Επιτέλους, οργανώνεται η Volleyleague γυναικών!

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, κι αφού διαπίστωσαν ότι πρέπει να έχουν φωνή στην ΕΟΠΕ για να προβάλουν το πρωτάθλημα τους, οργανώνονται και τα σωματεία της  Volleyleague γυναικών.

Επιτέλους, οργανώνεται η  Volleyleague γυναικών!

Οι παράγοντες της Α1 γυναικών είναι ένας και ένας, αλλά όλοι μαζί ένα τίποτα γιατί ποτέ δεν συνασπίσθηκαν για την προβολή του πρωταθλήματος τους και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η νεοσύστατη Pre League ανδρών, απέκτησε φωνή, σαιτ και όλα τα σωματεία ενωμένα προσπαθούν για το καλύτερο όσον αφορά το πρωτάθλημα και την προβολή του. Αντίθετα η Volleyleague γυναικών , που έχει τα πιο βαριά ονόματα του ελληνικού βόλεϊ, το μοναδικό πρωτάθλημα με εκπροσώπους του Big-4(Oλυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), συν τον Άρη, αλλά και των δυο μεγάλων νησιών της Σαντορίνης και της Νάξου, της Θέτιδα Βούλας, Μαρκόπουλου, του Πορφύρα, του ιστορικού Αίαντα Ευόσμου, της εκπροσώπου της επαρχίας, της Λαμίας, των Αμαζόνων και του Ηλυσιακού είναι βουβή.

Volley League ανδρών: Οι μεταγραφές, τα ρόστερ, έκλεισαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ κινητικότητα στον Ηρακλή

Πρόσφατα όμως πάρθηκε η πρωτοβουλία για να εκλέξουν τριμελή ή πενταμελή επιτροπή που θα εισηγείται στην ΕΟΠΕ και θα συναποφασίζει μαζί της για το καλό του κορυφαίου πρωταθλήματος βόλεϊ της χώρας. Η κίνηση δεν θα είναι αντιπολιτευτική, αλλά ενισχυτική στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο καλύτερος μπλοκέρ της Μπουντεσλίγκα, Αντρέ Μπράουν στον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ-vid

Πρώτο βήμα η τηλεδιάσκεψη των 14 σωματείων για να ακουστούν απόψεις και προτάσεις, αλλά και να εκλεγεί μια επιτροπή που θα συνεδριάζει με εκπρόσωπο της ΕΟΠΕ για τις ημερομηνίες, το πρόγραμμα, τις αναβολές, την προώθηση του πρωταθλήματος, τις συζητήσεις με την τηλεόραση, την ιντερνετική κάλυψη των αγώνων, το Αll Star Game, το Super Cup, το Κύπελλο.

Volley League γυναικών: Όλες οι μεταγραφές και τα ρόστερ, Βουλγάρα στη Νάξο, Βραζιλιάνα στον Πορφύρα

Φυσικά πρόεδρος θα προταθεί κάποιος ουδέτερος, πλην του Βig-4, που θα έχει τις ικανότητες, τη γνώση και τη διάθεση να ηγηθεί της προσπάθειες, αφού και οι 14 βάζουν λεφτά και δεν έχουν κανέναν λόγο στις αποφάσεις για την τύχη τους.

Από την εποχή Μπελιγράτη υπήρχε πενταμελής επιτροπή με 4 εκπροσώπους σωματείων και ενός της ΕΟΠΕ, συνεχίσθηκε και με τις επόμενες διοικήσεις, αλλά ατόνισε τα τελευταία χρόνια, αν και το εφετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών…

Τι λέει η ΕΟΠΕ για τους ομίλους

Η ΕΟΠΕ πάντως όσον αφορά του ομίλους στη Volleyleague γυναικών υποστηρίζει ότι από τις 72 ομάδες εθνικών κατηγοριών μόνο 8 ήθελαν να παίξουν ένας προς όλους και δεν θα αμφισβητήσουμε το νούμερο, αν και πιστεύουμε ότι μόνο στη μεγάλη κατηγορίας ήταν 5 (Ολυμπιακός, Άρης, Πανναξιακός, ΑΟ Θήρας, Θέτις) και ένα-δυο ήταν ουδέτεροι.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλα τα πρωταθλήματα, η Volleyleague γυναικών είναι η ναυαρχίδα, η βιτρίνα της ΕΟΠΕ και στο φινάλε-φινάλε όποιος δεν μπορεί να πληρώσει μετακινήσεις, δεν παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, δηλώνει στα κατώτερα.

Με την απουσία των ελληνικών ομάδων εξάλλου από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, όλες οι Τετάρτες ήταν διαθέσιμες για εμβόλιμες αγωνιστικές και οι ομάδες των Κυκλάδων που έτσι κι αλλιώς ήθελαν πρωτάθλημα χωρίς ομίλους, τις μετακινήσεις που ήταν να κάνουν θα τις κάνουν και δεν γλυτώσουν χρήματα.

Το άλλο παράδοξο είναι ότι αντί να μειώνουμε τις ομάδες για να ανεβάσουμε την ποιότητα τις αυξάνουμε για να χωρέσουν όλοι. Να χωρέσουν όσοι είναι ανταγωνιστικοί και υγιείς οικονομικά, όχι όλοι.

Δεν μπορεί να παίζουν 14 ομάδες, όσες και στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, κι αν θέλουμε να το χρεώσουμε στην πανδημία έχει καλώς, αλλά γιατί και του χρόνου 14 ομάδες; Οκτώ και πολλές είναι σε γυναίκες και άνδρες με πρωτάθλημα 4 γύρων.

Και αν είχαν όραμα, θα είχαμε σε ένα-δύο χρόνια Volleyleague γυναικών, ανδρών, Pre League ανδρών-γυναικών και μετα πρωταθλήματα ενώσεων, αφού θα είχαν ήδη συγνωνευθεί ιδιαίτερα οι Ενώσεις Αττικής και Μακεδονίας σε μία. Για να ενισχυθούν και τα πρωταθλήματα εφήβων, παίδων, κορασίδων, νεανίδων, όπου σε μερικά από αυτά παίζουν μετά βίας, 4-5 ομάδες.