Χωρίς εκπρόσωπο η Ελλάδα σε ΔΣ των CEV, FIVB - Αναμονή για τις Επιτροπές

Η Ελλάδα δεν έχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια εκπροσώπηση στα ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (CEV) αλλά και της FIVB, μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων  Καραμπέτσου και Γκιούρδα.

Χωρίς εκπρόσωπο η Ελλάδα σε ΔΣ των CEV, FIVB - Αναμονή για τις Επιτροπές

Ο Γιώργος Καραμπέτσος και ο Μάριος Γκιούρδας απέσυραν τις υποψηφιότητες τους από τις εκλογές της CEV και της FIVB και η Ελλάδα δεν έχει εκπροσώπηση στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για δεύτερη φορά στην ιστορία.

Μιχάλης Μαστρανδρέας, Θανάσης Μπελιγράτης και Αχιλλέας Μαυρομάτης ήταν οι Έλληνες που βρέθηκαν στο ΔΣ της CEV και υπήρχε πάντα συμπατριώτης μας στο κέντρο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Ο πρώτος μάλιστα υπήρξε και πρόεδρος της CEV και αντιπρόεδρος της FIVB, με τεράστια προσφορά στο παγκόσμιο βόλει και ο δεύτερος επίτιμος πρόεδρος της CEV , ενώ συμμετείχε στα κοινά της FIVB Η πρώτη απουσία μας ήταν το 2009 όταν ο Στέλιος Προσαλίκας απέσυρε την υποψηφιότητα του και η δεύτερη τώρα με την απόσυρση του Γιώργου Καραμπέτσου. Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσωπεί στην Γενική Συνέλευση ο Ταμίας Τάκης Καβαλλιεράκης

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εκλογών για τις διάφορες Επιτροπές, μεγάλο στοίχημα η εκλογή του Γιώργου Γεωργουλέα στην Επιτροπή Διαιτησίας και η επανεκλογή των Περικλή Μπακοδήμου (Επιτροπή διοργανώσεων), Θανάση Ρέρρα (Μπιτς βόλεϊ), ο Μπόρισιτς κέρδισε τον Πεβκούρ (36 ο Σέρβος, 19 ο Εσθονός) αλλά η διαφορά μάλλον ήταν πιο μικρή απότι περίμεναν πολλοί. Ο Σέρβος είχε εκλεγεί το 2015 και ως "δικτάτορας" επέλεξε τους Αρένα (Ιταλία), Πρεντπέλσκι (Πολωνία), Σεφτσένκο (Ρωσία), Άντλερ (Δανία) ως τους υποψηφίους οι οποίοι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα ήταν στο ΔΣ, το οποίο εν τέλει αποτελείται από τους:

Αλεξάνταρ Μπόρισιτς (Σερβία) – Πρόεδρος
Έρικ Άντλερ (Δανία)
Ρενάτο Αρένα (Ιταλία)
Ζντέσλαφ Μπάρατς (Κροατία)
Γκερτ Ντε Ντόμπελερ (Βέλγιο)
Μισέλ Έβεραρτ (Ολλανδία)
Μάργκαρετ Αν Φλέμινγκ (Σκοτία)
Λούμπομιρ Γκάνεφ (Βουλγαρία)
Λούμπορ Χαλάντα (Σλοβακία)
Ρενέ Χεχτ (Γερμανία)
Τζαλίλ Τζαφάροφ (Αζερμπαϊτζάν)
Έμα Λαμπραντόρ (Γιβραλτάρ)
Ζερνό Λάιτνερ (Αυστρία)
Λενάρ Νεόβιους (Σουηδία)
Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι (Πολωνία)
Μέτοντ Ρόπρετ (Σλοβενία)
Στάνισλαβ Σεβτσένκο (Ρωσία)
Ερίκ Τανγκέ (Γαλλία)
Χέλγκι Θόρστεϊνσόν (Ισλανδία)

Όσον αφορά τους εκπροσώπους της CEV στο διοικητικό συμβούλιο της FIVB αυτοί είναι οι:
Μισέλ Έβεραρτ (Ολλανδία)
Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι (Πολωνία)
Ρενάτο Αρένα (Ιταλία)
Στάνισλαβ Σεβτσένκο (Ρωσία)
Ανί Πεταβό (Γαλλία)
Γκερτ Ντε Ντόμπελερ (Βέλγιο)
Λούμπορ Χαλάντα (Σλοβακία)
Ζντέσλαφ Μπάρατς (Κροατία)

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας