Επίσημο: Προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ντάρκο Ζάκοτς, χωρίς να ανακοινώνεται η αποχώρηση του Αταμάν

Προπονητής του ΠΑΟΚ και επίσημα είναι ο Ντάρκο Ζάκοτς, με τον Σέρβο τεχνικό να ανακοινώνεται από το τμήμα βόλεϊ του Δικεφάλου, χωρίς να αναφέρονται στη λύση της συνεργασίας με τον Αταμάν.

Επίσημο: Προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ντάρκο Ζάκοτς, χωρίς να ανακοινώνεται η αποχώρηση του Αταμάν

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «ασπρόμαυρου» ΑΣ:

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Ντάρκο Ζάκοτς, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

ΠΑΟΚ: Τελείωσαν τον Τούρκο κεμαλιστή Αταμάν Γκουνεϊλιγκίλ, πήραν τον Ντάρκο Ζάκοτς

Γεννημένος στην Σερβία στις 24/05/1963, ο Ντάρκο Ζάκοτς έχει μία πλούσια καριέρα με αμέτρητους τίτλους στο «παλμαρέ» του.

Ο Ντάρκο Ζάκοτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα της σεζόν 1992-1993 από την Jedinstvo Užice, στην οποία έμεινε για τέσσερα χρόνια. Σε αυτή την τετραετία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Σερβίας και δύο κύπελλα.

Η σεζόν 1996-97 τον βρήκε στην ιταλική, City Moda Bari, ενώ παράλληλα ήταν και Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Σερβίας. Με την City Moda Bari απέκτησε σημαντικές εμπειρίες, ενώ με την Εθνική Σερβίας κατέλαβε την τέταρτη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Την επόμενη σεζόν (1997-98) επέστρεψε και πάλι στην Jedinstvo Užice, μένοντας εκεί μέχρι τη σεζόν 2004-05. Σε αυτή τη νέα οκταεκτία στην Jedinstvo Užice, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Σερβίας και πέντε κύπελλα, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε στον τελικό του CEV Cup 2001-02.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία τετραετία (2005-2009) στην Poštar 064 Belgrade. Εκεί έκανε το απόλυτο 4Χ4 σε «νταμπλ», κατακτώντας κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο Σερβίας.

Η σεζόν 2009-10 τον βρήκε και πάλι εκτός Σερβίας, και πιο συγκεκριμένα στη Ρουμανία για λογαριασμό της Tomis Constanta. Στη Tomis Constanta παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2012-13, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, ενώ παράλληλα ήταν και Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ρουμανίας.

Τη σεζόν 2013-14 επέστρεψε και πάλι στην Σερβία, αυτή την φορά για την Partizan Vizura Beograd, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ. Με την επόμενη σεζόν να τον βρίσκει στην ρουμάνικη CSM Volei Alba-Blaj.

Στην CSM Volei Alba-Blaj παρέμεινε μέχρι το 2021, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, ενώ τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε και στον τελικό του CEV Cup.

Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές σεζόν (2021-2023) επέστρεψε στον πάγκο της Partizan Soccerbet.

Πλέον, έρχεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ, προσπαθώντας με την εμπειρία του και τις πολλές παραστάσεις του από το κορυφαίο επίπεδο του βόλεϊ, να βοηθήσει τον Δικέφαλο να πετύχει τους υψηλούς στόχους του.

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Ντάρκο!