Η Σέρινταν Άτκινσον προς Παναθηναϊκό - Το νέο ρόστερ του πρωταθλητή

Ανεβάζει ψηλά τον πήχυ ο Παναθηναϊκός με τη βολιδοκόπηση των Άτκινσον, Καρσάσες, Σαμαντάν και την παραμονή των Παπαφωτίου, Γκρόθες, Ρόγκα, Χατζηευτρατιάδου.

Η Σέρινταν Άτκινσον προς Παναθηναϊκό - Το νέο ρόστερ του πρωταθλητή

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ψηλώνει κατά πολύ την ομάδα του, την φτάνει σε ευρωπαϊκά επίπεδα και ανεβάζει πολύ και την ποιότητα, με αποτέλεσμα να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του επόμενου πρωταθλήματος.

Μετά την κρούση για τη Σέρβα Ντρπα, οι πληροφορίες δεν ήταν οι καλύτερες και άλλαξε πλεύση. Έκανε κρούση στην Σέρινταν Άτκινσον (1.98, 27) που έπαιζε στην τουρκική Νιλουφέρ και πέρασε από τη Λα Κανέτ με προπονητή τον νυν του Ολυμπιακού Λορέντσο Μιτσέλι και τη Γαλατά Σεράι. Το πρόβλημα της Άτκινσον είναι ότι ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς.

Τέλος εποχής για τον Ολυμπιακό-Το ρόστερ με τις νέες αφίξεις

Κεντρική του Παναθηναϊκού θα είναι η Μαρτίνα Σαμαντάν (30 χρονών, 1.93) που έπαιξε στις ιταλικές Κονελιάνο, Μπούστο Ασίζιο, Σκαντίτσι, στη γερμανική Στουτγάρδη, ενώ δίπλα στην Γκρόθες θα παίζει η Koυβανή ακραία Κένια Καρθάθες. Eίναι 37 χρονών, έχει ύψος 1.90 με σπουδαία καριέρα στην Ιταλία. Έπαιξε στην ιαπωνική Χισαμίτσου Σπρινγκ και στη συνέχεια στη βραζιλιάνικη Οσάσκο, στην ελβετική Βολερό και στις ιταλικές Καλσοματζιόρε, Περούτζια και φέτος στη Νοβάρα.

Αν οριστικοποιηθούν οι παραπάνω μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός θα κάνει την ακριβότερη και την πιο υψηλή ομάδα γυναικών των τελευταίων χρόνων, με στόχο την διάκριση και στην Ευρώπη.

Παναθηναϊκός

Πασαδόροι: Αθηνά Παπαφωτίου, Εύη Φλιάκου

Κεντρικές: Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Μαρτίνα Σαμαντάν (Κρο), Ιλιόνη Κελεσίδη

Ακραίες: Κένια Καρθάθες (Κου), Mάρετ Γκρότους (Ολλ), Μαρία Γενιτσαρίδη

Διαγώνιες: Σέρινταν Άτκινσον (ΗΠΑ), Νάσια Λιάγκη (;)

Λίμπερο: Πένυ Ρόγκα, Μαριάννα Μπελιά

Προπονητής: Γιάννης Καλμαζίδης