Volley League γυναικών: Υποβιβάζεται η Λαμία;

Η αβελτηρία των παραγόντων του ΑΟ Λαμίας σχετικά με την έγκαιρη υπογραφή του πενταπλούν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε απευθείας υποβιβασμό.

Volley League  γυναικών:  Υποβιβάζεται η Λαμία;

Η ΕΟΠΕ για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα με του ΖΑΟΝ που έπαιξε στην μεγάλη κατηγορία με νεάνιδες, έβαλε ασφαλιστικές δικλείδες στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Για να πάρει μέρος μια ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον 8 ελληνίδες παίκτριες που να έχουν αγωνιστεί στην Volley League(η Λαμία έχει πέντε) ή οι ξένες της να έχουν υπογράψει τα πενταπλούν 5 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι ξένες της Λαμίας όμως για αδιευκρίνιστο λόγο (σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφηναν οι μάνατζερ της παίκτριες να υπογράψουν γιατί ήταν απλήρωτοι) υπέγραψαν μόλις χθες, Παρασκευή και η Λαμία κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Βέβαια η περίπτωση της Λαμίας είναι διαφορετική από του ΖΑΟΝ και πηγάζει από την αβελτηρία των παραγόντων της. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική, αλλά υπάρχει η προκήρυξη που πρέπει να παρακαμφθεί είτε με συμφωνία κυρίων όλων των ομάδων της Volley League γυναικών, είτε με νομικό παραθυράκι.

Ομάδες όμως που κινδυνεύουν με υποβιβασμό, απειλούν με προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ αν δεν εφαρμοσθεί η προκήρυξη.