Μυστικά και ...ψέματα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Πίσω από κάθε μεγάλη ομάδα κρύβονται πολλά μυστικά, άλλα δημοσιεύσιμα, κι άλλα για το εσωτερικό του κλαμπ, γι' αυτό θα σας μεταφέρουμε αυτά που θέλετε να μάθετε για την αγαπημένη σας κυπελλούχο Ευρώπης.

Μυστικά και ...ψέματα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν με προπονητή τον Γιάννη Νικολάκη και μάνατζερ τον Νίκο Μαντούβαλο, ο Ολυμπιακός κατακτά το πρώτο τρόπαιο βόλεϊ γυναικών, το Κύπελλο στη Σάμο. Την επόμενη χρονιά με πρόεδρο τον Μιχάλη Κούντουρη, ο Ολυμπιακός κατακτά το Κύπελλο στην Πρέβεζα, αλλά χάνει το πρωτάθλημα από την αήττητη ΑΕΚ.

Και μετά με μάνατζερ τον Νίκο Κατσιούρα, ξεκινά η επέλαση με 5 συνεχόμενα νταμπλ, την παρουσία σε ένα τελικό Τσάλεντζ Καπ και την κατάκτηση του τροπαίου το βράδυ της Τετάρτης στην Προύσα.

Διαβάστε όλα όσα θέλετε για τις αγαπημένες σας παίκτριες, αλλά και την εντολή Κόκκαλη για διάλυση του τμήματος, την εποχή της παντοκρατορίας του Παναθηναϊκού.


H αντίστροφη μέτρηση με Στέλλα

Η Στέλλα Χριστόδουλου υπήρξε μήλο της έριδος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Κόρη του μπασκετμπολίστα Χρήστου Χριστοδούλου, κατά συνέπεια ανιψιά του Φάνη, ξεκίνησε από τις υποδομές του Πανιώνιου, ο πατέρας της την πήγε στον Βύρωνα, κι από εκεί μετακόμισε στον Πανελλήνιο. Όταν ο σύλλογος των Ολυμπιονικών πήρε την κατιούσα, μετά την κατάκτηση δυο πρωταθλημάτων, προσπάθησε να την αρπάξει ο Παναθηναϊκός χωρίς να πληρώσει ευρώ. Η κοπέλα έμεινε εκτός γηπέδων για ένα χρόνο, ώσπου με ενέργειες του τότε μάνατζερ Νίκου Μαντούβαλου και του στελέχους του Πανελληνίου Βασίλη Ζερβουδάκη(βαμμένος Ολυμπιακός και φίλος του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη) , δόθηκε δανεική για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό και μετά αποκτήθηκε με μεταγραφή. Ο Παναθηναϊκός την διεκδίκησε σύμφωνα με την προσφιλή τακτική του, μέσω ΑΣΕΑΔ, αλλά απέτυχε. Κι εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την άνοδο του Ολυμπιακού και την πτώση του Παναθηναϊκού.

Ο Σέρβος άλλαξε το επίπεδο

Ο ερχομός του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ήταν η απαρχή της ευρωπαϊκής καταξίωσης του Ολυμπιακού, που ήδη είχε εδραιωθεί στην Ελλάδα ως κυρίαρχος, με προπονητές τους Γιάννη Νικολάκη, Τέλη Σωτήρχο.

O Kοβάτσεβιτς όμως άλλαξε το επίπεδο του Ολυμπιακού, με την πολύχρονη εμπειρία του, ως δεύτερος προπονητής στην Εθνική Σερβίας, δίπλα στον Ζόραν Τέρζιτς. Μαζί πήραν τη Σερβία από την ανυποληψία και την πήγαν στα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων, παγκοσμίων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ο Σέρβος όχι μόνο θα μείνει εκτός απροόπτου στον Ολυμπιακό, συζητά ταυτόχρονα με την ΕΟΠΕ για να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας και να την οδηγήσει μετά από πολλά χρόνια στο Ευρωβόλει. Έτσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός, Χριστοδούλου, Κονόμι, Γιώτα, Λαμπρούση, Κοκκινάκη, Νομικού, είναι ο βασικός κορμός της Εθνικής.


