Η κουβανή Ντεζιρέ Μαντάν προς ΑΕΚ, μάχη με την Ρόμα - Ο Παπαδόπουλος στα Πεύκα

Η ΑΕΚ είναι κοντά στην κουβανή Ντεζιρέ Μαντάν, αλλά πρέπει να κερδίσει την Ρόμα που ενδιαφέρεται κι αυτή την ταλαντούχα παίκτρια.

Η κουβανή Ντεζιρέ Μαντάν προς ΑΕΚ, μάχη με την Ρόμα - Ο Παπαδόπουλος στα Πεύκα

Η γεννηθείσα στις 10 Δεκεμβρίου 2002 Μαντάν (1.90) ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα του κουβανέζικου βόλεϊ και κατάφερε να τη βγάλει από το νησί η ρωσική Ουραλότσκα. Έπαιξε μια χρονιά στο ρωσικό πρωτάθλημα και φέτος πήγε στην Ζελέζνιτσαρ, την σερβική ομάδα που προπονεί ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάσεβιτς. Aναδείχθηκε μάλιστα κορυφαία διαγώνια στο Νorceca Cup το 2023 και πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες κάτω των 20 το 2019.

Την εκπροσωπεί το τουρκικό πρακτορείο TGS με τον οποίο συνεργάζεται ο προπονητής της ΑΕΚ και της Εθνικής Γιουνούς Οτσάλ, εκεί που έστρεψε και αρκετές ελληνίδες διεθνείς. Την παίκτρια θέλει και η ιταλική Ρόμα και η ΑΕΚ πρέπει να ανεβάσει την προσφορά της αν ποντάρει στην Κουβανή Μαντάν.

Ο πρώην προπονητής της Μπάνε Κοβάστεβιτς μας είπε: «Μετά τα μισά του πρωταθλήματος άρχισε να παίζει καλά, είναι ταλαντούχα, με μεγάλο άλμα και αηλά χτυπήματα. Θέλαμε να την κρατήσουμε καταθέσαμε πρόταση, αλλά η κουβανική ομοσπονδία ήθελε να την στείλει σε άλλο πρωτάθλημα».

Στη Ζελέσνιτσαρ θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο η πρώην παίκτρια της ΑΕΚ Μαλίνα Τερέλ, που θα αντικαταστήσει την Μαντάν.

Νέος προπονητής στα Πεύκα ο Κώστας Παπαδόπουλος που επέστρεψε από την Ιταλία και από τους Angel Project. Στην Ελλάδα δούλεψε μεταξύ των άλλων σε Εαρινό, Ανατόλια, Ηρακλή, Πανναξιακό, ΑΟ Θήρας.

O πρώην προπονητής των Πεύκων Γιάννης Χαριτωνίδης που ανέβασε στην ομάδα στην Volley League θα είναι βοηθός του Γιουνούς Οτσάλ στην Εθνική γυναικών, μαζί με τον Aντιφάκο και τον Τριανταφυλόπουλο.

Foto Volleyball World