H Όλγα Στράντζαλη στην ΑΕΚ, συμφώνησε η Μαντάν, Φενόλιο στην Πολωνία, Ζακχαίου στην Κιέρι

Η Όλγα Στράντζαλη μαζί με τη Βουλγάρα Πάσκοβα και τη Ροσίλ Καλντερόν θα είναι η τριπλέτα υποδοχέων της ΑΕΚ

H Όλγα Στράντζαλη στην ΑΕΚ, συμφώνησε η Μαντάν, Φενόλιο στην Πολωνία, Ζακχαίου στην Κιέρι

Mικρές λεπτομέρειες σε θέματα πριμ και σπιτιού απομένουν για να ανακοινωθεί και επίσημα η Όλγα Στράντζαλη από την ΑΕΚ, αλλά η διαδρομή της προς το «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος, μετά και την απόρριψη προτάσεων από ρουμάνικες ομάδες.

Έτσι η τριπλέτα των υποδοχέων της ΑΕΚ θα είναι η Όλγα Στράντζαλη, η Βουλγάρα Μισρολάβα Πάσκοβα, η 39 χρονη Ροσίλι Καλντερόν με λίμπερο την Σοφία Κοσμά. Η 21 χρονη ταλαντούχα Ντεζιρέ Μαντάν (1.90) συμφώνησε με την ΑΕΚ και περιμένουν την έγκριση από την κουβανική ομοσπονδία. Στην ΑΕΚ την έχουν σίγουρη, αλλά στην Ιταλία επιμένουν ότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Ρόμα. Για να δούμε. Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι είναι παίκτρια τους, αλλά η κουβανική ομοσπονδία βόλεϊ αρκετές φορές έχει αλλάξει ρότα σε παίκτριες της, όταν παίρνει περισσότερα χρήματα. Και το ερώτημα είναι ποια θα παίρνει υποδοχή, αφού έφυγαν οι Νίζετιτς, Αρτακιανού που σκούπιζαν την πίσω ζώνη και έκρυβαν την Καλντερόν.

Η κουβανή Ντεζιρέ Μαντάν προς ΑΕΚ, μάχη με την Ρόμα - Ο Παπαδόπουλος στα Πεύκα

Έκλεισε επομένως και το ρόστερ της ΑΕΚ, με την προϋπόθεση να έρθει η Μαντάν, που θα είναι διαγώνια. Ακραίες θα είναι οι Καλντερόν, Στράντζαλη, Πάσκοβα, λίμπερο η Κοσμά, κεντρικές οι Κουλίκοβα, Γιώτα, Καλαντάτζε και πασαδόρος η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου.

Η έκπληξη της μεταγραφικής περιόδου είναι ο Μάρκο Φενόλιο, που παρά την παταγώδη αποτυχία του στον ΠΑΟΚ αναβαθμίστηκε. Προορίζεται για αντικαταστάτης του Mάρεκ Μιερβίνσκι, στην πολωνική Πόλις Χέμικ, που κατέκτησε το Κύπελλο και τερμάτισε 9η στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Κατερίνα Ζακχαίου εξάλλου συνεχίζει την ανοδική πορεία της στην Ιταλία, μετά την Κούνεο, τη Μόντσα και τη Μπούστο Ασίζιο θα συνεχίσει την καριέρα της στην Kιέρι.

Στη Λαμία θα συνεχίσει την καριέρα της η κεντρική Αργυρίου, ενώ οι Φακοπουλιδου, Διάλα θα παίξουν στον Απολλώνιο.