Ο Πλάϊς θα ακολουθήσει τη Χίπε

Όταν έγινε η πρώτη κρούση στη Σασκία Χίπε να έρθει στον Ολυμπιακό, η Γερμανίδα ήταν βασικός στέλεχος της Εθνικής και έκανε διακοπές στο Μαϊάμι. Θα έπαιρνε τη θέση της Βουλγάρας Τσβετάνοβα, που πρόσφατα είχε γίνει μητέρα. Αρνήθηκε ευγενικά, αφού ήθελε να μείνει στη Γερμανία και να σπουδάσει, προκειμένου να ακολουθήσει τον άνδρα της ζωής της, τον Γερμανό διεθνή μπασκετμπολίστα Τίμπορ Πλάις (2.20).

Τελικά η επιμονή του Ολυμπιακού και η βοήθεια της Ιταλίδας μάνατζερ της, την έπεισαν να δοκιμάσει την τύχη της στην Ελλάδα για μια σεζόν. Αν τη ρωτήσετε τώρα, δεν θέλει να φύγει, παρότι ο φίλος της είναι στη Βαλένθια. Πιθανότερο είναι να έρθει εδώ ο Γερμανός, παρά να πάει στην Ισπανία η Γερμανίδα.

Η εντολή Κόκκαλη

‘Ηταν Άνοιξη του 2005 όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης έστειλε μια επιστολή στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, μετά από ταπεινωτική ήττα 3-0 από τον Παναθηναϊκό και ζητούσε τη διάλυση της ομάδας βόλει γυναικών, γιατί τα "πράσινα" πρωτοσέλιδα είχαν ειρωνικές και προσβλητικές φωτό για το σύλλογο.

Η ομάδα όμως, όχι μόνο δεν έσβησε από τον χάρτη, διατηρήθηκε, και κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα και ένα Τσάλεντζ Καπ. Ο Παναθηναϊκός με 23 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα δεν υπάρχει στον χάρτη, δεν έπαιξε φέτος σε καμία κατηγορία και του χρόνου θα διεκδικήσει μαζί με τον ΠΑΟΚ την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε πρώτη φορά στην Α1 γυναικών το 1995, από τότε υποβιβάστηκε τρεις φορές (1999, 2001, 2005) και την τελευταία, έχασε περίπατο 3-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναικό. Την επόμενη ημέρα πρωτοσέλιδο "πράσινης" εφημερίδας που δεν υπάρχει πια, είχε ολοσέλιδη φωτογραφία μια βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακό, από πίσω, σκυμμένη, συνοδευόμενη μάλιστα με προσβλητικό και σεξιστικό τίτλο, κάτι που προκάλεσε την οργή του Κόκκαλη, που είπε στον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη "αν δεν μπορείτε να φτιάξετε ομάδα να πρωταγωνιστεί, διαλύστε την. Δεν επιτρέπεται να διασύρεται έτσι ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναικό".


Το αγόρι της Τζίνας

Η Τζίνα Λαμπρούση ξεκίνησε τον αθλητισμό από την γυμναστική, άρχισε όμως να ψηλώνει, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στραφεί στο βολεί γυναικών. Έπαιξε στον Ηρακλή Κηφισιάς, την ξεχώρισε ο Τζιάνι Καπράρα και την πήρε στην νεανική Εθνική. Στον Ολυμπιακό πήγε μαζί με την Κατερίνα Γιώτα, ως επένδυση για το μέλλον. Από τότε δούλεψε πολύ, κέρδισε θέση βασικής στην ερυθρόλευκη ομάδα και στην Εθνική, ενώ τελείωσε και τα ΤΕΦΑΑ. Στις ελεύθερες ώρες της, που είναι ελάχιστες , δουλεύει ως personal trainer και διατηρεί δεσμό με τον Σεραφείμ, στον οποίο αφιέρωσε το Τσάλεντζ Καπ, μέσω www.fosonline.gr.

