Volley League Γυναικών: MVP της 12ης αγωνιστικής η Ξανθοπούλου

Η Μαρτίνα Ξανθοπούλου είναι η MVP της 12ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών.

Volley League Γυναικών: MVP της 12ης αγωνιστικής η Ξανθοπούλου

Η Μαρτίνα Ξανθοπούλου του ΠΑΟΚ είναι η MVP της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Η διεθνής λίμπερο ήταν η κορυφαία της ομάδας της στη σπουδαία ανατροπή και νίκη από 2-0 σετ επί του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι.

Η Μαρτίνα Ξανθοπούλου είχε 37% σε 19 υποδοχές και έβγαλε 20 άμυνες που έδωσαν ευκαιρίες για κόντρα επιθέσεις στις συμπαίκτριές της.

Είναι η τρίτη φετινή MVP για τον ΠΑΟΚ μετά την Όλγα Στράντζαλη την 1η αγωνιστική και την Πέιτον Κάφρεϊ την 8η. Είναι η πρώτη φορά που η Ξανθοπούλου παίρνει το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας.


Η Ξανθοπούλου δήλωσε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
«Ήταν τεράστιας σημασίας νίκης και ένας λόγος είναι με τον τρόπου που ήρθε. Χρειαζόμασταν μία καλή νίκη μετά τη κακή εμφάνιση που κάναμε στην έδρα της Α.Ε.Κ.. Ήταν ότι έπρεπε για να βρούμε ξανά τα πατήματά μας. Έχουμε όμως ακόμα δρόμο μπροστά μας για να βελτιωθούμε. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και το αποτέλεσμα ήταν ο καθρέφτης της δουλειάς αυτής. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη ήταν τόσο ωραίος και θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας φέτος. Λειτουργήσαμε ως ομάδα και αυτό άλλαξε την εικόνα μας μετά το 2-0. Στο πρώτο σετ ήμασταν αλλού και ήταν πρωτόγνωρο γιατί δεν συνηθίζουμε να έχουμε τέτοια συμπεριφορά στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός μας είχε διαβάσει καλά, του έβγαιναν όλα και εμάς τίποτα. Στη συνέχεια καταλάβαμε τα λάθη μας και γίναμε πιο μαχητικές, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε και το δεύτερο σετ. Απέναντί μας είχαμε μία καλή και δυνατή ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη. Παρόλα αυτά δεν τα παρατήσαμε, η απόδοσή μας ανέβαινε πόντο-πόντο και στο τέλος ήρθε η νίκη. Ποτέ δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε».

Για το φετινό πρωτάθλημα είπε: «Το πρωτάθλημα έχει δείξει ότι είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Πέρυσι έγινε η αρχή και φέτος το επίπεδο έχει ανέβει και άλλο. Φαίνεται από τη βαθμολογία και τα παιχνίδια κάθε αγωνιστική. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις από όλες τις ομάδες. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι μέσα από τόσο ανταγωνισμό, είμαστε στη 1η θέση και αυτό δείχνει τη δουλειά που κάνουμε».

Για το πόσο τη βοήθησε η Εθνική ομάδα το καλοκαίρι του 2022 τόνισε: «Η Εθνική με βοήθησε πάρα πολύ στο κομμάτι της διαχείρισης του μυαλού και της ψυχολογίας. Είχα τη βοήθεια των προπονητών μας και στο τεχνικό κομμάτι, αλλά κυρίως έμαθα να διαχειρίζονται κάποιες καταστάσεις εν ώρα αγώνα. Πήρα σημαντικές εμπειρίες που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Μόνο καλό μου έκανε η Εθνική».

Για το βραβείο της MVP σχολίασε: «Δεν το περίμενα η αλήθεια είναι. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και τις συμπαίκτριές μου για την εμπιστοσύνη. Το αφιερώνω αυτό το βραβείο σε κάθε μία συμπαίκτριά μου γιατί το βραβείο αυτό έρχεται από ομαδική προσπάθεια. Όλες κάναμε στο γήπεδο τη δουλειά που έπρεπε για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

Για το αν είναι αδικημένη η θέση της λίμπερο υποστήριξε:
«Θεωρώ πως ναι και όχι μόνο στην Ελλάδα. Το λίμπερο κάνει τη βρώμικη δουλειά και όλα τα φώτα πέφτουν στις επιθετικές. Δικαίως γιατί αυτές αναλαμβάνουν το βάρος του πόντου, αλλά μέχρι να γίνει αυτό προηγούνται και άλλα πράγματα».

Η κορυφαία επτάδα της 12ης αγωνιστικής:

Πασαδόρος: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Α.Ε.Κ.) 3π. ( 1 άσσος, 2 μπλοκ).

Διαγώνια: Καταρίνα Ζαρολίνσκα-Κρολ (Π.Α.Ο.Κ.) 24π. (21/44 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ).

Κεντρικές: Νίκη Απλαδά (Α.Σ. Άρης) 11π. (4/7 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Άννα Καλαντάτζε (Α.Ε.Κ.) 10π. (5/10 επ., 5 μπλοκ).

Ακραίες:
Μπερναντέτ Ντεκανί (Α.Ο. Αιγάλεω) 16π. (13/35 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 59% υπ.-35% άριστες), Λιούμπισα Κέτσμαν (Α.Ο. Θήρας) 17π. (14/25 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 75% υπ.-75% άριστες).

Λίμπερο: Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.) 37% υπ. με 18% άριστες σε 19 υποδοχές.