Η μιζέρια της Volley League γυναικών και οι 9 ομάδες της Volley League ανδρών

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τις Λίγκες του βόλεϊ, τη μιζέρια της Volley League γυναικών, τις εμβαλωτικές λύσεις της Volley League ανδρών και τις ευθύνες της ΕΟΠΕ.

Η μιζέρια της Volley League γυναικών και οι 9 ομάδες της Volley League ανδρών

Να ξεκαθαρίσουμε σε σχέση με τις Λίγκες στο βόλει, ότι είμαστε υπέρ της αυτοδιαχείρισης των πρωταθλημάτων από τις ομάδες που πληρώνουν, σε συνεταιρισμό που θα είναι δομημένος σε υγιείς βάσεις.

Ναι σε μια Λίγκα γυναικών, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι και θα διοικείται δημοκρατικά, όχι στο κακέκτυπο της ΕΣΑΠ, με τα πολλά παραθυράκια, τα ρουσφέτια από το παρεάκι και τη διοίκηση του ενός, που απλά ανακοινώνει στους υπόλοιπους.

Όχι στη Λίγκα που στις 7 Σεπτεμβρίου δεν ήξερε με πόσες ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της, όχι στη Λίγκα που θα έχει μονό αριθμό ομάδων σε παγκόσμια πρωτοτυπία, άσχετα αν δήλωσαν κουτσά-στραβά δέκα..

Επιτέλους, οργανώνεται η Volleyleague γυναικών!

Καλά δεν ντρέπονται να κάνουν πρωτάθλημα με 9 ομάδες γιατί έτσι έτυχε; Δεν ντρέπονται που εφαρμόζουν το σύστημα «ότι κάτσει», αντί να βάζουν αδιάβλητους κανόνες και να περνούν τις ομάδες από κόσκινο; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Αυτά προς ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ. Ναι στην υγιή Λίγκα, όχι στη Λίγκα τους ενός που αποφασίζει και συζητά μόνος του και κρίνει τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει με το δικό του το μυαλό και όχι με συλλογικές διαδικασίες.

Volley League γυναικών: Όλα τα ρόστερ των 14 ομάδων

Η ΕΣΑΠ συζητά με στοιχηματική εταιρεία για live streaming, αλλά η ΕΡΤ θα ακυρώσει τη συμφωνία τους αν γίνει κάτι τέτοιο, γιατί τη διαδικτυακή μετάδοση αγώνων την επιτρέπει μόνο στην Ομοσπονδία ή στις ομάδες.

Κι όσο για τη διετή συμφωνία που προβάλουν, η πρόταση ρίχτηκε στο τραπέζι με τη λήξη της συζήτησης σαν φωτοβολίδα και στην ΕΡΤ που άλλαξαν τα πράγματα, δεν το συζήτησαν καν. Δεν αποφασίζει πλέον ο Υπουργός, αλλά ο διευθυντής της Εταιρείας.

Ξέρετε γιατί χάλασε η συμφωνία της ΕΣΑΠ με τη Νόβα; Επειδή το συνδρομητικό κανάλι ζήτησε να μειωθούν οι ομάδες και να παίρνουν μέρος μόνο οι υγιείς, κάτι που δεν μπορούσε να εγγυηθεί ο Συνεταιρισμός με σημαία του τα «έπεα πτερόεντα».

Volley League ανδρών: Τα ρόστερ των ... 9 ομάδων

Κι εδώ υπάρχουν συμβόλαια χωρίς αστερίσκους… Ε, αυτό ζητάει και η ΕΡΤ που δεν μπορεί να δεσμευθεί με διετές συμβόλαιο, όταν ακόμη δεν γνωρίζουν πόσες ομάδες θα παίξουν φέτος. Πόσο μάλλον του χρόνου.

Τώρα αν οι παράγοντες της Volley League γυναικών, δεν είναι ικανοί να συννενοηθούν και να εκλέξουν μια επιτροπή που θα υπερασπισθεί τα συμφέροντα τους και θα προβάλουν το πρωτάθλημα είναι άξιοι της μοίρας τους. Προς το παρόν δεν κουνήθηκε φύλλο και μάλλον θα μείνουν στη συνήθη μιζέρια τους, παρότι πληρώνουν παίκτριες, προπονητές, μετακινήσεις διαιτητές.

Και η ΕΟΠΕ δεν φαίνεται να ασχολείται με το καλύτερο πρωτάθλημα της, αφού τα τελευταία χρόνια δεν φρόντισε για την τηλεοπτική κάλυψη του, ούτε παρουσίαση έκανε και την κλήρωση την περιορίζει στους 4 τοίχους της αίθουσας συνεδριάσεων.

Όσο για τη Volley League ανδρών, ο Παναιτωλικός απλά ρώτησε και όταν ο Παμβοχαϊκός ξεκαθαρίζει «δεν πουλάμε», πάμε ολοταχώς για 9 ομάδες, αν τα καταφέρει βέβαια ο Ηρακλής γιατί φέτος ο Πελεκούδας ως ΠΑΣΑΠ, τόνισε ότι δεν υπογράφει για την άδεια αν δεν πληρωθούν χρέη δεκαετίας στον Χριστοφιδέλη, στον Σμαραγδή και στα άλλα παιδιά...

Φτάσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Παμβοχαϊκός ακόμη ψάχνεται, αλλά δεν πρέπει να μπει και κάποιο χρονικό όριο;