Βιργινία Δικαιούλια: «Έβαλα τα κλάματα όταν ξαναμπήκα στο γήπεδο»

Η πρώην παίκτρια του Survivor ετοιμάζεται να πατήσει ξανά τα παρκέ με την ομάδα του Μαρκόπουλου και έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη για το πρωτάθλημα που ξεκινάει αύριο, Σάββατο 27/10.

Βιργινία Δικαιούλια: «Έβαλα τα κλάματα όταν ξαναμπήκα στο γήπεδο»

Η Βιργινία Δικαιούλια μιλάει για το βόλεϊ που της είχε λείψει, για τα κλάματα που έβαλε μόλις μπήκε στο γήπεδο ξανά και για την επιστροφή της που όπως επεσήμανε είναι σε καλό δρόμο.

Διαβάστε τη συνέντευξή της στο Volleynews.gr

Πόσο έτοιμο είναι το Μαρκόπουλο για το νέο πρωτάθλημα;

Η ομάδα είναι έτοιμη σε αντίθεση με εμένα που δεν είμαι. Θα είμαι όμως στο πλευρό της, την στηρίζω και ανυπομονώ να γυρίσω στα γήπεδα για να μπορώ να την βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο.

Μάθαινες νέα για την ομάδα όταν ήσουν στο Survivor;

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθε ο πατέρας μου να με δει, ήταν να τον ρωτήσω για το Μαρκόπουλο. Ήθελα να ξέρω τι θέση πήρε, πως πήγε στο πρωτάθλημα και τι έγινε τη σεζόν. Το ζούσα με διαφορετικό τρόπο γιατί δεν είχα καμία επικοινωνία, οπότε είχα πολλά ερωτηματικά. Η ομάδα όμως είναι οικογένεια, γι’ αυτό και είχα άγχος και μέσα στο παιχνίδι. Γιατί δεν ήξερα τι γινόταν στην «οικογένειά» μου, στο γήπεδο.

Σου έλειψε το βόλεϊ;

Μόλις μπήκα στο γήπεδο έβαλα τα κλάματα. Συγκινήθηκα γιατί μου είχε λείψει πάρα πολύ. Πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν μπορώ τώρα να παίξω, γιατί ακόμα έχω έναν τραυματισμό που με ταλαιπωρεί.

Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμη;

Ετοιμάζομαι να επιστρέψω, βρίσκομαι σε καλό δρόμο αλλά η ομάδα ως σύνολο είναι παραπάνω από έτοιμη για να μπει μέσα στο γήπεδο και να δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Πάντως μιλώντας για …Survivor, το Μαρκόπουλο άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί Survivor με τόσες συνεχόμενες παρουσίες στην μεγάλη κατηγορία…

Το Μαρκόπουλο εξακολουθεί να στηρίζει τις ακαδημίες και μέσω της γυναικείας ομάδα αναδεικνύονται νεαρές αθλήτριες, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά είμαι περήφανη που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα, η οποία με ανέδειξε από μικρή ηλικία. Επίσης το Μαρκόπουλο είναι η παλιότερη ομάδα της κατηγορίας, συμμετέχοντας για 19η χρονιά. Το άθλημα μας είναι κάτι το ξεχωριστό. Πιστεύω ότι φέτος ειδικά η ομάδα μας θα προσφέρει όμορφο θέαμα. Είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός όταν ο κόσμος στηρίζει τον αθλητισμό και τον άθλημα μας.

Πιστεύεις ότι μέσα από τη δική σου τηλεοπτική παρουσία κέρδισε το Μαρκόπουλο και το βόλεϊ;

Νομίζω ναι. Χαίρομαι πολύ που στο παιχνίδι δεν με είχαν γράψει ως αθλήτρια ή γυμνάστρια αλλά αθλήτρια του βόλεϊ. Γιατί έτσι και με τον δικό μου τρόπο προσπάθησα να προβάλω το άθλημά μας.

Τι περιμένεις να δεις στο νέο πρωτάθλημα;

Περιμένω ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός θα είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά από κει και πέρα περιμένω ντέρμπι μεταξύ των περισσοτέρων ομάδων για τις υπόλοιπες θέσεις. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια αθλήτρια ή ομάδα. Θέλω απλά να μπω στο γήπεδο, να αγωνιστώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα.

Γιατί επιλέγεις να μένεις στο Μαρκόπουλο;

Το Μαρκόπουλο είναι η οικογένειά μου. Πριν και κατά την διάρκεια του Survivor με στήριζαν και ακόμα και τώρα που δεν μπορώ να βοηθήσω, συνεχίζουν να είναι συνεχώς στο πλευρό μου.

Δεχόσουν μηνύματα από τον κόσμο του βόλεϊ κατά τη διάρκεια της παρουσίας σου στο Survivor;

Ο κόσμος του βόλεϊ με στήριξε και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Τους ένιωσα κοντά μου και φυσικά διάβασα τα μηνύματά τους όταν βγήκα από το παιχνίδι. Χάρηκα πολύ γιατί με τον δικό μου τρόπο βοήθησα να προβάλω λίγο παραπάνω το άθλημα. Πήρα πάρα πολλά τα μηνύματα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Αυτά που με αγγίζουν είναι από παιδιά μικρής ηλικίας και ειδικά κάποιες κοπέλες που είναι ψηλές και δέχονται bullying. Με ρωτάνε πως το αντιμετώπισα. Τους απαντάω πως μέσα από τον αθλητισμό και το βόλεϊ πάντα το να είσαι ψηλή ή αδύνατη είναι προτέρημα. Αυτό που κάποιοι το θεωρούν μειονέκτημα, να το κάνουν να φαίνεται ως πλεονέκτημα.

Το βόλεϊ σου έδωσε κάποια πράγματα για να μπεις στο Survivor και το Survivor σου έδωσε πράγματα για να επιστρέψεις;

Το βόλεϊ μου έδωσε τις αθλητικές δεξιότητες που χρειαζόμουν και σίγουρα με βοήθησε πολύ προκειμένου να σταθώ σε μία ομάδα. Αγωνιστικά δεν ήμουν η καλύτερη, αλλά ήξερα να παίξω ομαδικά και αυτό με βοήθησε να φτάσω εκεί που έφτασα. Το Survivor έχει αλλάξει αρκετά κομμάτια του χαρακτήρα μου. Πλέον είμαι πιο ανταγωνιστική και αυτό θα με βοηθήσει πολύ στον αγωνιστικό χώρο.