Volley League γυναικών: Έφυγαν 17 ξένες βολεϊμπολίστριες

Οι 12 ομάδες της Volley League γυναικών έχουν δώσει το ελεύθερο στις αθλήτριές τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους. Ήδη έφυγαν 17 ξένες αθλήτριες λόγω κορονοϊού.

Volley League γυναικών: Έφυγαν 17 ξένες βολεϊμπολίστριες

Ας δούμε τι ισχύει στις 12 ομάδες του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έχει επιστρέψει στο Βελιγράδι η Άνα Ζιβογίνοβιτς, σε αντίθεση με τις Σάσκια Χίπε, Ελίζαμπεθ Χουντ που παρέμειναν στον Πειραιά. Για τη Γερμανίδα διαγώνια η Ελλάδα είναι ουσιαστικά η νέα της πατρίδα, ενώ η Αμερικάνα ακραία έχει έδρα στο Βερολίνο και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θεώρησε σκόπιμο να επιστρέψει. Στον Πειραιά έμεινε και ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, αν και η οικογένειά του είναι στη Σερβία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Μόνικα Πότοκαρ επέστρεψε μόλις στη Σλοβενία. Η ακραία των «πρασίνων» θέλησε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της αυτή την εποχή και σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ξεκινήσει θα επιστρέψει στην Αθήνα.

ΠΑΟΚ

Στις πατρίδες τους βρίσκονται και οι Καρολίνα Αλμπουκέρκι, Κλαούντια Κατσορόφσκα και Ντάρια Έρτσεν. Η Βραζιλιάνα πασαδόρος επέστρεψε στη Νότια Αμερική, ενώ στην Πολωνία και στη Σλοβενία βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι Κατσορόφσκα και Έρτσεν αντίστοιχα. Στη Σλοβακία επέστρεψε και ο προπονητής Μίχαλ Μάσεκ.

ΑΟ ΘΗΡΑΣ

Όλες οι αθλήτριες του ΑΟ Θήρας επέστρεψαν στις πατρίδες τους με μέριμνα και έξοδα του συλλόγου. Και οι ξένες και οι Ελληνίδες αθλήτριες, φυσικά και ο Σέρβος προπονητής Μπράνκο Γκάιτς.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Η Εσθονή Κριστίν Μίλεν αποχώρησε από την ομάδα δύο μέρες πριν από την αναστολή των πρωταθλημάτων και πήρε μεταγραφή στη γαλλική Μπεζιέ. Πλέον η Μίλεν βρίσκεται στην Εσθονία μετά την αναβολή και του γαλλικού πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Η Αμερικάνα Ντίσα Λεγκρός έμεινε στη Νάξο, καθώς δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην πατρίδα της λόγω της εγχείρησης που έκανε στον αχίλλειο τένοντα. Στις Κυκλάδες βρίσκεται και η Βραζιλιάνα Έλεν Αμαράλ που θέλει να πληρωθεί όλο το συμβόλαιό της για να αποχωρήσει.

ΑΡΗΣ

Στις πατρίδες τους βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι τρεις ξένες του Άρη. Οι Αμερικανίδες Τέιλορ Άγκοστ, Έριν Φάιερς και η Βόσνια Βέριτσα Σίμιτς είχαν εκφράσει εξαρχής τις ανησυχίες τους για την όλη κατάσταση και ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που έδωσε το ελεύθερο στις ξένες παίκτριες να πάνε στις οικογένειές τους.

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Ελλάδα παραμένουν ο Ιταλός προπονητής του Μαρκόπουλου Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο αλλά και η συμπατριώτισσά του πασαδόρος Βαλέρια Μουτσιόλα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Η Γεωργιανή Άνα Καλαντάτζε επέστρεψε στην πατρίδα της.

ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Όπως ενημέρωσε και η διοίκηση του Πορφύρα, η μοναδική τους ξένη, η Αμερικανίδα πασαδόρος Κρίστιν Γκεγκενμπάχερ, έχει ήδη επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να είναι δίπλα στην οικογένειά της.

ΘΕΤΙΣ

Στις ΗΠΑ βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες η Αμερικανίδα ακραία της Θέτιδας, Αλεξάντρα Ριντ. Η Ριντ σε συνεννόηση με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο πήρε το ΟΚ για να μεταβεί στην πατρίδα της και θα επιστρέψει στην Ελλάδα εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Μετά από πολλά προβλήματα, οι Αμερικανίδες του Αίαντα Ευόσμου, Αμάντα Ρόμπερτς και Κάθριν Μπουρκ, βρήκαν πτήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες και βρίσκονται πλέον κοντά στις οικογένειές τους.

* Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ και ο ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ δεν έχουν ξένες στο ρόστερ τους από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.