Τέλος εποχής για τον Ολυμπιακό - Το ρόστερ με τις νέες αφίξεις

Τέλος εποχής για την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, με την αποχώρηση των Κατερίνα Γιώτα, Στέλλας Χριστοδούλου, μετά την Αρέτα Κονόμι, φεύγουν Σάλας, Γουίντερς και αρκετές Ελληνίδες παίκτριες. Έρχονται Μλείνκοβα, Τάνη...

Τέλος εποχής για τον Ολυμπιακό - Το ρόστερ με τις νέες αφίξεις

Η ομάδα λοιπόν που έγραψε ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ, με την κατάκτηση 8 πρωταθλημάτων, 9 Κυπέλλων και ενός Ευρωπαϊκού μεγάλωσε, η Κονόμι αποχώρησε, η Ζακχαίου άνοιξε τα φτερά της για την Ιταλία και οι Χριστοδούλου, Γιώτα δεν είναι στα πλάνα του Λορέντσο Μιτσέλι.

Έτσι απέμειναν η Τζίνα Λαμπρούση με 7 πρωταθλήματα, η Κωνσταντίνα Βλαχάκη που επέστρεψε με 5 πρωταθλήματα και η Μελίνα Εμμανουλίδου με 2. Αυτός θα είναι ο ελληνικός κορμός που θα χτιστεί η νέα ομάδα, αυτή τη φορά με επιλογές 100% του Ιταλού προπονητή και χωρίς ρίσκο, όπως έγινε με την Σοφία Κοσμά.

Η Σέρινταν Άτκινσον προς Παναθηναϊκό-Το νέο ρόστερ του πρωταθλητή

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε 3 παίκτριες από την ΑΕΚ. Εκτός από την Κωνσταντίνα Βλαχάκη έχει συμβόλαιο με την αρχηγό της εθνικής Αργεντινής την 34 χρονη Γιαμίλα Νιζετιτς που οδήγησε την ομάδα της στην κατάκτηση του Κυπέλλου, με την ίδια να αναδεικνύεται ΜVP στο φάιναλ φορ της Άρτας. Η ομάδα του Πειραιά συμφώνησε με την 29 χρονη Ελένη Αρτακιανού, που μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση της Αρέτας Κονόμι είναι η κορυφαία έμπειρη λίμπερο στην Ελλάδα. Παρτενέρ της η 25 χρονη Ιφιγένεια Σαμπάτη που έπαιξε πέρυσι στον Ηλυσιακό και πρόπερσι στις Αμαζόνες.

Νέο πρόσωπο η Τσέχα Μικαέλα Μλείνκοβα (27, 1.85) βασικό στέλεχος της εθνικής , υγιής και τρίτη καλύτερη ακραία στο δύσκολο πρωτάθλημα Τουρκίας. Την είχε παίκτρια ο Λορέντσο Μιτσέλι στη γαλλική Λα Κανέτ. Παραμένει και η πασαδόρος Τζούλια Καράρο, που κι αυτή ήταν στο ρόστερ του Μιτσέλι στη Γαλλία.

Όπως μας έδειξε ο Ιταλός προπονητής μπορεί να δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα που θα κοντράρει τον Παναθηναϊκό, αφού αυτό έκανε και φέτος, ξεπέρασε το εμπόδιο του πρώτου ΠΑΟΚ και έχασε τους τελικούς στις λεπτομέρειες από τα άουτ της Σάλας και της Μίλιτσα Κούμπουρα που είχε προβλήματα στη μέση. Και η Σέρβα διαγώνια θα είναι του χρόνου στον Ολυμπιακό, όπως και η Κωνσταντίνα Βλαχάκη που αντικατέστησε την Μαρία Γενιτσαρίδη, που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

Δεύτερη πασαδόρος θα είναι η 19 χρονη Ευαγγελία Τάνη (1.82) βασική στην εθνική νεανίδων και δεύτερη διαγώνιος παραμένει η 23 χρονη Μαρία Τσιτσιγιάννη (1.87) που πρόσφερε πολλές λύσεις την εφετινή περίοδο.

Στις κεντρικές αναμένεται να προστεθεί, δίπλα στις Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου και η 27 χρονη Έμιλι Κωνσταντέλου (1.82) που έπαιζε στον ΑΟ Θήρας.

Ολυμπιακός

Πασαδόροι: Τζούλια Καράρο (Ιτα), Ευαγγελία Τάνη

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Έμιλι Κωνσταντέλου

Ακραίες: Γιαμίλα Νίζετιτς (Αργ), Μικαέλα Μλείνκοβα (Τσε), Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Διαγώνιες: Μίλιτσι Κούμπουρα (Σερ), Μαρία Τσιτσιγιάννη

Λίμπερο: Ελένη Αρτακιανού, Ιφιγένεια Σαμπάτη

Προπονητής: Λορέντσο Μιτσέλι (Ιτα)

Όσον αφορά τη Στέλλα Χριστοδούλου, έχει πολύ καλή πρόταση από τον ΑΟ Θήρας, αλλά περιμένει και την ΑΕΚ που δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με τη Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, ενώ ανανέωσε η Άννα Καλαντάτζε, η Ξηντάρα και η Ξανθοπούλου.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για προπονητή, οι καλοθελητές έπεισαν τον Κώστα Αμοιρίδη να μην πάρει τον Κυριάκο Καμπερίδη, που θα ήταν η καλύτερη λύση με το νεανικό ροστερ που έχει ο «δικέφαλος» με πολλές ταλαντούχες νεάνιδες και κορασίδες. Το κασέ εξάλλου του Τζιάνι Καπράρα είναι απαγορευτικό και αναζητούν ξένο με λιγότερα χρήματα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συμπεριφέρθηκαν φέτος σαν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, αφού έκλεισαν τους προπονητές τους και τα ρόστερ πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Κι αν ο ΠΑΟΚ έχει ελαφρυντικό την παταγώδη αποτυχία του Φενόλιο και την ύπαρξη σπουδαίου υλικού (το καλύτερο σε επίπεδο νεανίδων και κορασίδων μαζί με το Μαρκόπουλο), η ΑΕΚ καθυστέρησε σημαντικά και έχασε τις Νίζετιτς, Αρτακιανού, Βλαχάκη γιατί δεν τις έκανε έγκαιρα προτάσεις παραμονής.