Αθηνά Παπαφωτίου: «Οι 4 ξένες ανέβασαν το επίπεδο των Ελληνίδων και του πρωταθλήματος»

H Aθηνά Παπαφωτίου τόνισε πως οι τέσσερις ξένες ανέβασαν την ποιότητα του πρωταθλήματος και ο ερχομός τους βοήθησε τις Ελληνίδες να δουλέψουν περισσότερο και να γίνουν καλύτερες. Σε αντίθεση με τους κοντόφθαλμους βολεϊμπωλίστες συνδικαλιστές που δεν θέλουν τους 5 ξένους και τις 12 ομάδες στη Volley League.

Αθηνά Παπαφωτίου: «Οι 4 ξένες ανέβασαν το επίπεδο των Ελληνίδων και του πρωταθλήματος»

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΑΠ τόνισε ότι οι τέσσερις ξένες πιέζουν τις Ελληνίδες να δουλέψουν και να γίνουν καλύτερες σε βάθος χρόνου, αλλά δεν γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες, που είναι η αφετηρία του αθλήματος.

Για την Εθνική είπε: «Δεν υπάρχει Ελληνίδα που αξίζει και δεν παίζει βασική στην ομάδα της κι αυτό φαίνεται στη δεκαεξάδα της Εθνικής. Όσες δεν μπορούν σε αυτό το επίπεδο παίζουν στην Πρι Λιγκ και δυναμώνουν την κατηγορία. Δημιουργείται ανταγωνισμός, ανεβαίνει το επίπεδο και βλέπεις τα όριά σου και πού μπορείς να φτάσεις. Δημιουργεί βελτίωση σε όλες τις παίκτριες. Υπάρχει και η διέξοδος του εξωτερικού όπου εκεί θα δεις πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός και επιστρέφεις καλύτερη».

Για την επιστροφή στην Ελλάδα: «Όταν φεύγεις στο εξωτερικό και επιστρέφεις στην Ελλάδα, είσαι μια νέα παίκτρια, χωρίς τον Καλμαζίδη δεν θα είχε καταφέρει τίποτα ο Παναθηναϊκός τη σεζόν που μας πέρασε».

Για τα τηλεοπτικά στη Volley League: «Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος για τον γυναικείο αθλητισμό στην κρατική τηλεόραση, υπάρχει σοβαρό θέμα σε αυτό το κομμάτι. Όπως και οι άνδρες έχουν έστω έναν αγώνα στην ΕΡΤ (το λέω σαν παράδειγμα φυσικά και δεν υπάρχει ανταγωνισμός), θέλω και οι γυναίκες να είμαστε στην τηλεόραση».

Όσον αφορά τον ιστορικό τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είπε: «Δείξαμε ότι το βόλεϊ είναι εδώ και μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις ό,τι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο».

Για τα επεισόδια στα γήπεδα στον πρώτο τελικό στο Μαρούσι: «Έχω παίξει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και αυτό δεν μου έχει συμβεί ούτε μια φορά. Ξαφνικά είχαμε έναν καλό ρυθμό, αναγκαζόμασταν να σταματήσουμε για 45 λεπτά και μπαίναμε σε ένα άδειο γήπεδο που ακούγαμε τη φωνή μας. Θα ήθελα να μην το ξαναζήσω».

Για το βόλεϊ και το γεγονός πως θεωρείται ακόμα ερασιτεχνικό: «Οι απαιτήσεις είναι τελείως επαγγελματικές και παρ’ όλα αυτά δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες. Αφιερώνεις χρόνια σε ένα άθλημα και μετά δεν έχεις συντάξιμα χρόνια. Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί μας οδηγεί σε αδιέξοδο και μετά στα 35-40 ξαφνικά πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν. Αν δεν είχα φύγει εξωτερικό, δεν ξέρω αν θα επέλεγα να κάνω κάτι τέτοιο». Η Αθηνά Παπαφωτίου φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ApexSports.gr και μίλησε στη Μαρία Σκοπελίτου.