Σσσς... το ελληνικό βόλεϊ κοιμάται

Κι ενώ όλα τα σπορ ετοιμάζονται για επανεκκίνηση, το βόλεϊ τελεί εν υπνώσει σε όλους τους τομείς, με  σπουδαιότερες παραλήψεις τη μη διεξαγωγή των Κυπέλλων, την απουσία τηλεόρασης από τη  Volley League γυναικών, αλλά και την κλήρωση της Volley League ανδρών,  χωρίς να γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος. 

Σσσς... το ελληνικό βόλεϊ κοιμάται

Το πόλο για παράδειγμα έκανε όλες τις διοργανώσεις, τα κύπελλα ανδρών-γυναικών και ετοιμάζεται για το Σούπερ Καπ, ενώ ολοκλήρωσε και τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Στο βόλεϊ φτάσαμε στα φάιναλ φορ, αλλά η Ομοσπονδία και οι ομάδες που προκρίθηκαν απλά συζήτησαν για το θέμα και μετά δεν ασχολήθηκαν, ενώ για το Σούπερ Καπ ούτε κουβέντα, από τη στιγμή που δεν έγιναν τα Κύπελλα. Ας γινόταν τα πάντα με τα νέα ρόστερ. Δεν νομίζουμε να υπήρχε αντίρρηση, απλά ουδείς ασχολήθηκε.

Ξεκινάει τον Οκτώβριο η Volley League γυναικών και για μια ακόμη χρονιά δεν θα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη, αφού δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση και οι ομάδες δεν κάνουν συντονισμένες ενέργειες. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο PaoTV, η Θέτις σε πλατφόρμα για να μεταδίδει τα εντός έδρας ματς και όλοι κινούνται σπασμωδικά και μόνοι τους. Αλήθεια γιατί διοργανώνουν ένα πρωτάθλημα χωρίς θεατές όταν δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη; Παίζουν για να βλέπει απλά η μια ομάδα την άλλη και τίποτα άλλο;

Tην Τρίτη πάντως ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η κλήρωση της Volley League ανδρών, δεν μας είπαν όμως πόσες κληρώσεις θα γίνουν. Έβαλαν στις συμμετέχουσες ομάδες τον Παμβοχαϊκό και τον Ηρακλή, ενώ ο πρώτος δεν έχει ούτε ένα παίκτη και όλα δείχνουν ότι ναυαγεί η συγχώνευση με τον Παναιτωλικό. Να μην αναφερθούμε στον ΟΦΗ που δεν ξεκίνησε καν προετοιμασία γιατί δεν έχει παίκτες, τώρα κάνει μεταγραφές.

Ο Ηρακλής εξάλλου κάθε χρόνο έχει χρέη, τα αντιμετωπίζει με διακανονισμό, αλλά φέτος απ ότι φαίνεται έφτασε ο κόμπος στο χτένι και οι παίκτες μέσω του ΠΑΣΑΠ δεν κάνουν πίσω. Πως έφτασε ως εδώ το έχουμε αναλύσει κατ επανάληψη και δεν θα βγάλουμε άκρη, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Και στη Λίγκα, έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού για πολλοστή φορά στην προκήρυξη γράφουν τι θα γίνει αν θα παίξουν 10 ομάδες, τι θα συμβεί αν είναι 9, 8 κλπ. Απίστευτα πράγματα...

Να μην αναφερθούμε στην απουσία μας από το Ευρωπαϊκό κάτω των 18, όπου είχαμε πολύ καλή ομάδα και χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων(πήγαν στην Ιταλία οκτώ ομάδες και προκρίθηκαν οι επτά για τις προαναφερθείσες διοργανώσεις)

Τα προβλήματα συσσωρεύονται ή κρύβονται κάτω από το χαλί και το βόλεϊ, που είναι πλέον το άθλημα του ... ενός βρίσκεται εν υπνώσει την περίοδο που όλοι ανασυντάσσονται. Έχουμε πάντως 25 αποσπασμένους προπονητές, που δεν πάνε στο σχολείο τους και ασχολούνται αποκλειστικά με το βόλεϊ και γι αυτό η αναγέννηση του αθλήματος είναι ante portas...