Ο άξιος Μπράνκο Κοβάτσεβιτς με 3 ήττες σε 5 χρόνια!

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά του βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα, με 4 νταμπλ, 1 Τσάλεντζ Καπ και ένα πρωτάθλημα σε εκκρεμότητα. Μόλις 3 ήττες σε 5 χρόνια στην Ελλάδα

Ο άξιος Μπράνκο Κοβάτσεβιτς με 3 ήττες σε 5 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κατέκτησε 4 νταμπλ, ενώ είναι σε εκκρεμότητα το εφετινό πρωτάθλημα και κύπελλο και 1 Τσάλεντζ Καπ, με νίκη 3-1 στην Τουρκία επί της Προύσας.

Τέλος ο Κοβάτσεβιτς από τον Ολυμπιακό!

Tο εκπληκτικό είναι ότι σε 5 χρόνια, έχασε μόλις 3 φορές, μια στη Νάξο από τον Πανναξιακό με 3-2, χωρίς ακραίες στη σύνθεση του(ήταν τραυματίες) την περίοδο 2015-16 στη Νάξο, μια την επόμενη περίοδο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 3-2 στη Σαντορίνη από τον ΑΟ Θήρας και μια πέρυσι στην πρεμιέρα με 3-2 από τον Άρη, τη μοναδική ήττα του στο Ρέντη. Δύο χρονιές, φέτος και το 2017-18 ήταν αήττητος.

Στην Ευρώπη είχε 30 νίκες-7 ήττες, 2 τελικούς, ένα τρόπαιο και δυο αποκλεισμούς στο χρυσό σετ, από τη μετέπειτα τροπαιούχο CSM. Boυκουρεστίου και από τη Βολερό, ενώ φέτος έφτασε στην τετράδα του Τσάλεντζ Καπ.

Στη Ζελέσνιτσαρ ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είναι βοηθός προπονητή στη Σερβία, με χρυσό σε ευρωπαϊκό(2011, 2017, 2019), παγκόσμιο πρωτάθλημα, αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και δεν προκάλεσε πρόβλημα στη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Η κρίση της πανδημίας όμως αναγκάζει τον Ολυμπιακό σε μείωση προυπολογισμού, με περιορισμένα χρήματα για προπονητή, προκειμένου να μη γίνουν γενναίες μειώσεις στο ρόστερ.

Άξιος συνεχιστής του, ο επι χρόνια συνεργάτης του , ο 49 χρονος Σπύρος Σαραντίτης, γέννημα θρέμμα προπονητικά του Ολυμπιακού, με αρμοδιότητα σε όλες τις ακαδημίες βόλεϊ του συλλόγου. Ήταν συνεργάτης τόσο του Γιάννη Νικολάκη, όσο και του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, για ένα χρόνο συνεργάτης του Καλμαζίδη στο ανδρικό(πήραν νταμπλ), ενώ υπηρετεί τον Ολυμπιακό από το 1987, αρχικά ως παίκτης και μετά ως προπονητής. Στατιστικολόγος παραμένει ο Φώντας Κρόκος.

Συνεργάτης του Σαραντίτη, θα είναι ο Γιώργος Σομπόνης, που επι χρόνια ήταν στατιστικολόγος στις εθνικές ανδρών και γυναικών, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε δεύτερος προπονητής στον ΑΟ Θήρας.