Ο σχεδιασμός και οι κινήσεις σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός του χρόνου θα έχει αντιπάλους στη Volley League γυναικών τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ

Ο σχεδιασμός και οι κινήσεις σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Απο πλεονεκτική θέση θα ξεκινήσει και το επόμενο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, παρότι κύριοι αντίπαλοι του δεν θα είναι ο Πανναξιακός και ο ΑΟΘήρας, αλλά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις γιατί στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρχει ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστικές βλέψεις, αλλά και ο Παναθηναϊκός που θα κινηθεί σε χαμηλούς τόνους, λόγω απόσβεσης των χρεών.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει στο ρόστερ του τον κορμό της Εθνικής συν την Κατερίνα Ζακχαίου . Χριστοδούλου, Κονόμι, Λαμπρούση, Γιώτα θα είναι η βάση της νέας ομάδας, μαζί με τη Σάσι Χίπε που θα επανέλθει στην ενεργό δράση .

Απο εκεί και πέρα λογικά θα αλλάξει τις δυο ξένες ακραίες, αφού η Έμοντς υστέρησε στα δύσκολα ματς με τη Βολερό, ενώ η Χουντ θα είναι 37 χρονών και δύσκολα θα αντέξει μια κοπιαστική χρονιά, με αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αλλαγές θα γίνουν στον πάγκο με την απομάκρυνση παικτριών που δεν άρπαξαν τις ευκαιρίες. Δεν αποκλείεται όμως να γίνει και το «μπαμ» με διεθνή παίκτρια αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και δεν βρεθούν ξένες υψηλού βεληνεκούς. Παραμένει φυσικά ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς που έχει διετές συμβόλαιο.

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί με χαμηλό προϋπολογισμό την επόμενη περίοδο, της τάξης των 200.000 ευρώ και αναζητείται ξένη πασαδόρος αν δεν αποκτηθεί μια εκ των Αθηνά Παπαφωτίου, Όλγα Βεργίδου, τις οποίες διεκδικεί και ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» σύμφωνα με τον χρηματοδότη του Αμοιρίδη θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί Σέρβος προπονητής που θα προταθεί από τον Ζόραν Γκάετς. Ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας θα προτείνει και τις ξένες, ενώ βοηθός προπονητή παραμένει ο Γιάννης Χαριτωνίδης. Όσον αφορά τον κορμό του ΠΑΟΚ θα είναι η Εύα Χαντάβα, οι δυο «φυγάδες» των Μακεδόνων , Πολυνοπούλου, Μυρίδου, ενώ για τη θέση της δεύτερης κεντρικής προορίζεται η Χατζηευστρατιάδου. Το βάρος θα δοθεί στις 3 ξένες που αναμένεται να είναι μεγάλης κλάσης για να καλυφθεί η διαφορά από τον Ολυμπιακό, που έχει τις καλύτερες Ελληνίδες.

Όσον αφορά την Αθηνά Παπαφωτίου δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, παρ οτι η Μυλούζ έπαθε στραπάτσο. Είχε ρεκόρ 22-2 νίκες στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφς αποκλείσθηκε με 2-0 από την όγδοη του πρωταθλήματος. Όπως καταλαβαίνετε , δύσκολο να προγραμματίσουν πριν συνέλθουν από το σοκ.

Ο ΠΑΟΚ και να θέλει να ρίξει τα δίχτυα του στις καλές Ελληνίδες του εξωτερικού θα πιάσει ...άδεια, αφού η Ανθή Βασιλαντωνάκη θα συνεχίσει την καριέρα της στην Τουρκία και η Όλγα Στράντζαλη στην Πολωνία.