειμένου να γλυτώσουν τα χρήματα ενός μηνιαίου μισθού, εκτιμώντας ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μετά τον Δεκέμβριο.

Ένα τρίτο γκρουπ συγκροτούν ομάδες όπως ο ΟΦΗ και η Κηφισιά που δεν θέλουν να επωμισθούν το κόστος των 8.000 ευρώ, δηλώνοντας αδυναμία.

Υπάρχει και η άποψη, να αποβληθούν όσες ομάδες δεν θέλουν να πληρώσουν τα τεστ και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με νέα προκήρυξη, με 5 ή 6 ομάδες, όσες τέλος πάντων αποδειχθούν επαγγελματικές.

Όλα είναι ρευστά, ακόμη κι αυτά που προαναφέραμε, αφού όλοι αλλάζουν απόψεις και θέσεις, αλλά τη Δευτέρα η ΕΣΑΠ πρέπει να στείλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να πάρει το οκ για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Έχουμε βέβαια και την άποψη των ειδικών, των προπονητών, που τονίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν τώρα οι προπονήσεις, γιατί αν συνεχιστεί η αποχή και αρχίσει το πρωτάθλημα με δεκαήμερες προπονήσεις, οι παίκτες θα πέφτουν σαν τα… κοτόπουλα από τους τραυματισμούς. Το βόλεϊ δεν είναι μπάσκετ και ποδόσφαιρο, γιατί χρειάζονται τουλάχιστον 100 άλματα στις προπονήσεις και με το δεκαήμερο θα είναι ανέτοιμοι και επιρρεπείς στους τραυματισμούς .

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στις γυναίκες. Ο Ολυμπιακός , ο Παναθηναϊκός και ο ΑΟΘήρας θέλουν άμεσα την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ δήλωσε εμφατικά να διακοπούν τα πάντα, ο Πανναξιακός επέτρεψε στις παίκτριες του να περάσουν την καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ ομάδες όπως ο Αίας, ο ΑΟ Λαμίας και ο Ηλυσιακός δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα τεστ. Στο ερώτημα της ΕΟΠΕ οι υπόλοιποι είπαν να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, χωρίς να επωμίζονται το κόστος των τεστ. Κι εδώ επικρατεί η άποψη να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα με όσες ομάδες μπορούν να πληρώσουν και οι υπόλοιπες να υποβιβαστούν. Ή στην καλύτερη περίπτωση να παίξουν πλέι άουτ όταν και αν ανοίξουν τα πρωταθλήματα, σε 2,3,4 μήνες.

Αλαλούμ λοιπόν στο βόλεϊ, γι αυτό άμεσα η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ πρέπει να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές και να λύσουν τον Γόρδιο Δεσμό, γιατί το άθλημα οδεύει σε αφανισμό. Κι ας πάρουν θέση επιτέλους θέση οι παίκτες και οι προπονητές, γιατί οι παράγοντες τα έκαναν μούσκεμα...