ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση της Κρολ

Παίκτρια του ΠΑΟΚ και επίσημα η Πολωνή Κρολ. 

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση της Κρολ

Την Πολωνή αριστερόχειρα, Καταρζίνα Ζαρόσκλινσκα-Κρολ, για την γυναικεία ομάδα βόλει ανακοίνωσε και επίσημα ο ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Katarzyna Zaroślińska-Król, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Γεννημένη στις 03/02/1887 στην Πολωνία, η Katarzyna Zaroślińska-Król αγωνίζεται ως διαγώνιος και έχει ύψος 187cm.

Ξεκίνησε την καριέρα της την σεζόν 2006-2007 στην πολωνική, LTS Legionovia Legionowo, συνεχίζοντας την επόμενη σεζόν στην Skra Bełchatów.

Η αγωνιστική σεζόν 2008-2009 την βρήκε στην KPSK Stal Mielec, στην οποία ξεχώρισε με τις εμφανίσεις της, αρχίζοντας να βρίσκεται στα «ραντάρ» των κορυφαίων ομάδων του πολωνικού πρωταθλήματος.

Έτσι, την χρονιά 2009-2010 αγωνίστηκε για λογαριασμό της Grot Budowlani Łódź, κατακτώντας τον πρώτο συλλογικό τίτλο της καριέρα της, αυτόν του Κυπέλλου Πολωνίας.

Στην Grot Budowlani Łódź έμεινε και την περίοδο 2010-2011, παίρνοντας τις πρώτες της παραστάσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του CEV Champions League.

Τα επόμενα τρία χρόνια την βρήκαν με την φανέλα της Tauron MKS Dąbrowa Górnicza, με την οποία κατέκτησε δύο κύπελλα Πολωνίας και δύο Σούπερ Καπ Πολωνίας, ενώ αγωνίστηκε τόσο στο CEV Champions League, όσο και στο CEV Women's Cup.

Την χρονιά 2015-2016 αγωνίστηκε για λογαριασμό της PGE ATOM Trefl Sopot, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του CEV Champions League, ενώ η επόμενη ήταν η σεζόν-ορόσημο για την ίδια.

Τη σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε στην Chemik Police, με την οποία κατέκτησε το «νταμπλ». Στην ίδια ομάδα συνέχισε και τη σεζόν 2017-2018, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στα προημιτελικά του CEV Champions League.

Στις επόμενες τέσσερις σεζόν παρέμεινε στο πολωνικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη για τις KS DevelopRes SkyRes Rzeszów, ŁKS Commercecon Łódź και E.Leclerc Moya Radomka Radom.

Όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις, έχει αναδειχθεί κορυφαία διαγώνιος του πολωνικού πρωταθλήματος πέντε φορές, κορυφαία σκόρερ αλλά και κορυφαία spiker δύο φορές, και καλύτερη σέρβερ μία φορά.

Διεθνής με όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της Εθνικής Πολωνίας, καταγράφοντας πολλές συμμετοχές και στην Εθνική Γυναικών.

Η μεταγραφή της στον ΠΑΟΚ σηματοδοτεί και την πρώτη «έξοδο» της από το πολωνικό πρωτάθλημα, καθώς στο παρελθόν δεν έχει αγωνιστεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΟΚ.

Για την έναρξη συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ, η Κρολ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου:

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ σ' έναν Σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας. Έρχομαι στον ΠΑΟΚ για να πετύχουμε τους υψηλότερους στόχους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αμοιρίδη, και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να ξεκινήσει για εμένα μία νέα περιπέτεια μαζί με όλους εσάς!».