Κάθε χρόνο, δέχεται προτάσεις από το εξωτερικό, όπως και οι Χριστοδούλου, Γιώτα, γι' αυτό και ο μάνατζερ Νίκος Κατσιούρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στις τρεις χάριτες ”θέλω να τις ευχαριστήσω γιατί εμπιστεύθηκαν τον Ολυμπιακό και έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες από το εξωτερικό. Και δικαιώθηκαν γιατί πήραν το ευρωπαϊκό κύπελλο με την ομάδα μας”. Ο Νίκος Κατσιούρας ακολουθούσε την ομάδα αρχικά ως οπαδός, ώσπου ανέλαβε το μάναντζμεντ και την απογείωσε.

Ειρήνη ψυχάρα, Ολυμπιακοί

H oικογένεια Κοκκινάκη καμαρώνει ότι έδωσε στην αγαπημένη ομάδα τους, τον Ολυμπιακό, δυο παιδιά που τίμησαν τη φανέλα του, αφού η Ειρήνη Κοκκινάκη είναι αδελφή του Μένιου Κοκκινάκη.

Η αρχή έγινε με τον Μενέλαο που σε ηλικία 20 χρονών ήταν αρχηγός του Ολυμπιακού, ενώ η Ειρήνη έκανε προπονήσεις με την ομάδα των νεανίδων. Είχε προτεραιότητα τις σπουδές της και κατάφερε να εισαχθεί στα ΑΕΙ. Κλήθηκε στην Εθνική, αλλά το καλοκαίρι για βιοποριστικούς λόγους, έφυγε για να δουλέψει ως σερβιτόρα.

Είναι το πειραχτήρι της ομάδας, αλλά και η ψυχή στα γλέντια. Παίρνει το μικρόφωνο, τραγουδάει χορεύει, κι όταν μπαίνει στο γήπεδο δίνει ενέργεια στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανατροπή στην Προύσα έγινε μόλις μοιράσθηκε η Ειρήνη τη θέση της λίμπερο με την Κονόμι. Θα είναι εξάλλου η βασική λίμπερο του Ολυμπιακού, όταν η Αρέτα με το καλό, γίνει μητέρα.

Με δασκάλα τη Μπάμπουλι

Η Αρέτα Κονόμι ήρθε στην Ελλάδα, σε ηλικία 3 χρονών από την Αλβανία, μαζί με την οικογένεια της. Ξεκίνησε να παίζει βόλει στην Πετρούπολη και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στο Μαρκόπουλο, όπου έμαθε τη θέση του λίμπερο από τη μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού Άγι Μπάμπουλι, που ήταν φίλη της μητέρας της από την Αλβανία. Μέχρι πέρυσι, δεν μπορούσε να παίξει στην Εθνική γιατί δεν είχε ελληνική υπηκοότητα, αφού η ΕΟΠΕ δεν ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση της. Τελικά ο Ολυμπιακός το πήρε ζεστά το θέμα και η Αρέτα είναι πλέον αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής.

Αλίκη και Έλενα

Η Αλίκη Κωνσταντινίδου είναι ξεχωριστή περίπτωση Θεσσαλονικιάς, που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, παρότι ο πατέρας της ήταν βολειμπωλίστας του ΠΑΟΚ και ζούσε στην Τούμπα. Όπως μας εξομολογήθηκε πριν από μερικά χρόνια “αγόραζα από το περίπτερο της γειτονιάς μου την εφημερίδα “Φως” και ο περιπτεράς απορούσε. Έφερνε εξάλλου μόλις ένα φύλλο”

Ο Ολυμπιακός εκτίμησε την προσφορά της και όταν έμεινε … μετέωρη μετά τη διάλυση του Παναθηναϊκού, της έκανε πρόταση και επέστρεψε στο Ρέντη. Την περίοδο 2014-15 κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το νταμπλ.

