Volley League γυναικών: Τέλος το πρωτάθλημα με πρωταθλητή!

Στην τηλεδιάσκεψη της  Volley League γυναικών τα 11 σωματεία που πήραν μέρος  προεδρεύοντος του Γιώργου Καραμπέτσου συμφώνησαν να διακοπεί το πρωτάθλημα οριστικά και με ψηφους 9-2 να υπάρξει πρωταθλητής.

Volley League γυναικών: Τέλος το πρωτάθλημα με πρωταθλητή!

Απόντος του Ηλυσιακού όλοι συμφώνησαν να μη ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, 9 σωματεία πρότειναν να ανακηρυχτεί πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός, ενώ διίστανται οι απόψεις για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν, μία ή δύο.

Ουσιαστικά οι τοποθετήσεις ήταν 9-2 (απουσίαζε ο Ηλυσιακός) υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή και θα εξηγήσουμε γιατί. Ολυμπιακός, ΑΟΘήρας, Πορφύρας, Θέτις, Αίας Εύοσμου, Ηλιούπολη, Πανναξιακός, Μαρκόπουλο, ήταν υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή, ενώ ο Παναθηναϊκός προέβαλε την ανακοίνωση του ερασιτέχνη που θέλει διακοπή πρωταθλήματος σε όλα τα σπορ χωρίς πρωταθλητή. Ο κ Αμοιρίδης ,εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να αναδειχθεί πρωταθλητής και όταν του τόνισαν ότι υπάρχει ανακοίνωση του ερασιτέχνη υπέρ της διακοπής χωρίς πρωταθλητή, ομολόγησε ότι δεν γνώριζε την ανακοίνωση. Ο Άρης εξάλλου είπε ότι δεν θέλει πρωταθλητή, αλλά μετά την τηλεδιάσκεψη ισχυρίσθηκε ότι δεν κατάλαβε και θα στείλει επιστολή στην ΕΟΠΕ υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή. Γι αυτό λέμε ότι ουσιαστικά οι ψήφοι 9-2 γιατί στον ΠΑΟΚ θα υπερισχύσει όπως είναι φυσιολογικό η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και όχι η άποψη του κ. Αμοιρίδη.

Καταλυτική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Θέτιδας Βούλας Τάσου Τριαντάφυλλου που είπε “δεν έχω πρόβλημα, αν τελικά αποφασισθεί να αναδειχθεί πρωταθλητής, αλλά στα δικαστήρια όταν παίρνεται μια απόφαση ισχύει για όλους. Άρα πρέπει να υποβιβασθούν και οι δύο τελευταίοι, εφόσον επικυρωθεί η βαθμολογία και αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, αν και αυτό είναι άδικο για την προτελευταία ομάδα” Μαζί του συμφώνησαν οι περισσότεροι, αν και υπήρχε η άποψη να υποβιβασθεί μόνο η Ηλιούπολη , γιατί ο Ηλυσιακός είχε μαθηματικές ελπίδες να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός τόνισε ότι θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, γι αυτό κράτησε και τις ξένες και το προπονητή, πληρώνοντας σπίτια και φαγητά αλλά με δεδομένη τη συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της διακοπής συντάχθηκε μαζί τους. Ο Νίκος Κατσιούρας κατέληξε: Σίγουρα ότι κι αν αποφασιστεί δεν θα είναι το 100% σωστό! Εμείς όμως πρέπει να βρουμε αυτό που είναι πιο κοντά στο σωστό. Θεωρείται άδικο να βραβευτεί ο πρώτος με το 90% των αγώνων ή να τιμωρήσουμε τον πρώτο για το 10% των αγώνων που δεν έχουν ολοκληρωθεί;"

Όλοι πάντως συμφώνησαν ότι δεν αντέχουν πρωτάθλημα 14 ομάδων για οικονομικούς λόγους και γιατί θα υπάρξει πρόβλημα με τις ημερομηνίες 26 αγωνιστικών και πρέπει να μπουν εμβόλιμα σε Τετάρτες.

Βέβαια όλα εξαρτώνται από την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά όπως όλα δείχνουν θα πετάξει το μπαλάκι στις αρμόδιες ομοσπονδίες. Όσον αφορά το 9-2 δεν είναι δεσμευτικό, απλά θα παίξει μεγάλο ρόλο η πρόθεση των σωματείων στο ΔΣ της ΕΟΠΕ που θα πάρει την τελική απόφαση.

Το δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι ήταν φαβορί και για το Κύπελλο, αλλά το φαιναλ-φορ δεν θα γίνει , παρά την πρόθεση της Ομοσπονδίας να το διοργανώσει τον Οκτώβριο, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.