To ΠΡΙΝ που έγινε ΜΕΤΑ σώζει την Λαμία

Η αλλαγή της προκήρυξης της  Volley League γυναικών και  η διόρθωση τη λέξης 5 μέρες ΠΡΙΝ με το 5 μέρες ΜΕΤΑ για τις ξένες παίκτριες σώζει την Λαμία...

To ΠΡΙΝ που έγινε ΜΕΤΑ σώζει την Λαμία

Aπό λάθος υπαλλήλου γράφει η προκήρυξη ότι πρέπει να υπογραφούν τα πενταπλούν 5 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και το ΠΡΙΝ διορθώθηκε με το ΜΕΤΑ και η Λαμία δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Δεν πληρώθηκαν τα πενταπλούν, δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές και η Λαμία θα παίξει με την ΑΕΚ χωρίς τις ξένες παίκτριες.

Volley League γυναικών: Υποβιβάζεται η Λαμία;

Παρόλα αυτά τρία σωματεία θα προσβάλουν την αλλαγή της προκήρυξης και θα καταγγείλουν για παράβαση καθήκοντος τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της ΕΟΠΕ.

Στην ουσία της υπόθεσης, η Λαμία δεν είναι περίπτωση ΖΑΟΝ και εφαρμόσθηκε το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου, αλλά υπάρχουν ενστάσεις που θα προκαλέσουν προβλήματα.

Η Λαμία υποστηρίζει ότι στις αρχές Οκτωβρίου πήρε την παρακάτω επιστολή

ΣΩΜΑΤΕΙΑ VOLLEYLEAGUE Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023-2024

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο συμμετοχής αλλοδαπών αθλητών/αθλητριών 2023-2024 (συνημμένη) , σας γνωρίζουμε ότι, αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 (15.00') ΛΉΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (FIVB VIS). Για την έναρξη της διαδικασίας απαιτείται να σταλούν στο itc@volleyball.gr:

Επιστολή του Σωματείου με τα πλήρη στοιχεία Αθλήτριας/Αθλητριών

Αντίγραφο Διαβατηρίου

Αποδεικτικό κατάθεσης Παραβόλου ΕΟΠΕ ποσού 300.00 €

Υπενθυμίζεται ότι, η ολοκλήρωση των διαδικασιών Διεθνούς Μεταγραφής στο Σύστημα Μεταγραφών της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB VIS) μπορεί να γίνει ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023.

Τέλος διευκρινίζεται ότι:

Επιτρέπεται αντικατάσταση αρχικά αποκτηθέντος αλλοδαπού αθλητή ή αλλοδαπής αθλήτριας, με άλλο αλλοδαπό αθλητή/τρια ή η αρχική απόκτηση αλλοδαπού αθλητή/τριας, στο διάστημα της 2ης (χειμερινής) μεταγραφικής περιόδου 2023-2024. Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες Διεθνούς Μεταγραφής στο Σύστημα Μεταγραφών της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB VIS) πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως και την επόμενη Παρασκευή μετά την λήξη της 2ης μεταγραφικής περιόδου.

Επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αλλοδαπός αθλητής ή αλλοδαπή αθλήτρια, που έχει μεταγραφεί με ITC, να συμμετάσχει την ίδια αγωνιστική περίοδο σε δύο διαφορετικά Σωματεία, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα στο Διεθνές Σύστημα Μεταγραφών (VIS) η διαδικασία αποδέσμευσης (release) και η διαδικασία της νέας μεταγραφής.

Όπως και να έχει η Λαμία άργησε να πληρώσει τα πενταπλούν και θα μπει σε περιπέτειες αν κινηθούν δικαστικά τα σωματεία που έχουν έννομο συμφέρον.

H νέα προκήρυξη