Και η Έλενα Μιλεντίγεβιτς προέρχεται από αθλητική οικογένεια, όπως και οι Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδου. Είναι αδελφή του διεθνή μπασκετμπολίστα Ιάκωβου, που αγωνίζεται στον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Η ωραία Aικατερίνη από την Πετρούπολη

Η Κατερίνα Γιώτα γεννήθηκε το 1990 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το 2002 σε ηλικία 12 ετών, ήρθε με τη μητέρα της στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στα Γρεβενά, όπου και απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα, αλλά και το όνομα του πατριού της.

Αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση αλλά σύντομα την ανακάλυψε ο προπονητής Γιώργος Μέμτσας, που την έστρεψε στην πετοσφαίριση, ενώ ήταν φίλη και συμμαθήτρια του μπασκετμπολίστα Κώστα Παπανικολάου. Τα πρώτα της βήματα στο άθλημα τα έκανε στις ακαδημίες του Γ.Σ. Γρεβενών, στις οποίες παρέμεινε μέχρι το 2006.

Έπειτα, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη Θεσσαλονίκης με τον οποίο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών.

Το 2008 μετεγγράφη στον Ηρακλή Κηφισιάς στον οποίο παρέμεινε για πέντε χρόνια . Το 2013 ο Ολυμπιακός καταφέρνει μετά από τρεις προσπάθειες να την πείσει να κατέβει στον Πειραιά. Μέχρι τότε η Κατερίνα Γιώτα χρησιμοποιούσε το αγαπημένο της Νο 13 στην φανέλα της, αλλά έμαθε ότι τέτοιο νούμερο δεν υπάρχει σε κανένα από τα τμήματα του Ολυμπιακού και πήρε το νούμερο 1. Θεωρείται η κορυφαία κεντρική μπλοκέρ της Ελλάδας και κάθε χρόνο δέχεται προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά προτιμά τον Ολυμπιακό.


Έβλεπε τηλεόραση σκεπασμένη με κουβέρτα

Η Στεφανί Νιεμέρ θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση το καλοκαίρι, με τον καλύτερο τρόπο, αφού θα κατακτήσει το νταμπλ, και ένα ευρωπαϊκό κυπέλλου. Κουράστηκε από τις μετακινήσεις, καθώς έφυγε το 2010 από τις ΗΠΑ, περιπλανήθηκε σε Πουέρτο Ρίκο, Φιλιππίνες, Αζερμπαιτζάν, Γαλλία, Ελλάδα και θα επιστρέψει στο Κεντάκι. Πρόσφατα μπήκε στο hall of fame του κολεγίου της, στο Κεντάκι.

Η Γιάνα Φραντίσκα Πολ είναι ενεργό μέλος της εθνικής Γερμανίας, με αργυρό μετάλλιο στο Ευρωβόλει 2013. Πέρυσι ξενιτεύθηκε πρώτη φορά και πήγε στον Παναθηναϊκό, κάτι που μετάνιωσε οικτρά. Δεν πληρωνόταν, έμενε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση και έβλεπε τηλεόραση σκεπασμένη με κουβέρτα. Δεν της άρεσε ο τρόπος και η ώρα προπόνησης (1-4 μμ), ζήτησε να φύγει , αλλά δεν την άφηναν ελεύθερη. Ο Ολυμπιακός την έβαλε στο μάτι, όταν στον περσινό αγώνα στο Ρέντη ήταν η κορυφαία του Παναθηναϊκού, στο 3-2, που προήλθε μετά από τραυματισμό της Χίπε στο πρώτο σετ. Παντρεμένη με συμπατριώτη της.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ"