Ο νέος Ολυμπιακός του 2019

Η επόμενη του τρεμπλ στον Ολυμπιακό φέρνει το χτίσιμο της νέας ομάδας, αφού στο “θαύμα” του 2018 έρχονται αποχωρήσεις, προωθήσεις και προσθαφαιρέσεις για να γίνει καλύτερη -όσο γίνεται- η ομάδα του Τσάλεντζ Καπ, του Κυπέλλου, του Πρωταθλήματος.

Ο νέος Ολυμπιακός του 2019

Οι βασικοί πυλώνες Κοβάτσεβιτς, Χίπε είναι σε διαπραγματεύσεις για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, με τον πρώτο να απορρίπτει πρόταση της ΕΟΠΕ για παράλληλη απασχόληση στην Εθνική γυναικών και να διαλέγει τον σίγουρο δρόμο. Βοηθός του Ζόραν Τέρζιτς στην ισχυρή Εθνική Σερβίας, που διεκδικεί μετάλλια, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η Σάσι Χίπε εξάλλου, πριν από δυο χρόνια δεν ήθελε να ακούει για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τώρα δεν μπορεί να σκεφτεί τη ζωή της μακριά από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Με… χίλια θα ανανεώσει το συμβόλαιο της και με την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι πλέον μαζί με τον Γερμανό μπασκετμπολίστα Τίμπορ Πλάϊς.

Από εκεί και πέρα θα έχουμε τρεις σίγουρες αποχωρήσεις. Της Στέφανι Νιέμερς, που μετά από περιπλάνηση ετών μακριά από την πατρίδα της, θέλει να γυρίσει στο Κεντάκι. Kουράστηκε από τις μετακινήσεις, καθώς έφυγε το 2010 από τις ΗΠΑ, περιπλανήθηκε σε Πουέρτο Ρίκο, Φιλιππίνες, Αζερμπαιτζάν, Γαλλία, Ελλάδα και θα επιστρέψει στο Κεντάκι. Πρόσφατα μπήκε στο hall of fame του κολεγίου της και σταματάει πλέον το βόλεϊ.

Η Πολ ήθελε κι αυτή να μείνει, αλλά την πίεσε ο σύζυγος της και θα επιστρέψει στη Γερμανία και τη Στουτγάρδη του Αθανασόπουλου. Έμεινε δυο χρόνια στην Ελλάδα. Ένα θλίψης και ανέχειας στον Παναθηναϊκό και ένα χαράς και ευτυχίας στον Ολυμπιακ

Στέλλα Χριστοδούλου, Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2020, όπως και η Αρέτα Κονόμι. Η 29χρονη λίμπερο έχει συνεννοηθεί με το κλαμπ ότι προτεραιότητα της είναι να γίνει μητέρα και με αυτή την προοπτική θα κάνει διάλειμμα ενός χρόνου. Γι αυτό και η Ειρήνη Κοκκινάκη είναι σε ετοιμότητα, να πάρει , αν χρειασθεί, την πρωτοκαθεδρία. Με δεύτερο λίμπερο τη Μιλιντέγεβιτς

Ζακχαίου και Παπαδοπούλου υπέγραψαν πέρυσι διετές συμβόλαιο, με την Κύπρια να είναι τεράστια προσθήκη, αφού λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να δείξει φέτος τα προσόντα της, που τη συγκαταλέγουν στα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού Βόλει.

Και το ερώτημα που θα βασανίσει για μια ακόμη χρονιά τον Ολυμπιακό είναι αν θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα παίξει στα προκριματικά, ή θα παραμείνει στη σιγουριά του γνώριμου πλέον Τσάλεντζ Καπ. Το δυστύχημα είναι ότι ένας αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ θα φέρει μια βαρετή χρονιά στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Η ΑΕΚ παρέμεινε στην Pre League και μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ θα συνθέσουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καλύτερο της Α1 γυναικών, εκτός κι αν η ΑΕΚ μπει από το... παράθυρο και πάρει τη θέση μια ομάδας που δεν έχει τα οικονομικά εχέγγυα.